Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2019

Μήπως γι' αυτό οι νέοι πλέον αντιμετωπίζουν περισσότερα ψυχικά προβλήματα;

Μια...διαφορετική προσέγγιση!

14 Ιουλίου 2019 16:28
Μήπως γι' αυτό οι νέοι πλέον αντιμετωπίζουν περισσότερα ψυχικά προβλήματα;

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι οι νέοι στο σήμερα αντιμετωπίζουν όλο και περισσότερα ψυχολογικά προβλήματα. Αυτό τουλάχιστον λένε οι αριθμοί.

Οι λόγοι βέβαια δεν είναι σίγουροι, αλλά συζητιούνται. Άλλοι λένε για τα κινητά, άλλοι για το ίντερνετ, μία χρήστης του Twitter λέει για τα...τελετάμπις!

Αν δεν θυμάστε τι είναι τα τελετάμπις, κοιτάξτε εδώ.

Συγκεκριμένα, το tweet που έγινε viral αναφέρει χιουμοριστικά ότι: "Μεγαλώσαμε βλέποντας τελετάμπις, δεν πρέπει να απορούμε που όλοι έχουμε ψυχολογικά. Τι @@@ ήταν αυτό".

undefined

Σε ποιές χώρες της Ευρώπης είναι υποχρεωτική η στρατιωτική θητεία;

Στην Ελλάδα και την Κύπρο το έχουμε λίγο...στάνταρ, αλλά η στρατιωτική θητεία μόνο δεδομένη δεν είναι για την υπόλοιπη Ευρώπη!

Η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ έχουν καθαρά επαγγελματικό - μισθοφορικό στρατό, ενώ υπάρχουν και χώρες χωρίς καθόλου ένοπλες δυνάμεις.

Για να τα δούμε όμως πιο συγκεκριμένα:

undefined

Η αντιστοιχία χρώματος - θητείας έχει ως εξής:

undefined

Όπως βλέπουμε, η Ισλανδία δεν διαθέτει καν ένοπλες δυνάμεις. Αντίστοιχα και η Ανδόρρα, το Λιχτενστάιν και το Βατικανό, τα οποία δεν διακρίνονται στον χάρτη.

Μη υποχρεωτική στρατιωτική θητεία έχει η συντριπτική πλειοψηφία της ηπείρου με Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Σαν Μαρίνο, Βέλγιο, Ολλανδία, Τσεχία, Σλοβακία, Πολωνία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σλοβενία, Κροατία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Βόρεια Μακεδονία, Αλβανία, Λουξεμβούργο και Λετονία να την έχουν απορρίψει.

Σχέδιο για κατάργηση έχουν επίσης η Ουκρανία και η Μολδαβία.

Ακολουθούν κάποιες χώρες στις οποίες υπηρετεί λιγότερο από το 20% του στρατεύσιμου πληθυσμού, ούτως ώστε να υπάρχει ένας μίνιμουμ αριθμός. Αυτές είναι η Δανία, η Σουηδία, η Νορβηγία, η Ρωσία, η Λευκορωσία, η Λιθουανία και η Εσθονία.

Τέλος, αυτές που έχουν υποχρεωτική στράτευση είναι η Ελλάδα, η Κύπρος, η Αυστρία, η Ελβετία και η Φινλανδία. Βέβαια, όλες οι χώρες πλην της Ελλάδας δίνουν την επιλογή ένοπλης, άοπλης ή πολιτικής θητείας με ανάλογο διάστημα.

 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share