Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σε αυτόν τον τάφο τα φέρετρα κουνιούνται μόνα τους!

Τρομακτικό!

7 Ιουλίου 2019 21:38
Σε αυτόν τον τάφο τα φέρετρα κουνιούνται μόνα τους!

Ένας από τους πιο διάσημους θρύλους στα Μπαρμπέιντος είναι αυτός για φέρετρα που μετακινούνται από «ανεξήγητες δυνάμεις«. Το φαινόμενο εκδηλώθηκε στον ημιυπόγειο οικογενειακό τάφο των Chase, οι οποίοι τον αγόρασαν χωρίς να απομακρύνουν το ξύλινο φέρετρο με τη σορό της προηγούμενης ιδιοκτήτριάς του, Thomasina Goddard, τον Ιούλιο του 1807. Ανεξήγητη είναι επίσης και η ιστορία, της οικογένειας που ήθελε να επισκεφτεί την νεκρή στο νεκροταφείο και δεν την βρήκε εκεί!

Από το 1809 έως και το 1812 πεθαίνουν οι δύο κόρες της οικογένειας η μόλις δύο ετών Mary Ann Chase και η μεγαλύτερη αδελφή της Dorcas. Λίγες εβδομάδες αργότερα πεθαίνει και ο πατέρας Thomas Chase, ο οποίος μάλιστα χαρακτηρίζεται ως ένας από τους πιο μισητούς άνδρες στην περιοχή.

Όταν ανοίχτηκε ο τάφος για την κηδεία του πατέρα, κανένα από τα φέρετρα δεν ήταν στη θέση του...

Αρχικά επικράτησε η θεωρία ότι επρόκειτο για έργο βανδάλων, ωστόσο το πρόβλημα ήταν ότι η είσοδος στον τάφο, ήταν σφραγισμένη με τσιμέντο! Το φέρετρο του πατέρα Thomas Chase τοποθετήθηκε μέσα στο τάφο ο οποίος σφραγίστηκε κατά τη συνήθη διαδικασία. Τον Σεπτέμβριο του 1816, ο τάφος ξανα-άνοιξε για την κηδεία του 11χρονου Charles Brewster Ames.



Όλοι αντίκρισαν ξανά την ίδια εικόνα. Τα φέρετρα είχαν μετακινηθεί, ανάμεσά τους και το φέρετρο (βάρους 120 κιλών) του πατριάρχη της οικογένειας, Thomas Chase. Έκτοτε όσες φορές άνοιξε ο τάφος, η εικόνα ήταν πάντα η ίδια, στο εσωτερικό τα φέρετρα πεταμένα δεξιά και αριστερά. Τον Ιούλιο του 1819, όταν παρουσία του κυβερνήτη διαπιστώθηκε η ίδια εικόνα, διέταξε να σφραγιστεί, ενώ ο ίδιος έριξε άμμο στο πάτωμα ώστε να διαπιστωθεί αν υπήρχαν εισβολείς.

Τον Απρίλιο του 1820 με διαταγή του κυβερνήτη ο τάφος άνοιξε και τίποτα δεν είχε αλλάξει από τις προηγούμενες φορές.
Τα φέρετρα ξανά άνω-κάτω και αναποδογυρισμένα. Στην άμμο δεν υπήρχαν ανθρώπινα ίχνη.

Με εντολή του κυβερνήτη ο τάφος άδειασε και οι σοροί μεταφέρθηκαν σε άλλο νεκροταφείο. Οι θεωρίες του πλημμυρισμένου τάφου ή του σεισμού φάνηκαν ως πιθανές εξηγήσεις, αλλά γρήγορα εξασθένησαν, καθώς αίνιγμα παραμένει μέχρι και σήμερα γιατί σε όλες τις περιπτώσεις το ξύλινο φέρετρο της πρώτης ιδιοκτήτριας του τάφου ήταν ανέπαφο και στη θέση του...

Φρίκη: Βρέθηκε μυστικός τάφος με 12 πτώματα!

