Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Απίστευτο: Η μοναδική λίμνη που κάθε καλοκαίρι είναι γεμάτη κηλίδες! (Video)

Για ποιον λόγο συμβαίνει αυτό το περίεργο φαινόμενο;

15 Ιουλίου 2019 10:19
Απίστευτο: Η μοναδική λίμνη που κάθε καλοκαίρι είναι γεμάτη κηλίδες! (Video)

Ο αριθμός των περίεργων λιμνών είναι αρκετά μεγάλος, αλλά η λίμνη που σχηματίζει κηλίδες είναι σίγουρα από τις πιο ξεχωριστές. Υπάρχουν πάρα πολλά όμορφα τοπία σε όλο τον κόσμο και ταυτόχρονα τόσο παράξενα.

Γι’ αυτό εξάλλου και έχουμε δει φωτογραφίες της να πρωταγωνιστούν σε πολλά τουριστικά περιοδικά! Δείτε ακόμα την πράσινη λίμνη για έξι μήνες το χρόνο!

Είναι από τις λίγες στιγμές που δεν μπορείς να πιστέψεις στα μάτια σου και φυσικά να πιστέψεις ότι αυτό το αποτέλεσμα είναι άκρως φυσικό και σε καμία περίπτωση δεν έχει βάλει ο άνθρωπος το χεράκι του.

Τι προκαλεί όμως όλες αυτές τις κηλίδες που εμφανίζονται το καλοκαίρι;

Η συγκεκριμένη ιδιαίτερη λίμνη βρίσκεται βορειοδυτικά της πόλης Osoyoos στην ανατολική κοιλάδα Similkameen της Βρετανικής Κολομβίας, του Καναδά. Για εννέα μήνες δεν έχει απολύτως τίποτε το διαφορετικό από όλες τις άλλες λίμνες. Δεν ισχύει το ίδιο όμως και το καλοκαίρι.

Εκείνη την περίοδο λοιπόν, όλη η επιφάνεια της καλύπτεται από ασύμμετρες μεγάλες κηλίδες που μοιάζουν με ατομικές πισίνες. Γι’ αυτόν τον λόγο ονομάζεται Spotted Lake.

Η αιτία που αλλάζει εμφάνιση είναι το ότι τα νερά της είναι πλούσια σε ορυκτό πλούτο, ο οποίος ενώνεται σιγά σιγά όταν εξατμίζεται το νερό κατά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες, με αποτέλεσμα να σχηματίζει μικρές λίμνες. Πιο συγκεκριμένα, το θειικό μαγνήσιο, το θειικό νάτριο, το ασβέστιο, ο άργυρος και το τιτανίου που βρίσκονται στο νερό προκαλούν την αλλαγή των χρωμάτων του και την δημιουργία των μικρότερων λιμνών.

Έχει όμως ένα ακόμη ξεχωριστό χαρακτηριστικό μιας και οι ινδιάνικες φυλές αποκαλούσαν το νερό της θεραπευτικό και δήλωναν ότι έχει «μυθικές θεραπευτικές δυνάμεις» για όσους κολυμπούσαν εκεί!

Πριν από μερικά χρόνια μπορούσες να δεις το μέρος αυτό από πολύ κοντά, καθώς σου επέτρεπαν να περπατήσεις γύρω από τις 365 μικρές λιμνούλες που δημιουργούνται, αλλά πλέον παρατηρείς το τοπίο από πιο μακριά επειδή έχουν βάλει έναν μεγάλο φράχτη για να προστατεύσουν αυτή την οικολογικά ευαίσθητη περιοχή.

Δείτε το παρακάτω βίντεο με την περίεργη αυτή λίμνη:

Απίστευτο: Ινδός ξεφλουδίζει καρύδες με τα δόντια του! (Video)

Τι άλλο θα δούμε σε αυτόν τον κόσμο; Οι περίεργες ειδήσεις από όλο τον κόσμο δεν σταματάνε ποτέ! Αυτήν την φορά θα δείτε έναν Ινδό να ξεφλουδίζει τις καρύδες με τα δόντια του!

Κάποιοι άνθρωποι έχουν πολύ ασυνήθιστες ικανότητες αλλά η τελευταία είδηση προέρχεται από την Ινδία και μας άφησε με το στόμα ανοιχτό. Όσο γερά δόντια κι αν έχουμε πιστεύω ότι κανείς μας δεν θα δοκίμαζε να ξεφλουδίσει μια καρύδα με τα δόντια. Ούτε στο Survivor δεν συμβαίνουν αυτά! Αν ψάχνετε για περίεργες ειδήσεις δείτε ακόμα: 9+1 περίεργα πράγματα που συμβαίνουν ενώ κοιμάστε!

Ο Ajay Singh Sisodia, γνωστός και ως Το αγόρι της καρύδας, έχει συγκλονίσει τους πάντες καθώς αντί για σφυρί χρησιμοποιεί τα δόντια του για να τις ανοίξει και μάλιστα με αρκετά μεγάλη ταχύτητα. Ο νεαρός άντρας από την Ούταρ Πραντές της Ινδίας καθαρίζει και πίνει το γάλα της καρύδας μέσα σε 10 δευτερόλεπτα. Πράγμα που σημαίνει 6 καρύδες το λεπτό. Και παρόλα αυτά έχει ακόμη όλα του τα δόντια! Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείς να τον δεις εν δράσει!

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share