Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μπορεί να σας φαίνεται ως ένας απλός τηλεφωνικός θάλαμος αλλά κρύβει μια τραγική ιστορία!

Συγκλονιστική ιστορία...!

9 Ιουλίου 2019 21:27
Μπορεί να σας φαίνεται ως ένας απλός τηλεφωνικός θάλαμος αλλά κρύβει μια τραγική ιστορία!

Λίγο έξω από την ιαπωνική πόλη Otsuchi, πάνω σε ένα λόφο με θέα τον Ειρηνικό Ωκεανό, βρίσκεται ένας λευκός τηλεφωνικός θάλαμος. Έχει ένα μαύρο, παλιό τηλέφωνο με περιστροφικό καντράν που δεν συνδέεται πουθενά.

Από το 2011 όταν σημειώθηκε το φονικό τσουνάμι στην Ιαπωνία, είναι χιλιάδες όσοι πηγαίνουν στον τηλεφωνικό θάλαμο για να «επικοινωνήσουν» με τους αγαπημένους τους που χάθηκαν στην φυσική καταστροφή. Οι νεκροί και οι αγνοούμενοι από τον σεισμό και του τσουνάμι που ακολούθησε είναι περισσότεροι από 20.000.

Ο Itaru Sasaki έφτιαξε τον τηλεφωνικό θάλαμο το 2010. Είχε χάσει έναν αγαπημένο του ξάδελφο και αποφάσισε να τον κατασκευάσει στον κήπο του για να επικοινωνούν. Ήταν ένας τρόπος για να αντιμετωπίσει το πένθος. Τον έπαιρνε τηλέφωνο, του μιλούσε και πίστευε πως ο άνεμος μετέφερε τα λόγια του. Ήξερε ότι δεν θα του απαντούσε κανείς, αλλά ένιωθε ότι επικοινωνεί με τον ξάδελφό του.

Μετά το φονικό τσουνάμι, ο Sasaki αποφάσισε να διαθέσει τον τηλεφωνικό θάλαμο σε όποιον τον έχει ανάγκη. Τα νέα για τη θεραπευτική μέθοδο αντιμετώπισης της απώλειας «ταξίδεψαν» γρήγορα και όλο και περισσότεροι ήταν αυτοί που τηλεφωνούσαν στους νεκρούς τους.

«Το τηλέφωνο δεν είναι συνδεδεμένο, όμως, ο κόσμος νιώθει πως οι αγαπημένοι τους άνθρωποι είναι εκεί και τους ακούνε από την άλλη πλευρά της γραμμής», σημείωσε ο Sasaki.

Συναγερμός στην Ν. Ζηλανδία! Φόβοι για Τσουνάμι μετά από σεισμό 7,4 ρίχτερ!

Σε επιφυλακή είναι οι Αρχές στη Νέα Ζηλανδία μετά από ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε, μεγέθους 7,4 βαθμών Ρίχτερ.

Το επίκεντρο ήταν τα νησιά Κέρμαντεκ στον Ειρηνικό Ωκεανό, μια ακατοίκητη περιοχή της χώρας. Ωστόσο, οι αρχές Πολιτικής Προστασίας εξέδωσαν προειδοποίηση καθώς ο φόβος για τσουνάμι είναι μέχρι στιγμής μεγάλος

Το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο για το σεισμό
Το επίκεντρο του σεισμού που σημειώθηκε στις 10:55, τοπική ώρα, 01:55 ώρα Ελλάδας, βρίσκεται 928χλμ βορειοανατολικά της πόλης Ταουράνγκα, στο Βόρειο Νησί, με εστιακό βάθος 34χλμ όπως γνωστοποίησε το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share