Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2020

6+1 καταπληκτικοί λόγοι για να πίνετε κάθε μέρα μπύρα.. Ο 3ος είναι απλά υπέροχος!

Θα τους λατρέψετε!

20 Ιουλίου 2019 13:31
6+1 καταπληκτικοί λόγοι για να πίνετε κάθε μέρα μπύρα.. Ο 3ος είναι απλά υπέροχος!

Υπάρχουν καλά νέα για τους λάτρεις της μπύρας: οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως η μπύρα έχει 7 οφέλη για την υγεία μας. Οπότε τώρα, μπορείτε να σηκώσετε το ποτήρι σας περήφανα και να πιείτε χωρίς τύψεις.

1. Η μπύρα αυξάνει την πυκνόητητα των οστών

Η μπύρα είναι εξαιρετική πηγή σιλικόνης, που είναι σημαντική για το χτίσιμο γερών οστών. Ειδικότερα, η μορφή της σιλικόνης που ονομάζεται ορθοσιλικικό οξύ και βρίσκεται στην μπύρα, είναι εξαιρετικά εύκολα απορροφήσιμη από τον οργανισμό.


2. Η μπύρα μπορεί να βελτιώσει τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα


Αυτά τα αποτελέσματα οφείλονται στις φυτικές ίνες που περιέχονται στη μπύρα και ρίχνουν τα επίπεδα της κακής χοληστερίνης στο αίμα. Οι μικρές ποσότητες μπύρας σε συχνή βάση αυξάνουν τα επίπεδα της καλής χοληστερίνης η οποία με τη σειρά της μειώνει τις πιθανότητες σκλήρυνσης των αρτηριών που οδηγούν στο έμφραγμα. Η μπύρα περιέχει ακόμα πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικές ουσίες που προστατεύουν την υγεία της καρδιάς.

3. Κάνει καλό στη καρδιά


Μεγάλες έρευνες έχουν διαπιστώσει 25% χαμηλότερο κίνδυνο καρδιοπάθειας σε άτομα που πίνουν από ενάμισι ως δύο ποτήρια την ημέρα σε σχέση με όσους δεν πίνουν. Γενικά, έχει βρεθεί ότι αλκοολούχα ποτά πλούσια σε πολυφαινόλες είναι ευεργετικά για την καρδιά.


4. Μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη

Το αλκοόλ που περιέχεται στη μπύρα, αυξάνει την ευαισθησία του οργανισμού στην ινσουλίνη, δρώντας έτσι σαν ασπίδα ενάντια στην εμφάνιση διαβήτη. Έρευνα του 2011, του Πανεπιστημίου του Harvard, μελέτησε τις αντιδράσεις στον οργανισμό 38.000 ανδρών μέσης ηλικίας και όσοι από αυτούς έπιναν 1-2 ποτήρια μπύρα την ημέρα, έριξαν τις πιθανότητες διαβήτη τύπου 2 κατά 25%.


5. Η μπύρα εμποδίζει τον σχηματισμό πετρών στα νεφρά

Έρευνα του 2013 διαπίστωσε ότι η μπύρα συμβάλλει στη μείωση της πιθανότητας σχηματισμού πέτρας στα νεφρά κατά 40%.

undefined
6. Η μπύρα μπορεί να προστατεύσει εναντίον του καρκίνου

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Άινταχο υποστήριξαν πως συστατικά της μπύρας θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στην καταπολέμηση του καρκίνου και φλεγμονωδών ασθενειών

7. Η μπύρα μειώνει τον κίνδυνο του Αλτσχάιμερ

Μελέτες από το 1977 έχουν προτείνει ότι όσοι πίνουν τακτικά μπύρα είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν τη νόσο του Αλτσχάιμερ ή άλλες μορφές άνοιας.


Τώρα ξέρετε πως η μπύρα δεν μας κάνει μόνο χαρούμενους, αλλά βοηθάει και στην υγεία μας! Πάντα βέβαια όταν την καταναλώνουμε με μέτρο. Οπότε σηκώστε τα ποτήρια σας και πιείτε στην υγεία των επιστημόνων που έκαναν αυτές τις έρευνες!

Αιώνια απορία: Μπίρα ή μπύρα;

Αιώνια απορία: Μπίρα ή μπύρα;

Πραγματικά πόσες φορές έχεις κολλήσει με την ορθογραφία κάποιων λέξεων. Και δεν έχει να κάνει με το αν ξέρεις καλή ορθογραφία ή όχι. Είναι μερικές λέξεις που τις έχουμε δει να γράφονται με διαφορετική ορθογραφία. Ίσως για αυτό το λόγο να υπάρχει μια σύγχυση.

Μία από αυτές τις λέξεις είναι και η λέξη "μπίρα" ή "μπύρα" ή όπως θέλετε. Η σύγχυση στην ορθογραφία είναι μεγαλύτερη όταν η λέξη είναι ξενική.

Τελικά μπίρα ή μπύρα;

Η Νεοελληνική Γραμματική του Τριανταφυλλίδη που διδασκόμαστε, βάσει νόμου, στο σχολείο τις τελευταίες δεκαετίες, δηλαδή η επίσημη Γραμματική της Ελληνικής Γλώσσας, αναφέρει ρητά πως οι λέξεις δάνεια από άλλες γλώσσες γράφονται όπως προφέρονται και με τον απλούστερο τρόπο. Αυτό σημαίνει με ι, ε, ο και χωρίς διπλά σύμφωνα. Η λογική του κανόνα έγκειται στην αυτονόητη παραδοχή πως ο Έλληνας χρήστης δεν είναι πάντα σε θέση να γνωρίζει την ετυμολογία και την ορθογραφία της λέξης στην ξένη γλώσσα, έτσι η απόδοση της στα ελληνικά θα πρέπει να γίνεται με τον απλούστερο τρόπο.

Η λέξη μπίρα είναι δάνειο από την γερμανική λέξη bier που μας μεταδόθηκε μέσω της ιταλικής birra. Είναι αξιοσημείωτο πως η γραφή με «υ» δεν δικαιολογείται από πουθενά. Πιο λογικό θα ήταν να βλέπαμε τη γραφή μπίρα λόγω της ιταλικής, αλλά γι’ αυτό το λόγο ο συντάκτης της Γραμματικής επέλεξε την απλοποίηση καθώς δεν ήταν όλοι γνώστες της ιταλικής.

Έτσι, λοιπόν η γραφή μπίρα θεωρείται η σωστή ενώ η γραφή μπύρα είναι λάθος. Με την ευκαιρία να σημειώσω την ελληνική λέξη ζύθος, με ρίζα το ζέω που σήμαινε βράζω.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Αυτό το κουίζ με τις μπύρες ...δεν θα το πιστεύετε!

Η πιο φρικιαστική γαμήλια τούρτα!

Διαβάστε περισσότερα περίεργα θέματα στο Athensmagazine.gr

 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share