Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019

Σε ποιές άλλες χώρες λένε "άι σιχτίρ";

Όχι μόνο σε Ελλάδα και Τουρκία!

21 Ιουλίου 2019 15:22
Σε ποιές άλλες χώρες λένε

Η γνωστή βρισιά "άι σιχτίρ" προέρχεται από το τουρκικό siktir, ρίζα του οποίου είναι το sikmek ( =slang για το "κάνω σεξ", αντίστοιχα με το ελληνικό "γ@μάω") και όχι από την φράση "σε οικτίρω" όπως υποστηρίζει μερίδα πληθυσμού. Τουλάχιστον αυτά λένε οι γλωσσολόγοι.

Η φράση αυτή όπως μπορείτε να φανταστείτε μας έμεινε "προίκα" από την περίοδο της Οθωμανικής κυριαρχίας, αλλά δεν είμαστε οι μόνοι...

undefined

Από το Καζακστάν μέχρι την Κροατία και με μοναδική εξαίρεση την Αλβανία και το Κόσοβο, οι Τούρκοι έχουν μοιράσει τα...φώτα του πολιτισμού και κάποιες γλωσσολογικές εκπλήξεις!

Δεν πάει ο νους σας πόσα ποτά πίνει η βασίλισσα Ελισάβετ κάθε μέρα!

Όταν ακούμε τον όρο βασίλισσα φανταζόμαστε μία γυναίκα μεγάλης ηλικίας να πίνει από το πρωί μέχρι το βράδυ τσάι στα χρυσά φλιτζάνια της ενώ ακούει κλασική μουσική και δυσκολεύει τη ζωή των γύρω της.

Η εικόνα αυτή εξανεμίστηκε ύστερα από την είδηση ότι η βασίλισσα Ελισάβετ στα 91 της χρόνια καταναλώνει περισσότερο αλκοόλ απ’ ότι εμείς στα 18 μας!

Πιο συγκεκριμένα, πριν το μεσημεριανό λατρεύει να πίνει ένα κοκτέιλ με τζιν, λεμόνι, πάγο και Dubonnet, ένα απεριτίφ με βάση το κρασί.

Δεν πάει ο νους σας: Πόσα ποτά πίνει η βασίλισσα Ελισάβετ κάθε μέρα!

Επιπλέον, λατρεύει να απολαμβάνει το γεύμα της με τη συνοδεία ενός ποτηριού με κρασί, ενώ στη συνέχεια ενδίδει και σε ένα κομμάτι σοκολάτας για επιδόρπιο. Το βραδάκι, συνήθως προτιμά ένα dry martini, ενώ στη συνέχεια πάντα τελειώνει την ημέρα της με ένα ποτήρι καλής, ακριβής σαμπάνιας. Οι αγαπημένες της μάρκες είναι οι Bollinger, Lanson και King.

Η ξαδέρφη ωστόσο της βασίλισσας, Margaret Rhodes, δήλωσε στην εφημερίδα The Independent πως οι προτιμήσεις της Ελισάβετ στο ποτό δεν αλλάζουν ποτέ. Πέρα όμως από το ποτό υπάρχουν 8 τροφές που δεν τρώει ποτέ

Πολλές διαφορετικές μάρκες ποτού είναι διαθέσιμες στο Buckingham Palace. Τα αγαπημένα της βέβαια είναι τα Gordon’s, Pimm’s, Bacardi και Bulmers cider.
Ένα βέβαια είναι το σίγουρο: δεν είναι φίλος της μπίρας. Πριν μερικά χρόνια άλλωστε δεν είχε δεχθεί να δοκιμάσει την πολύ γνωστή μπίρα Guinness…

 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share