Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021

Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο θηλαστικό στον κόσμο! Σκοτώνει τίγρεις, λιοντάρια και αρκούδες, τρέφεται με δηλητηριώδη φίδια και…

Πραγματικά τρομάξαμε με όλα αυτά που μάθαμε!

16 Ιουλίου 2019 10:35
Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο θηλαστικό στον κόσμο! Σκοτώνει τίγρεις, λιοντάρια και αρκούδες, τρέφεται με δηλητηριώδη φίδια και…

Πραγματικά τρομάξαμε με όλα αυτά που μάθαμε για το πιο επικίνδυνο θηλαστικό στον κόσμο! Σκοτώνει τίγρεις, λιοντάρια και αρκούδες, τρέφεται με δηλητηριώδη φίδια και…

Το πιο επιθετικό θηλαστικό στον κόσμο σύμφωνα με το περιοδικό «Scientific American» είναι ο αφρικανικός ασβός (honey Badger). Το βιβλίο ρεκόρ Γκίνες τον αναφέρει επίσης ως το «πλέον ατρόμητο ζώο στον κόσμο».

Οι αφρικανικοί ασβοί ζουν στην Αφρική και στην Ασία σε λαγούμια που έχουν εγκαταλείψει άλλα ζώα όπως τα άαρντ-βαρκ και δεν είναι ασβοί. Ονομάζονται έτσι επειδή εμφανισιακά θυμίζουν τους κανονικούς ασβούς και γιατί λατρεύουν το μέλι. Ο ασβός και ο αφρικανικός ασβός είναι μη συγγενικά μέλη της οικογένειας των ικτιδών, της μεγαλύτερης ομάδας σαρκοφάγων. Περιλαμβάνει τις νυφίτσες, τις αγριόγατες, τα μινκ και τους αδηφάγους, όμως ο αφρικανικός ασβός είναι μοναδικός: είναι το μόνο είδος του γένους Mellivora που σημαίνει «μελιφάγος». Να σας θυμίσουμε και το ζώο που έγινε viral στο διαδίκτυο γιατί ήταν πολύ γλυκό σε αντίθεση με τον αφρικανικό ασβό!

Επικίνδυνα ζώα

Οι αφρικανικοί ασβοί χρησιμοποιούν τα μεγάλα και δυνατά νύχια τους για να καταστρέφουν φωλιές τερμιτών, να λυγίζουν το κοτετσόσυρμα και κυρίως να διαλύουν κυψέλες. Σε αυτές οδηγούνται από τους ινδικάτορες, οι οποίοι κρώζουν όταν βρίσκουν κάποια κυψέλη και παίρνουν το μερτικό τους αφού φάνε οι αφρικανικοί ασβοί.

Ένα από τα πράγματα που καθιστά τον αφρικανικό ασβό τόσο ακατάβλητο αντίπαλο είναι το πολύ χαλαρό δέρμα του: αν πιαστεί από πίσω, μπορεί να στρίψει μέσα στο ίδιο του το δέρμα και να αντεπιτεθεί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να τον κυνηγούν ελάχιστα αρπακτικά, ενώ όταν προκληθεί επιτίθεται στα περισσότερα ζώα, ακόμη και στους ανθρώπους. Έχει αντιμετωπιστεί ή και σκοτώσει ύαινες, λιοντάρια, τίγρεις, χελώνες σκατζόχειρους, κροκόδειλους και αρκούδες.

Τρώει δηλητηριώδη φίδια που τα αρπάζει με τα σαγόνια του και τα καταβροχθίζει σε δεκαπέντε λεπτά. Επίσης τρώει και νεαρούς αφρικανικούς ασβούς, μόλις οι νεοσσοί φτάνουν ως την ενηλικίωση.

Επικίνδυνα ζώα

Σύμφωνα με τον θρύλο, η επίθεση των αφρικανικών ασβών περιλαμβάνει κυριολεκτικά χτυπήματα κάτω από τη μέση. Η πρώτη σχετική δημοσιευμένη καταγραφή έγινε το 1947, όταν παρατήρησαν έναν αφρικανικό ασβό να ευνουχίζει έναν ενήλικο βούβαλο.

Λέγεται επίσης ότι έχουν ευνουχίσει γκνου, νεροβούβαλα, αντιλόπες, ζέβρες και ανθρώπους.

Το 2009 στο ειδικό αφιέρωμα της εκπομπής Top Gear στην Μποτσουάνα, ο Τζέρεμυ Κλάρκσον ανέφερε: «Ο αφρικανικός ασβός δεν σε σκοτώνει για να σε φάει. Σου ξεριζώνει τους όρχεις».