Η αστυνομία στο Ρίο ντε Ζανέιρο ανακοίνωσε χθες ότι εντόπισε μυστικό, παράνομο «νεκροταφείο», όπου παρααστυνομικό κύκλωμα το οποίο κατηγορείται για δολοφονίες, βασανισμούς και εξαφανίσεις είχε θάψει τουλάχιστον δώδεκα πτώματα θυμάτων του. Μια παρόμοια ιστορία συνέβη πριν λίγο καιρό στο Μεξικό με 222 μυστικούς τάφους!

Βρέθηκε στο Ιταμποραΐ, προάστιο του μητροπολιτικού δήμου του Ρίο, στο πλαίσιο της ευρείας αστυνομικής επιχείρησης εναντίον μιας ομάδας γνωστής με το όνομα «Κουρισίκα

«Βρήκαμε δώδεκα πτώματα, ορισμένα σε αποσύνθεση, καθώς και οστά», ανέφερε η αστυνομία σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

43 ύποπτοι έχουν συλληφθεί κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εναντίον της παρααστυνομικής αυτής ομάδας, μέλη της οποίας είναι δικηγόροι και άνδρες μιας στρατιωτικού τύπου μονάδας της αστυνομίας.

«Η εγκληματική οργάνωση “Κουρισίκα”, την οποία διοικούσε ο Ορλάντου Ολιβέρα τζι Αραούζου, ο οποίος τελεί υπό κράτηση, ευθύνεται για πολλές υποθέσεις ανθρωποκτονιών, βασανισμών, εκβιάσεων και εξαφανίσεων», ανέφερε η αστυνομία.

Ανάγκαζε τα θύματά της να πληρώνουν «φόρο ασφαλείας» και έλεγχε παράνομα υπηρεσίες όπως οι δημόσιες συγκοινωνίες, η πρόσβαση στις υπηρεσίες καλωδιακής τηλεόρασης ή στο Διαδίκτυο. Η παραστρατιωτική οργάνωση αυτή εξασφάλιζε με εκβιάσεις στη ζώνη όπου δρούσε ως και 130.000 αμερικανικά δολάρια κάθε μήνα, σύμφωνα με τις αρχές.

Η αστυνομία στο Ρίο εκτιμά ότι η ομάδα αυτή ευθύνεται για τουλάχιστον 50 φόνους στο προάστιο Ιταμποραΐ από τον Ιανουάριο του 2018. «Πολλά από τα θύματα εξαφανίστηκαν», σημείωσε.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε την Πέμπτη ότι το κύκλωμα διέθετε μονοπώλιο στη διανομή του αερίου για μαγείρεμα στο προάστιο Ιταμποραΐ, ενώ εκβίαζε ακόμα εταιρείες που μετέφεραν εργάτες σ' ένα μισοτελειωμένο διυλιστήριο της δημόσιας επιχείρησης πετρελαίου της Βραζιλίας, της Petrobras. Πρόσθεσε ότι έχουν ταυτοποιηθεί «τουλάχιστον 77 μέλη αυτής της οργάνωσης», ανάμεσά τους «δικηγόροι και αστυνομικοί».

Μέλη της «Κουρισίκα» πιστεύεται ότι ενέχονται σε μια επίθεση σε μπαρ στο Ιταμποραΐ τον Ιανουάριο, όταν σκοτώθηκαν 10 άνθρωποι.

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας, ο Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος ανέλαβε την εξουσία τον Ιανουάριο, προεκλογικά δεν είχε διστάσει να εξάρει τις παραστρατιωτικές ομάδες, που χαρακτήριζε προτιμότερες από τις συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος οι οποίες δρουν στα αστικά κέντρα της χώρας του. Αλλά για πολλούς αναλυτές, οι διαφορές ανάμεσα στις παραστρατιωτικές ομάδες και στις συμμορίες είναι πολύ δυσδιάκριτες.

Στο Ιταμποραΐ, προάστιο στο οποίο ζουν περίπου 240.000 άνθρωποι, βορειοανατολικά του κέντρου της μεγαλούπολης, βρίσκεται εξάλλου το διυλιστήριο Comperj της Πετρομπράς, η κατασκευή του οποίου επιβραδύνθηκε τα τελευταία χρόνια, αφού μετατράπηκε σε αντικείμενο μιας από τις πολλές έρευνες για διαφθορά στη Βραζιλία.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share