Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019

Τι δείχνουν τα emojis για τον χαρακτήρα σου; - Εσείς ποιο χρησιμοποιείται πιο συχνά;

Δεν υπάρχει τίποτα που να μην αποκαλύπτει τα πάντα για εσάς!

16 Ιουλίου 2019 15:45
Τι δείχνουν τα emojis για τον χαρακτήρα σου; - Εσείς ποιο χρησιμοποιείται πιο συχνά;

Δεν υπάρχει τίποτα που να μην αποκαλύπτει τα πάντα για εσάς και την προσωπικότητά σας! Αυτή την φορά ανακαλύψαμε τι δείχνουν τα emojis για τον χαρακτήρα σου! Ποιο είναι το δικό σας αγαπημένο που στέλνετε συνέχεια;

Είτε βάζουμε ένα απλό χαμογελάκι είτε κάποια κινούμενη εικόνα, βοηθάμε τον παραλήπτη του μηνύματος μας να καταλάβει το ακριβές νόημα του μηνύματος, δίνοντας έμφαση στο συναίσθημα σε αυτά που λέμε, ή γενικότερα επικοινωνώντας τα συναισθήματά μας πιο γρήγορα με έναν μόνο χαρακτήρα. Να σας θυμίσουμε ότι και ο τρόπος που κοιμάστε ακόμα φανερώνει πολλά για τον χαρακτήρα σας!

Δεν τα χρησιμοποιούμε όμως όλοι μας, ούτε τα ερμηνεύουμε με τον ίδιο τρόπο. Για να δουν λοιπόν, το τι μπορεί να δείχνει ο τρόπος που τα χρησιμοποιούμε για το χαρακτήρα μας, έγινε μια έρευνα από το Τμήμα Ψυχολογίας του Australian Catholic University, όπου συμμετέχοντες ήταν μια ομάδα μαθητών και συμπλήρωσαν μερικά ερωτηματολόγια, που αφορούσαν τον εαυτό τους και έπειτα, ελέγχθηκαν τα μηνύματα τους στο Facebook, αλλά και το Twitter.

Προσωπικότητα

Στην συνέχεια, τους έβαλαν να συνομιλήσουν γραπτά με κάποιον άγνωστο για περίπου 10 λεπτά. Τα δύο βασικά συμπεράσματα στα οποία κατέληξαν, ήταν πως όσοι απάντησαν στο ερωτηματολόγιο πως είναι ευχάριστοι σαν άνθρωποι, συνηθίζουν να χρησιμοποιούν τα emoticons στα social media, ενώ όσοι δεν ενδιαφέρονται και πολύ για την γνώμη των άλλων συνηθίζουν να χρησιμοποιούν λυπημένα emoticons.

Ο καθένας μας, με βάση τον χαρακτήρα του, χρησιμοποιεί τα emoticons με διαφορετικό τρόπο. Οι ευχάριστοι άνθρωποι χρησιμοποιούν έξω στον πραγματικό κόσμο το χαμόγελο και την ενθαρρυντικότητα τους, για να εκφράσουν τα συναισθήματα τους.

Στην ουσία, προσπαθούν να μεταφέρουν ένα μέρος της προσωπικότητάς τους μέσω των emoticons.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχει η ομάδα των ατόμων που δεν ενδιαφέρεται για την γνώμη των άλλων και δεν θέλουν να δείχνουν τα συναισθήματα τους. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιούν κυρίως τα λυπημένα emoticons.

Φυσικά, δεν χρησιμοποιούνται παντού, καθώς δεν θεωρούνται και οι καλύτερη επιλογή για τις επαγγελματικές συζητήσεις και γι’ αυτό εξάλλου δεν τα συναντάμε πολύ συχνά στα emails.

Επιπλέον, αναφέρθηκε πως αρκετοί τα χρησιμοποιούν επειδή δεν μπορούν να εκφράσουν γραπτώς τα συναισθήματα τους, οπότε είναι ένας τρόπος για να γίνει πιο κατανοητό το μήνυα τους. Με αυτή την απάντηση ήρθε και η σκέψη, για το αν θα μπορούσαν να βοηθήσουν και όσους έχουν αυτισμό, με το να εκφράζονται καλύτερα.

Για το τέλος της έρευνας, ζήτησαν από μια ομάδα ατόμων να διαβάσει τις συνομιλίες μερικών προφίλ, προκειμένου να εκφράσουν την άποψη τους για το μήνυμα που τους μετέφεραν.

Το αποτέλεσμα ήταν πως όσα πιο πολλά smiley emoticons είχε χρησιμοποιήσει κάποιος, τόσο πιο ευχάριστο χαρακτήρα τον έκαναν στα μάτια των άλλων, αλλά και ανοιχτό σε νέες εμπειρίες. Βέβαια, πολλές φορές μπορεί να μην είμαστε και τόσο εξωστρεφής, αλλά να προσπαθούμε μέσω των μηνυμάτων να δείξουμε τον χαρακτήρα που θα θέλαμε να βλέπουν οι άλλοι.

