Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Δεν πάει ο νους σας πόσα ποτά πίνει η βασίλισσα Ελισάβετ κάθε μέρα!

Ούτε το φαντάζεστε!

21 Ιουλίου 2019 14:55
Δεν πάει ο νους σας πόσα ποτά πίνει η βασίλισσα Ελισάβετ κάθε μέρα!

Όταν ακούμε τον όρο βασίλισσα φανταζόμαστε μία γυναίκα μεγάλης ηλικίας να πίνει από το πρωί μέχρι το βράδυ τσάι στα χρυσά φλιτζάνια της ενώ ακούει κλασική μουσική και δυσκολεύει τη ζωή των γύρω της.

Η εικόνα αυτή εξανεμίστηκε ύστερα από την είδηση ότι η βασίλισσα Ελισάβετ στα 91 της χρόνια καταναλώνει περισσότερο αλκοόλ απ’ ότι εμείς στα 18 μας!

Πιο συγκεκριμένα, πριν το μεσημεριανό λατρεύει να πίνει ένα κοκτέιλ με τζιν, λεμόνι, πάγο και Dubonnet, ένα απεριτίφ με βάση το κρασί.

Επιπλέον, λατρεύει να απολαμβάνει το γεύμα της με τη συνοδεία ενός ποτηριού με κρασί, ενώ στη συνέχεια ενδίδει και σε ένα κομμάτι σοκολάτας για επιδόρπιο. Το βραδάκι, συνήθως προτιμά ένα dry martini, ενώ στη συνέχεια πάντα τελειώνει την ημέρα της με ένα ποτήρι καλής, ακριβής σαμπάνιας. Οι αγαπημένες της μάρκες είναι οι Bollinger, Lanson και King.

Η ξαδέρφη ωστόσο της βασίλισσας, Margaret Rhodes, δήλωσε στην εφημερίδα The Independent πως οι προτιμήσεις της Ελισάβετ στο ποτό δεν αλλάζουν ποτέ. Πέρα όμως από το ποτό υπάρχουν 8 τροφές που δεν τρώει ποτέ

Πολλές διαφορετικές μάρκες ποτού είναι διαθέσιμες στο Buckingham Palace. Τα αγαπημένα της βέβαια είναι τα Gordon’s, Pimm’s, Bacardi και Bulmers cider.
Ένα βέβαια είναι το σίγουρο: δεν είναι φίλος της μπίρας. Πριν μερικά χρόνια άλλωστε δεν είχε δεχθεί να δοκιμάσει την πολύ γνωστή μπίρα Guinness…

Βασίλισσα Ελισάβετ: Γιατί δεν έχει πατήσει ποτέ το πόδι της στην Ελλάδα και ούτε πρόκειται;

Η Βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ, μπορεί να έχει ταξιδέψει μέχρι τώρα σε 196 χώρες, όμως ποτέ της δεν έχει βρεθεί στην Ελλάδα, τη χώρα μάλιστα που γέννησε τον σύζυγο της, Φίλιππο.

Γιατί φέρεται τόσο σνομπ στη χώρα του ήλιου και της Δημοκρατίας άραγε;

Την απάντηση στο καυτό ερώτημα έρχεται να δώσει ο ιστορικός με ειδίκευση στη βασιλεία Χιούγκο Βίκερς, ο οποίος μίλησε στην Daily Mail για το εν λόγω θέμα και είπε ότι για αυτήν την απαξίωση της Ελλάδας φταίει η κακή πορεία και η κατάρρευση του θεσμού της βασιλείας, γεγονότα που έβλαψαν τον Φίλιππο.

Όπως αναφέρει ο Βίκερς, όταν ακόμα εκείνος ήταν μωρό, η οικογένεια του εξαναγκάστηκε να αφήσει τη χώρα μετά τη Μικρασιατική καταστροφή, ενώ όλοι τους εξορίστηκαν στη Γαλλία και άλλαξαν το επίθετο τους σε Μαουντμπάτεν.

Επιπλέον, ο ιστορικός αναφέρει ότι ο Φίλιππος αντιπαθεί την Ελλάδα γιατί δίκασε τον πατέρα του, Πρίγκιπα Αντρέα και παραλίγο να τον στείλει για εκτέλεση, λόγω των ευθυνών που έφερε για τη Μικρασιατική καταστροφή. Βέβαια, το 1950 ο ίδιος είχε επισκεφθεί για μια και τελευταία φορά την πατρίδα του, αφού τον είχε προσκαλέσει ο Βασιλιάς Παύλος, τότε όμως η Ελισάβετ δεν ήταν βασίλισσα.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share