Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Η πιο σπάνια και πιο περίεργη πάπια είναι αυτή! Είναι το σύμβολο της αγάπης!

Δεν είναι εντυπωσιακές;

3 Ιουλίου 2019 15:23
Η πιο σπάνια και πιο περίεργη πάπια είναι αυτή! Είναι το σύμβολο της αγάπης!

Όταν κάποιος πρωτοδεί τις πάπιες-μανδαρίνους, και ιδιαίτερα το αρσενικό πτηνό, εντυπωσιάζεται από τα εκπληκτικά χρώματα που έχει το φτέρωμά τους, τα οποία καλύπτουν όλες τις αποχρώσεις του ουράνιου τόξου, χωρίς υπερβολή!

Το ξέρατε ότι τα πτηνά βάζουν αποτσίγαρα στις φωλιές τους;

Σαν κάποιος επίδοξος ζωγράφος να πρόσθεσε μερικές χρωματιστές πινελιές πάνω στο καστανό ή στο λευκό φτέρωμα μιας κλασικής πάπιας, σπάζοντας για λίγο τη… μονοτονία! Οι πάπιες-μανδαρίνοι είναι ξεχωριστά και σπάνια πτηνά.

Κατάγονται από την Ασία, και κυρίως από την Κίνα, ενώ ο μεγαλύτερος πληθυσμός τους βρίσκεται στην Ιαπωνία, όπου αριθμεί πάνω από 5.000 ζευγάρια, τα οποία προστατεύονται με κάθε τρόπο. Επιπλέον, ορισμένες ζουν στη Ρωσία, όπου ο πληθυσμός τους, όμως, έχει αρχίσει τα τελευταία χρόνια να μειώνεται σημαντικά.

Οι πάπιες-μανδαρίνοι ενδημούν σε ρηχές λίμνες ή έλη με πλούσια βλάστηση και τρέφονται κυρίως με σπόρους, φυτά, έντομα, ψάρια και σαλιγκάρια, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι πάπιες μανδαρίνοι έχουν κάνει κατά καιρούς την εμφάνισή τους στη χώρα μας, τόσο στη λίμνη των Ιωαννίνων όσο και της Καστοριάς.

Στην Ιαπωνία θεωρούνται ιερά πτηνά που συμβολίζουν την παντοτινή αγάπη, τη συζυγική αφοσίωση και την πίστη και για το λόγο αυτό χρησιμοποιούνται ευρέως ως διακοσμητικά αντικείμενα στις γαμήλιες τελετές.

Μια συνύπαρξη που δεν είναι πάντα αρμονική - Αυτή είναι η πόλη που αντί για περιστέρια έχει αετούς!

Το συγκεκριμένο πουλί είναι το σύμβολο των ΗΠΑ. Παρόλ’ αυτά οι περισσότεροι Αμερικάνοι δεν έχουν την τύχη να το δουν κατά την διάρκεια της ζωής τους.

Σε αντίθεση με τους κατοίκους της Unalaska της πολιτείας της Αλάσκας, όπου είναι τόσο συνηθισμένοι, όσο και τα περιστέρια!

Η πόλη έχει περίπου 5.000 κατοίκους και φιλοξενεί περισσότερα από 600 τέτοια πτηνά. Οι αετοί χτίζουν συνήθως τις φωλιές τους κοντά στις κορυφές των δέντρων. Όμως η Unalaska έχει την ατυχία να μην έχει πολλά δέντρα και τα μεγαλοπρεπή πτηνά φτιάχνουν τις φωλιές τους σε γκρεμούς ή σε τεχνητές κατασκευές μέσα στην πόλη.

Μπορεί λοιπόν αυτό να τα φέρνει πιο κοντά στον άνθρωπο, αλλά η συνύπαρξη δεν είναι πάντα ευχάριστη, με πολλούς να τραυματίζονται από επιθέσεις αετών, κυρίως την περίοδο του ζευγαρώματος, όταν οι φωλιές είναι γεμάτες από τα αυγά τους. Οι κάτοικοι έχουν φροντίσει να εγκαταστήσουν προειδοποιητική σήμανση σε ολόκληρη την πόλη.

Ο μεγάλος πληθυσμός των αετών στην περιοχή οφείλεται στο ότι η Unalaska είναι κοντά σε λιμάνι, ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια που φιλοξενούν αλιευτικά στον κόσμο. Τα ψάρια είναι η κύρια τροφή τους και οι αετοί, έχουν μετατραπεί σε μεγάλους «κλέφτες», αφού όταν τα αλιευτικά ξεφορτώνουν την ψαριά τους, η επιδρομή ξεκινά.

Οι περισσότεροι κάτοικοι τρέφουν συναισθήματα αγάπης γι’ αυτούς, αλλά υπάρχουν και ορισμένοι που τους θεωρούν ενοχλητικούς.

Όπως ακριβώς υπάρχουν και πολλοί στις δικές μας πόλεις που ενοχλούνται από τα περιστέρια. Βέβαια, η διαφορά είναι πως το περήφανο πουλί αν θεωρήσει ότι απειλείται, θα επιτεθεί, σε αντίθεση με τα πιο φοβητσιάρικα περιστέρια...

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share