Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Η μουσική που ακούτε αποκαλύπτει τα πάντα για τον χαρακτήρα σας!

Ότι κάνετε μαρτυρά την προσωπικότητά σας!

14 Ιουλίου 2019 19:01
Η μουσική που ακούτε αποκαλύπτει τα πάντα για τον χαρακτήρα σας!

Το Athensmagazine.gr βρίσκει τα καλύτερα τεστ προσωπικότητας για εσάς αφού θα μάθετε τα πάντα για τον εαυτό σας! Μην νομίζετε ότι τα γνωρίζετε όλα! Ξέρετε ότι οι μουσικές σας επιλογές μαρτυρούν τα πάντα για εσάς;

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, στη μελέτη συμμετείχαν 36.518 εθελοντές από πολλές και διαφορετικές χώρες – από τη Μαλαισία και την Κίνα, μέχρι την Ιαπωνία και τη Χιλή – από τους οποίους ζητήθηκε να βαθμολογήσουν 104 στυλ μουσικής, που κυμαίνονταν από τσαρτ ποπ έως όπερα.

Το κεντρικό συμπέρασμα ήταν πως οι φαν του κάθε μουσικού είδους, παρότι δεν έχουν κατ’ ανάγκην κοινό γούστο στα ρούχα ούτε προέρχονται από την ίδια ηλικιακή ομάδα, είναι σχεδόν πανομοιότυποι στα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους.

Ένα πάντως από τα πιο εκπληκτικά, σύμφωνα με τους ερευνητές, και απρόσμενα ευρήματα της μελέτης ήταν ότι φαν δύο τόσο διαφορετικών μουσικών ειδών, όπως είναι η κλασική μουσική και το χέβι μέταλ, έχουν παρόμοια προσωπικότητα.

«Πραγματικά με εξέπληξε το πόσο όμοιοι είναι στην πραγματικότητα οι φαν του χέβι μέταλ με τους λάτρεις της κλασικής μουσικής», είπε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Άντριαν Νορθ, καθηγητής και επικεφαλής του Τμήματος Εφηρμοσμένης Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο HeriotWatt του Εδιμβούργου, ο οποίος έχει (και) PhD στην Ψυχολογία της Μουσικής.

«Πέρα από τις διαφορές που έχουν στην ηλικία τους, είναι σχεδόν πανομοιότυποι ως προσωπικότητες. Και οι μεν και οι δε είναι πιο δημιουργικοί από τους άλλους ανθρώπους, ήρεμοι ως χαρακτήρες αλλά όχι πολύ εξωστρεφείς.

»Πολύς κόσμος έχει ένα στερεότυπο στο μυαλό του για τους “χεβιμεταλάδες”, ότι δηλαδή είναι καταθλιπτικοί σε βαθμό αυτοκτονίας, άγριοι και επικίνδυνοι για τον εαυτό τους και τους άλλους. Στην πραγματικότητα, όμως, είναι πολύ ευαίσθητοι και πράοι».

Τι υποδηλώνει η μουσική

Μερικά από τα ευρήματα της μελέτης για την προσωπικότητα ανά είδος μουσικής, είναι τα εξής:

* Μπλουζ: Υψηλή αυτοεκτίμηση, δημιουργικότητα, εξωστρέφεια, αβρότητα και πραότητα

* Τζαζ: Υψηλή αυτοεκτίμηση, δημιουργικότητα, εξωστρέφεια και πραότητα

* Κλασική μουσική: Υψηλή αυτοεκτίμηση, δημιουργικότητα, εσωστρέφεια και πραότητα.

* Ραπ: Υψηλή αυτοεκτίμηση, εξωστρέφεια

* Όπερα: Υψηλή αυτοεκτίμηση, δημιουργικότητα, αβρότητα

* Κάουντρι και γουέστερν: Εργατικότητα, εξωστρέφεια

* Ρέγκε: Υψηλή αυτοεκτίμηση, δημιουργικότητα, όχι εργατικότητα, εξωστρέφεια, αβρότητα και πραότητα

* Ντανς: Δημιουργικότητα, εξωστρέφεια, όχι αβρότητα

* Ίντι: Χαμηλή αυτοεκτίμηση, δημιουργικότητα, όχι εργατικότητα, όχι αβρότητα

* Μπόλιγουντ: Δημιουργικότητα, εξωστρέφει

* Ροκ/χέβι μέταλ: Χαμηλή αυτοεκτίμηση, δημιουργικότητα, όχι εργατικότητα, όχι εξωστρέφεια, αβρότητα, πραότητα

* Τσαρτ ποπ: Υψηλή αυτοεκτίμηση, όχι δημιουργικότητα, εργατικότητα, εξωστρέφεια, αβρότητα, όχι πραότητα

  • Σόουλ: Υψηλή αυτοεκτίμηση, δημιουργικότητα, εξωστρέφεια, αβρότητα και πραότητα

Τα παπούτσια σας μαρτυρούν τα πάντα για την προσωπικότητά σας!