Η μουσική που ακούτε αποκαλύπτει τα πάντα για τον χαρακτήρα σας!

Μουσική προσωπικότητα

Το Athensmagazine.gr βρίσκει τα καλύτερα τεστ προσωπικότητας για εσάς αφού θα μάθετε τα πάντα για τον εαυτό σας! Μην νομίζετε ότι τα γνωρίζετε όλα! Ξέρετε ότι οι μουσικές σας επιλογές μαρτυρούν τα πάντα για εσάς;

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, στη μελέτη συμμετείχαν 36.518 εθελοντές από πολλές και διαφορετικές χώρες – από τη Μαλαισία και την Κίνα, μέχρι την Ιαπωνία και τη Χιλή – από τους οποίους ζητήθηκε να βαθμολογήσουν 104 στυλ μουσικής, που κυμαίνονταν από τσαρτ ποπ έως όπερα.

Το κεντρικό συμπέρασμα ήταν πως οι φαν του κάθε μουσικού είδους, παρότι δεν έχουν κατ’ ανάγκην κοινό γούστο στα ρούχα ούτε προέρχονται από την ίδια ηλικιακή ομάδα, είναι σχεδόν πανομοιότυποι στα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους.

Μουσική προσωπικότητα

Ένα πάντως από τα πιο εκπληκτικά, σύμφωνα με τους ερευνητές, και απρόσμενα ευρήματα της μελέτης ήταν ότι φαν δύο τόσο διαφορετικών μουσικών ειδών, όπως είναι η κλασική μουσική και το χέβι μέταλ, έχουν παρόμοια προσωπικότητα.

«Πραγματικά με εξέπληξε το πόσο όμοιοι είναι στην πραγματικότητα οι φαν του χέβι μέταλ με τους λάτρεις της κλασικής μουσικής», είπε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Άντριαν Νορθ, καθηγητής και επικεφαλής του Τμήματος Εφηρμοσμένης Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο HeriotWatt του Εδιμβούργου, ο οποίος έχει (και) PhD στην Ψυχολογία της Μουσικής.

«Πέρα από τις διαφορές που έχουν στην ηλικία τους, είναι σχεδόν πανομοιότυποι ως προσωπικότητες. Και οι μεν και οι δε είναι πιο δημιουργικοί από τους άλλους ανθρώπους, ήρεμοι ως χαρακτήρες αλλά όχι πολύ εξωστρεφείς.

»Πολύς κόσμος έχει ένα στερεότυπο στο μυαλό του για τους “χεβιμεταλάδες”, ότι δηλαδή είναι καταθλιπτικοί σε βαθμό αυτοκτονίας, άγριοι και επικίνδυνοι για τον εαυτό τους και τους άλλους. Στην πραγματικότητα, όμως, είναι πολύ ευαίσθητοι και πράοι».

Τι υποδηλώνει η μουσική

Μερικά από τα ευρήματα της μελέτης για την προσωπικότητα ανά είδος μουσικής, είναι τα εξής:

* Μπλουζ: Υψηλή αυτοεκτίμηση, δημιουργικότητα, εξωστρέφεια, αβρότητα και πραότητα

* Τζαζ: Υψηλή αυτοεκτίμηση, δημιουργικότητα, εξωστρέφεια και πραότητα

* Κλασική μουσική: Υψηλή αυτοεκτίμηση, δημιουργικότητα, εσωστρέφεια και πραότητα.

* Ραπ: Υψηλή αυτοεκτίμηση, εξωστρέφεια

* Όπερα: Υψηλή αυτοεκτίμηση, δημιουργικότητα, αβρότητα

* Κάουντρι και γουέστερν: Εργατικότητα, εξωστρέφεια

* Ρέγκε: Υψηλή αυτοεκτίμηση, δημιουργικότητα, όχι εργατικότητα, εξωστρέφεια, αβρότητα και πραότητα

* Ντανς: Δημιουργικότητα, εξωστρέφεια, όχι αβρότητα

* Ίντι: Χαμηλή αυτοεκτίμηση, δημιουργικότητα, όχι εργατικότητα, όχι αβρότητα

* Μπόλιγουντ: Δημιουργικότητα, εξωστρέφει

* Ροκ/χέβι μέταλ: Χαμηλή αυτοεκτίμηση, δημιουργικότητα, όχι εργατικότητα, όχι εξωστρέφεια, αβρότητα, πραότητα

* Τσαρτ ποπ: Υψηλή αυτοεκτίμηση, όχι δημιουργικότητα, εργατικότητα, εξωστρέφεια, αβρότητα, όχι πραότητα

  • Σόουλ: Υψηλή αυτοεκτίμηση, δημιουργικότητα, εξωστρέφεια, αβρότητα και πραότητα
 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share