Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Καρουζέλ με 15 εκ. Σβαρόφσκι! (Video)

Κάποιοι θα το πουν υπερβολικό.

17 Ιουλίου 2019 11:09
Καρουζέλ με 15 εκ. Σβαρόφσκι! (Video)

Ενα καρουζέλ-κόσμημα, καλυμμένο με 15 εκατ. κρυστάλλους Swarovski, σχεδίασε ο Ισπανός σχεδιαστής Χάιμε Χαγιόν, για το πάρκο της εταιρείας.

Με την επωνυμία «Carousel», θα είναι μια μόνιμη εγκατάσταση στο Swarovksi Kristallwelten, το θεματικό πάρκο στα βουνά του Τυρόλου στην Αυστρία και σχεδιάστηκε «για να επαναφανταστούμε ένα παραδοσιακό καρουζέλ, διατηρώντας τη νοσταλγική απήχησή του». Ο Χαγιόν έχει αντικαταστήσει τα άλογα πάνω στα οποία κάθονται τα παιδιά καθώς γυρίζει το καρουζέλ με μια σειρά φανταστικών μαύρων και άσπρων χαρακτήρων.

Τα 15 εκατομμύρια κρύσταλλα Swarovski είναι διάσπαρτα στα 12 φύλλα της σκεπής του καρουζέλ και στα 12 φύλλα που απαρτίζουν την κεντρική κολόνα. «Το καρουζέλ είναι σύμβολο αθωότητας και ξενοιασιάς» υπογράμμισε ο επιμελήτρια του Swarovksi Kristallwelten, Κάρλα Ρούμλερ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Αλλά σε αυτήν τη συναρπαστική καινούργια ερμηνεία, ο παραδοσιακός συνειρμός έχει εξυψωθεί και μετατραπεί σε τέχνη» πρόσθεσε.

Αεροπλάνο της Ολυμπιακής έγινε...σπίτι! (Video)

Ο 64χρονος Μπρους Κάμπελ από το Όρεγκον των ΗΠΑ αποφάσισε ότι ένα απλό σπίτι είναι πολύ συμβατικό για εκείνον, οπότε πήρε ένα παλιό Boeing 727 της Ολυμπιακής Αεροπορίας, το έβαλε στο οικόπεδό του και τώρα μένει μέσα!

Αγόρασε ένα οικόπεδο 10 στρεμμάτων στο δάσος του Hillsboro του Oregon, σε ηλικία μόλις 20 ετών έναντι 23.000 δολαρίων. Στα 40 του διάβασε για την προσπάθεια μιας κομμώτριας, της Τζόαν Ουσέρι, που μετέτρεψε ένα παλαιό Boeing 727 σε κατοικία και από τότε είχε βάλει στόχο ζωής να πράξει κάτι ανάλογο. Και τελικά, το κατόρθωσε στα 64 του χρόνια…

Το αεροπλάνο βρέθηκε και ανήκε στην Ολυμπιακή Αεροπορία, με τον Μπρους να φτάνει το 1999 στην Αθήνα και να αγοράζει το Boeing 727 έναντι 100.000 δολαρίων. Του χρειάστηκαν, ωστόσο, άλλα 120.000 δολάρια για να το μεταφέρει από την Αθήνα στο Ορεγκον. Και τελικά, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα και μετά από άπειρες ώρες δουλειάς, κατόρθωσε να αποκτήσει το δικό του σπίτι… αεροπλάνο.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share