Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021

Γιατί τα σκυλιά βγάζουν το κεφάλι έξω απ’το παράθυρο του αυτοκινήτου!

Το ξέρατε;

15 Ιουλίου 2019 19:42
Γιατί τα σκυλιά βγάζουν το κεφάλι έξω απ’το παράθυρο του αυτοκινήτου!

Όσοι έχουμε κάποιο ζωάκι σίγουρα έχουμε προσέξει ότι έχει κάποιες περίεργες συνήθειες. Οι γάτες θεωρούνται μακράν οι πιο παράξενες και απρόβλεπτες, αλλά δεν πάνε πίσω και τα σκυλιά. Ας ξεκινήσουμε από το πιο απλό. Μαρκάρουν την περιοχή τους για να δείξουν σε ποιον ανήκει ουρώντας την. Για ποιο λόγο όμως βγάζουν το κεφάλι απ’το παράθυρο του αυτοκινήτου;

Αυτή είναι ακόμη μια πολύ κοινή συνήθεια που έχουν, η οποία ξεκινάει από όταν είναι ακόμη κουτάβια. Ενώ μπορεί να κυνηγάνε τα αυτοκίνητα που περνάνε στον δρόμο, όταν μπουν μέσα σε αυτά κάνουν σαν τα παιδιά που χαζεύουν έξω από το παράθυρο. Μπορεί να έχουμε ακούσει διάφορα γι’ αυτό, υπάρχουν όμως έρευνες που κατάφεραν να απαντήσουν σε αυτή την απορία μας! Τα 9+1 πιο επικίνδυνα σκυλιά του κόσμου!

Γιατί τα σκυλιά βγάζουν το κεφάλι έξω απ’το παράθυρο του αυτοκινήτου!

Αυτοί είναι οι λόγοι που τα σκυλιά βγάζουν το κεφάλι τους από το παράθυρο του αυτοκινήτου!

Υπάρχουν διάφορες έρευνες που καταλήγουν σε διαφορετικά συμπεράσματα για τον λόγο που έχουν τέτοια λατρεία τα σκυλιά με τα παράθυρα, την ώρα που το αυτοκίνητο είναι εν κινήσει, αλλά όλες αυτές συμφωνούν στο γεγονός ότι επειδή έχουν έντονη την αίσθηση της οσμής συλλέγουν πληροφορίες, μυρίζοντας το κάθε μέρος από το οποίο περνάει το αμάξι.

Στην ουσία, μπορούν να απομνημονεύσουν έναν χώρο από την οσμή του. Ωστόσο, υπάρχουν άλλες μελέτες που επικεντρώνονται περισσότερο στο ρόλο της κοινωνικής τους κατάρτισης. Με λίγα λόγια, και εμείς οι άνθρωποι συνηθίζουμε να κολλάμε το κεφάλι μας στο πλάι στο παράθυρο ή να βγάζουμε το χέρι μας έξω από αυτό. Άρα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προσπαθούν να μιμηθούν το αφεντικό τους.

Γιατί τα σκυλιά βγάζουν το κεφάλι έξω απ’το παράθυρο του αυτοκινήτου!

Το πιο πιθανό όμως είναι ότι ισχύει ο συνδυασμός όλων αυτών. Βέβαια, επειδή εμείς οι άνθρωποι είμαστε πολύπλοκα όντα δεν σημαίνει ότι είναι το ίδιο και τα σκυλάκια μας. Αν σκεφτούμε πιο απλά, μπορεί να το κάνουν επειδή μυρίζει έντονα ένα αυτοκίνητο ή ακόμη καλύτερα για να δροσιστούν. Γι’αυτό εξάλλου βγάζουν και την γλώσσα τους εκείνη τη στιγμή.

Ο οποιοσδήποτε από εμάς αν είχε τέτοια τρίχα θα εκμεταλλευόταν την κάθε ευκαιρία για να πάρει λίγο αέρα!

Ο γίγαντας σκύλος των 80 κιλών έχει ύψος 1,80 και φοβάται… τα πάντα!

Ο γίγαντας σκύλος των 80 κιλών έχει ύψος 1,80 και φοβάται… τα πάντα!

Είναι αξιολάτρευτος ο σκύλος που θα δείτε στην συνέχεια του άρθρου! Ο γίγαντας σκύλος των 80 κιλών έχει ύψος 1,80 και φοβάται… τα πάντα! Δείτε ακόμα τι πρέπει να προσέχετε το καλοκαίρι στην φροντίδα του σκύλου σας!

Η 47χρονη Sian Barrett από τη Βρετανία εξηγεί πως ο Presley τρομοκρατείται και από μικρότερα σκυλιά και γενικά τρέχει να κρυφτεί όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με άλλα ζώα.

Στο σπίτι ο τεράστιος Μεγάλος Δανός έχει δικό του μαξιλάρι και μια κουβερτούλα για παρηγοριά, την οποία κουβαλά γύρω- γύρω.

Σκύλος

«Ο Presley είναι σίγουρα ένας αληθινός Σκούμπι Ντου, φοβάται σχεδόν τα πάντα. Τρομοκρατείται από μικρότερα σκυλιά αλλά τώρα φοβάται και τις πλαστικές σακούλες, τον τρομάζει ο ήχος τους», περιγράφει η Barrett!

Σκύλος

«Σε πρόσφατη βόλτα μας στο πάρκο φοβήθηκε ένα μικρόσωμο σκυλί και κρύφτηκε. Δεν έβγαινε μέχρι ο μικρός να απομακρυνθεί», αφηγείται.

Σκύλος

Στο σπίτι ο Presley έχει δύο μεγάλους «εχθρούς»: την ηλεκτρική σκούπα και τις πλαστικές σακούλες. «Προφανώς o κόσμος τον κοντοστέκεται όταν αντιλαμβάνεται πόσο μεγάλος είναι αλλά ο Presley τους κερδίζει με την προσωπικότητά του. Είναι πολύ υπομονετικός σκύλος», εξηγεί η 47χρονη.

Σκύλος

«Τον έχω από τότε που γεννήθηκε, εγώ τον μεγάλωσα γι’ αυτό είναι πολύ «μαμάκιας». Με ακολουθεί από δωμάτιο σε δωμάτιο και κλαίει όταν πηγαίνω για ύπνο. Αν ποτέ ξεχάσω το φαγητό του, περιφέρεται στο σπίτι με το παπούτσι μου για να μου δείξει πως πεινάει».

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share