Στο Πακιστάν ονομάζονται «Bijj» και λέγεται ότι παίρνουν πτώματα από τάφους. Τα ζώα αυτά έχουν τόσο τρομακτική φήμη, ώστε στη διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ, Βρετανοί στρατιώτες στη Βασόρα κατηγορήθηκαν ότι απελευθέρωσαν ολόκληρες αγέλες από ανθρωπόφαγα όμοια με αρκούδες τέρατα για να τρομοκρατήσουν τους ντόπιους. Αποδείχθηκε ότι ήταν αφρικανικοί ασβοί που οδηγήθηκαν στην πόλη επειδή πλημμύρισαν οι γύρω βάλτοι.

4 Ζώα που τους αρέσουν τα ναρκωτικά!

Ζώα ναρκωτικά

Κι όμως υπάρχουν κάποια ζώα στο ζωικό βασίλειο που.. τους αρέσουν τα ναρκωτικά! Δείτε παρακάτω ποια είναι αυτά...

Άλογα

Τα Locoweed είναι ένα χορτάρι, που αγαπούν τα άλογα. Το συνήθειο ξεκινάει αθώα το χειμώνα, καθώς τους κρύους μήνες είναι το μοναδικό φαγητό, που βρίσκουν οι πεινασμένες ορδές.

Όταν τα άλογα συνειδητοποιήσουν τα αποτελέσματα, το αναζητούν μέχρι να το φάνε όλο. Τα συμπτώματα είναι τρομερά αστεία. Τετράποδα, ογκώδη πλάσματα κοιτάνε τοίχους για ώρες και τρομάζουν με το απλό πέταγμα μιας πεταλούδας.

Βέβαια, μακροπρόθεσμα τα αποτελέσματα είναι άσχημα, καθώς προκαλούν κατάθλιψη και ανορεξία, στειρότητα και καρδιακά προβλήματα.

Bighorn πρόβατα

Όπως οι άνθρωποι έτσι και τα τετράποδα θηλαστικά, μπορούν να εθιστούν πολύ με τα ναρκωτικά. Μόλις τα προβατάκι, συνειδητοποιήσουν την ύπαρξη του και τα συμπτώματα πάνω τους, τρέχουν παντού, για να γλείψουν τον αγαπημένο τους λειχήνα, ακόμα και αν βρίσκεται στο ψηλότερο βουνό.

Αυτή η παραισθησιογόνα μούχλα είναι σπάνια και πάρα πολύ ισχυρή με το πρώτο “σλουρπ”. Τα πρόβατα ξεκινούν την αναζήτηση και ανεβαίνουν στον πιο ψηλό λόφο, για να το καταναλώσουν. Στη συνέχεια, πρέπει να κατέβουν το λόφο υπερβολικά μαστουρωμένα, με ζαλάδες και παραισθήσεις. Όσο να πεις, είναι αστείο θέαμα.

ζώα που πίνουν ναρκωτικά

Λεμούριοι και καπουτσίνο

Φαντάζομαι δεν είσαι τόσο απελπισμένος για να εκνευρίσεις ένα τοξικο milipede για να σου εκτοξεύσει επικίνδυνο δηλητήριο, οι λεμούριοι όμως είναι! Το εκνευρίζουν μέχρι να τους εκτοξεύσει το δηλητήριο του και το τρίβουν πάνω τους, για να αποπαρασιτωθούν και να είναι υπό την επίρροια ναρκωτικών. Και μετά αναρωτιόσουν γιατί στην ταινία Μαδαγασκάρη, αυτά τα ζωάκια κάνουν σαν τρελά.

Οι καπουτσίνο πάλι έχουν μια πιο κοινωνική δραστηριότητα. Κάθονται κυκλικά σε ομάδες και γυρίζουν γύρω γύρω το milipede, για να το μοιραστούν. Το αρνητικό της υπόθεσης είναι ότι το δηλητήριο αυτό περιέχει κυάνιο, που είναι σούπερ επικίνδυνο.

Ελέφαντες

Τα τετράποδα τεράστια θηλαστικά αγαπούν τη μπύρα, που παρασκευάζεται από ρύζι. Και εθίζονται και πολύ. Κάνουν επιδρομές σε χωριά, μέχρι να βρουν κάποια ζυθοποιεία και πίνουν μέχρι να γίνουν “χάλια”.

Βέβαια, αρνητικά περιστατικά, περιλαμβάνουν 6 πεθαμένους ελέφαντες, επειδή έπεσαν πάνω σε ηλεκτροφόρο φράχτη. Γιατί όταν οι ελέφαντες παρτάρουν, παρτάρουν “σκληρά”.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share