Φοράτε συνέχεια κάποιο συγκεκριμένο στιλ παπουτσιών και δεν θέλετε να το αλλάξετε; Μήπως αυτό μαρτυρά πολλά για την προσωπικότητά σας;

Τα παπούτσια είναι ο καθρέφτης μας και ένα βασικό στοιχείο της εμφάνισης μας!

Γι' αυτό άλλωστε έχουμε και πολλά. Όμως κάθε φορά που βρισκόμαστε στην θέση να επιλέξουμε ένα από όλα, υπάρχει κάποιο ζευγάρι που έχει πάντα το «προβάδισμα». Είναι αυτό που μας κάνει να έχουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση, νιώθουμε βολικά μ αυτό και φυσικά μας αρέσει η εικόνα του εαυτού μας.

T-Straps

Αν το καθημερινό σου outfit αποτελείται από παντελόνια κουστουμιού, ρομαντικές μπλούζες και jackets σε κλασικές γραμμές τότε ένα ζευγάρι T-Straps παπούτσια δηλαδή με λουριά που αγκαλιάζουν το πόδι είναι η αγαπημένη σου επιλογή από το πρωί ως το βράδυ. Είτε λόγω δουλειάς είτε λόγω χαρακτήρα φαίνεται πως το υπέρκομψο στυλ είναι αυτό που σου ταιριάζει και υποστηρίζεις άψογα με τα t-straps ψηλοτάκουνα παπούτσια σου.

Μποτάκια με κρόσσια

Αν είσαι από τις γυναίκες που επιδιώκουν έντονες και μοναδικές εμφανίσεις τότε σίγουρα υπάρχει στην ντουλάπα σου ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα μποτάκια με κρόσσια που αγαπάς να φοράς σε όλες τις περιστάσεις. Ανήκεις σε αυτές που θέλουν να κάνουν δηλώσεις με το ντύσιμο τους και σίγουρα να μην περνούν απαρατήρητες.

Μαύρες γόβες στιλέτο

Αν η ντουλάπα σου είναι γεμάτη με γούνες και εφαρμοστά φορέματα που αναδεικνύουν το σώμα σου, ένα ζευγάρι μαύρες γόβες στιλέτο είναι σίγουρα η επιλογή σου για τις βραδινές εξόδους είτε αυτές είναι σε ένα lounge bar είτε πρόκειται για μία επίσημη εμφάνιση. Στο μυαλό σου έχεις πάντα την θηλυκότητα σου που θέλεις να αναδείξεις με ένα chic τρόπο. Η μαύρη γόβα είναι το απόλυτο και κατάλληλο μέσο για το σκοπό αυτό.

Λευκά sneakers

Τα λευκά sneakers είναι μία έμμεση δήλωση του ότι δεν αφιερώνεις πολύ προσπάθεια για να ντυθείς και να κάνεις μία έξοδο. Είναι το μυστικό για ένα απλό αλλά προσεγμένο outfit που θα μπορούσες να επιλέξεις σε οποιαδήποτε εμφάνιση σου. Αν ανήκεις στην κατηγορία αυτή σίγουρα ένα δερμάτινο jacket και μία ολόσωμη φόρμα έχουν ξεχωριστή θέση στην ντουλάπα σου.

Γόβες με λουράκι στον αστράγαλο

Η κάθε μέρα σε βρίσκει μέσα σε ένα ρομαντικό φόρεμα που ολοκληρώνεται από ένα ζευγάρι γόβες με λουράκι στο αστράγαλο. Δεν έχει σημασία αν περνάς το απόγευμα σου πίνοντας σαμπάνια η αν τρέχεις στα καταστήματα για αγορές και υποχρεώσεις. Είναι ένα παπούτσι που σου ταιριάζει απόλυτα αν δεν ψάχνεις κάποιον ιδιαίτερο λόγο να ντυθείς πιο επίσημα και τολμάς τις έντονες εμφανίσεις κάθε στιγμή.

Mary Jane Platforms

Αγαπάς την άνεση αλλά και την διαφορετικότητα στο ντύσιμο σου. Προτιμάς ένα έντονο χρωματικά παλτό, έντονο χρώμα στα χείλη και ένα συνδυασμό χρωμάτων στα παπούτσια σου, για μία εμφάνιση που θυμίζει σκηνή από vintage ταινία.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share