Σάββατο, 28 Μαΐου 2022

Γιατί σε ακολουθεί η γάτα σου παντού;

Έχετε παρατηρήσει ότι σας ακολουθεί πιο πολύ στο μπάνιο;

16 Ιουλίου 2019 14:11
Γιατί σε ακολουθεί η γάτα σου παντού;

Τα ζώα μας κάνουν να απορούμε με τις περιέργειες συνήθειες που έχουν! Λένε ότι τα κατοικίδια αντανακλούν την προσωπικότητα του ιδιοκτήτη τους! Τι συμβαίνει όμως όταν οι γάτες σας ακολουθούν παντού; Έχετε παρατηρήσει ότι η γάτα σας σας ακολουθεί συνέχεια ακόμα και στο μπάνιο;

Για ποιον περίεργο λόγο το κάνει αυτό;

Έχεις συνηθίσει το να σε ακολουθεί η γάτα σου όταν πηγαίνεις στο μπάνιο αλλά δεν μπορείς να εξηγήσεις γιατί συμβαίνει αυτό; Σε γενικές γραμμές, οι γάτες είναι αρκετά περίεργες και δύσκολα μπορεί να τις καταλάβει κάποιος. Είναι αξιολάτρευτες, αλλά έχουν κάποιες συνήθειες -όλες τους- που μας κάνουν να απορούμε για την φύση τους. Να σας θυμίσουμε: Αυτή η drama queen γάτα έχει γίνει viral για τις περίεργες αντιδράσεις της!

Γάτα περίεργα

Οι λόγοι για τους οποίους μας ακολουθούν ακόμη και εκεί που ο βασιλιάς πηγαίνει μόνος του, είναι μάλλον παρόμοιοι με τους λόγους για τους οποίους δεν μας αφήνουν σε ησυχία σε όποιο σημείο του σπιτιού κι αν βρισκόμαστε. Σε ποιο συμπέρασμα έχουν καταλήξει όμως οι κτηνίατροι και οι ειδικοί;

1) Είναι περίεργη

Όπως προανέφερα, οι γάτες είναι το ζώο με την μεγαλύτερη περιέργεια. Εξερευνούν τα πάντα γύρω τους και χρησιμοποιούν πολύ την όραση τους. Έτσι, όταν εσύ αλλάζεις δωμάτιο και κλείνεις την πόρτα πίσω σου αυτομάτως ενεργοποιείς την περιέργεια της, με αποτέλεσμα να την κάνεις να αισθάνεται ότι πρέπει να δει τι συμβαίνει μέσα στο μπάνιο.

2) Νιώθει ευάλωτη

Η μία εκδοχή που δίνουν οι κτηνίατροι είναι ότι μπορεί να αισθάνεται ευάλωτη όταν δεν είναι μαζί σου. Αν και ανήκει στα αιλουροειδή, δεν είναι μόνο αρπακτικό αλλά και θήραμα, λόγω του μεγέθους της και αυτό σίγουρα το γνωρίζει. Οπότε, εσύ είσαι η πηγή ασφάλειας και άνεσης για εκείνη και δεν νιώθει αρκετά ασφαλής όταν βρίσκεσαι κλεισμένη πίσω από μια κλειστή πόρτα.

3) Θέλει να την κοιτάς συνέχεια

Η αγαπημένη θέση του συγκεκριμένου ζώου είναι κάποιο ψηλό σημείο, είτε αυτό είναι ένα ράφι και τα επάνω ντουλάπια της κουζίνας είτε η τουαλέτα. Γι’ αυτό και το πρώτο πράγμα που θα κάνει μόλις μπει στο δωμάτιο είναι να ανέβει στην μπανιέρα ή την τουαλέτα. Με αυτό θα πετύχει το να την κοιτάς συνέχεια, καθώς δεν μπορείς να κάνεις και κάτι άλλο στην συγκεκριμένη περίπτωση.

4) Στο μπάνιο είναι το δεύτερο κρεβάτι της

Ο νιπτήρας του μπάνιου είναι το δεύτερο κρεβάτι της λόγω του μεγέθους, του βάθους και του σχεδίου του, αλλά και λόγω του ύψους στο οποίο βρίσκεται. Οπότε και μόνο που μπαίνεις στο δωμάτιο της είναι δεδομένο ότι θα σε ακολουθήσει. Η γάτα είναι πολύ κτητική για να σε αφήσει μόνη σου στον χώρο της, χωρίς να σου δείξει πρώτα το ποιο είναι το αφεντικό.

Η πιο περίεργη γάτα του κόσμου! (Video)

Γάτα περίεργη

Κάποιες γάτες είναι πιο όμορφες από κάποιες άλλες, αλλά αυτή η γάτα σίγουρα ξεχωρίζει. Όχι λόγω ομορφιάς, αλλά επειδή είναι η γάτα με την πιο περίεργη όψη που υπάρχει!

Σε αυτό το βίντεο, ο Αμερικανός κωμικός Michael Rapaport έρχεται αντιμέτωπος με το εν λόγω αιλουροειδές και το αποτέλεσμα είναι επικό!

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share