Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Στο χωριό των ζωντανών νεκρών...Τα πτώματα κυκλοφορούν στους δρόμους...

Ανατριχιαστικό!

9 Ιουλίου 2019 09:47
Στο χωριό των ζωντανών νεκρών...Τα πτώματα κυκλοφορούν στους δρόμους...

Οι κάτοικοι του χωριού Τοράχα στην Ινδονησία δεν θάβουν τους νεκρούς αγαπημένους τους. Δείτε όμως και το ανατριχιαστικό χωρίο που οι κάτοικοι βγάζουν βόλτα τους... νεκρούς τους κάθε τρία χρόνια!

Συχνά τους κρατάνε δίπλα τους επί μέρες, μήνες, χρόνια και σε κάποιες περιπτώσεις και για δεκαετίες.

Και όχι μόνο αυτό συνηθίζουν να τους παίρνουν μαζί τους στις δουλειές να τους σερβίρουν το φαγητό που έτρωγαν, τον καφέ τα τσιγάρα τους σαν να μην έχει αλλάξει κάτι στην καθημερινότητα.

Η περιοχή Τιράχα βρίσκεται στο νησί Σουλαουέσι.Οι κάτοικοι πιστεύουν ότι με τον θάνατο δεν… πεθαίνει κάποιος και ότι η ψυχή του παραμένει στο κορμί του και θα πρέπει να συνεχίζει να κάνει ότι έκανε ενώ ζούσε.

Μόλις πεθάνει κάποιος στο χωριό τον καλύπτουν στο κορμί του με φορμόλη με αποτέλεσμα οι ιστοί να διατηρούνται ατόφιοι και αφθαρτοι.

Στο σπίτι ο νεκρός μένει σε διπλανά δωμάτια από την υπόλοιπη οικογένεια και επειδή η δυσοσμία από το χημικό είναι ισχυρότατη, τον «περικυκλώνουν» με αρωματικά αποξηραμένα φυτά.

Στη συνέχεια δίπλα από το σπίτι χτίζεται εάν δεν υπάρχει, το λεγόμενο «προγονικό σπίτι» στο οποίο πηγαίνουν τη σορό και τη φυλάττουν.

Οι συγγενείς ντύνουν τον νεκρό καθημερινά και όταν το πτώμα π»παλιώσει» και αρχίζουν να πέφτουν τα δόντια του, το πηγαίνουν σε οδοντίατρο της περιοχής ο οποίος του βάζει μασέλα.

Στους δρόμους του χωριού οι νεκροί βρίσκονται παντού. Τους βαστούν σαν κούκλες οι άνθρωποι και κυκλοφορούν μαζί τους.

Για την κοινότητα ένα καλά διατηρημένο πτώμα φέρνει καλή τύχη στην οικογένεια γιαυτό το λόγο όλοι φροντίζουν τα πτώματα. Για να έχουν καλή τύχη.

Όταν πλέον το πτώμα δεν μπορεί να «επιδιορθωθεί» τότε του κάνουν την κηδεία. Αυτό όμως μπορεί να πάρει και δεκαετίες.

Μυστήριο με χωριό που πέφτει για ύπνο και ξυπνά έξι μέρες μετά...

Μυστηρίο η υπνηλίας που είχε απλωθεί για τα καλά πάνω από ένα χωριό του Καζακστάν, όπου οι κάτοικοι δεν μπορούσαν να αντισταθούν στην αγκαλιά του Μορφέα. Κάτι ανατριχιαστκό που ίσως δεν γνωρίζατε είναι ο λόγος που έρχονται οι νεκροί στον ύπνο μας...

Το Καλάσι αποκαλείται τοο «κοιμισμένο χωριό», ενώ οι κάτοικοί του, στην πλειοψηφία τους αγρότες, υποφέρουν από τη σπάνια αυτή διαταραχή εδώ και χρόνια.


Οι επιστήμονες μάλιστα, όχι μόνο δεν μπορούν να εξηγήσουν γιατί οι ντόπιοι κοιμούνται όπου σταθούν και όπου βρεθούν χωρίς λόγο, λύνοντας το μυστήριο, αλλά κρούουν τον κώδωνα , καθώς οποιοσδήποτε επισκεφτεί το χωριό κινδυνεύει να κοιμηθεί μέχρι και για έξι ημέρες!

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share