Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Προσοχή: Γιατί πρέπει να βάλετε ένα κέρμα στο ψυγείο αν φύγετε από το σπίτι!

Απαραίτητο!

10 Ιουλίου 2019 21:37
Προσοχή: Γιατί πρέπει να βάλετε ένα κέρμα στο ψυγείο αν φύγετε από το σπίτι!

Συχνά χρειάζεται να αφήσουμε το σπίτι μας για κάποιες μέρες. Αυτό μπορεί να συμβαίνει λόγω διακοπών, αλλά και για κάποιον έκτακτο λόγο, όπως για παράδειγμα ένας σεισμός ή ένας φίλο που σας θέλει δίπλα του.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, λοιπόν, βάλτε σε εφαρμογή το κόλπο με το κέρμα στην κατάψυξη. Αυτό που θα χρειαστείτε είναι ένα κέρμα, μια κούπα νερό και την κατάψυξή σας. Πλάκα κάνεις: Δεν φαντάζεστε σε ποια αστρονομική τιμή πωλείται σήμερα ένα κέρμα των 100 Δραχμών!

Τα βήματα που πρέπει να κάνετε είναι τα εξής:

Βάλτε την κούπα με το νερό στην κατάψυξη και αφήστε το νερό να παγώσει.
Τοποθετήστε το κέρμα μέσα στην κούπα πάνω στο παγωμένο νερό.
Αφήστε το στην κατάψυξη.

Αν αναρωτιέστε σε τι εξυπηρετεί αυτό, θα σας το αποκαλύψουμε αμέσως: θα σας βοηθήσει να γνωρίζετε αν τα προϊόντα που διατηρείτε στην κατάψυξη έχουν για κάποιο λόγο αποψυχθεί.

Τα προϊόντα στην κατάψυξή σας είναι πολύ εύκολο να αποψυχθούν και να επαναψυχθούν αν υπάρξει κάποια διακοπή ρεύματος. Αυτό γίνεται πιο εμφανές στα ηλεκτρονικά ρολόγια τα οποία συνήθως δείχνουν λάθος την ώρα όταν το ρεύμα κοπεί για λίγο και ξαναέρθει.

Ωστόσο με την κατάψυξή σας ποτέ δεν μπορείτε να είστε σίγουροι. Η τροφική δηλητηρίαση είναι πολύ σοβαρή, ειδικά όταν υπάρχει κρέας το οποίο μπορεί να μεταφέρει σαλμονέλα και άλλα βακτήρια.

Αν λοιπόν γίνει διακοπή όσο λείπετε, το νερό της κούπας θα ξεπαγώσει και το κέρμα σας θα πέσει προς τα κάτω. Αν το κέρμα είναι στην επιφάνεια ξέρετε ότι δεν έχει γίνει διακοπή ρεύματος και μπορείτε να καταναλώσετε τα προϊόντα της κατάψυξης με ασφάλεια. Αν το κέρμα είναι στη μέση τότε σημαίνει ότι υπήρξε μια μικρή διακοπή και δεν πρόλαβε να ξεπαγώσει το νερό, άρα και πάλι τα προϊόντα σας είναι ασφαλή.

Αν το κέρμα όμως είναι στον πάτο της κούπας, καλό είναι να πετάξετε τα τρόφιμά σας γιατί έχει προηγηθεί μια διακοπή ρεύματος, αρκετή για να τα ξεπαγώσει.

Αυτό το κέρμα από τις δραχμές μπορείς να πουλήσεις για 5.000 ευρώ στο διαδίκτυο!

Θυμάστε πριν αρκετά χρόνια που όλες οι συναλλαγές στην Ελλάδα πραγματοποιούνται με τις δραχμές; Μπορεί μετά το ευρώ η χρηματική τους αξία να έπεσε, σήμερα όμως φαίνεται ότι ένα νόμισμα των 100 δραχμών, μπορεί να πωληθεί σε συλλέκτες μέχρι και για 5.000 ευρώ!

Το τελευταίο διάστημα, πολύς κόσμος που είχε κέρματα των 100 δραχμών άρχισε να τα βγάζει προς πώληση στο διαδίκτυο, ζητώντας σαν αντίτιμο μεγάλα χρηματικά ποσά, σε αντίθεση με το e-Bay, όπου το ένα κοστίζει μόλις ένα ευρώ.

Σύμφωνα με δήλωση ειδικού εκτιμητή νομισμάτων πάντως, υπάρχουν ορισμένα σπάνια νομίσματα μεγάλης, δυστυχώς όμως αυτά δεν βρίσκονται στην κατοχή των πολιτών. Τα νομίσματα των 100 ή λιγότερων δραχμών, μπορεί μεν να πωλούνται στο διαδίκτυο, όμως η αξία τους είναι μηδαμινή, με την αντικειμενική τους αξία να είναι στα 2 ευρώ, το ένα κιλό αυτών.

Βέβαια, υπάρχουν ελάχιστα νομίσματα των 100 δραχμών με τον Μέγα Αλέξανδρο που κοστίζουν 3.000 ευρώ έκαστο, όμως η πλειοψηφία των Ελλήνων μάλλον δεν τα έχει δει ποτέ της. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν 15 νομίσματα που κόπηκαν το 1990 σε PROOF κατάσταση και αυτά αξίζουν 3.000 το καθένα, όμως βρίσκονται ήδη στα χέρια συλλεκτών και όχι σε κουμπαράδες περασμένων δεκαετιών.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share