Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Απίστευτο: Σκύλος επέζησε από πτώση 200 μέτρων και έζησε γλείφωντας βράχια!

Για 45 ημέρες ζούσε μόνος του..

2 Ιουλίου 2019 19:03
Απίστευτο: Σκύλος επέζησε από πτώση 200 μέτρων και έζησε γλείφωντας βράχια!

Ένας σκύλος πραγματικός επιζών είναι και αυτός που έπεσε από ύψος 200 μέτρων και κατάφερε να επιβιώσει γλείφωντας μόνο βράχια! Έζησε μόνος του 45 ολόκληρες ημέρες! Δεν είναι λίγες οι φορές που τα σκυλιά μας εκπλήσσουν ευχάριστα ακόμα και αν τους συμβαίνει κάτι άσχημο!

Ο 18 μηνών Shadow («Σκιά») βρισκόταν στην απομακρυσμένη περιοχή και διάσημη για τις απότομες πλαγιές της, Eype, μαζί με την νεαρή ιδιοκτήτριά του, όταν η τελευταία έχασε τα ίχνη του στις 9 Μαΐου.

Παρά το γεγονός ότι η Άμπερ Γουίτινγκ ξεκίνησε αμέσως τις αναζητήσεις του μεσαίου μεγέθους shar pei, έχοντας και την βοήθεια φίλων και περαστικών, δεν κατόρθωσε να βρει τον Shadow, με αποτέλεσμα τρεις μέρες αργότερα να φύγει από την περιοχή και να επιστρέψει σπίτι της.

Η Γουίτινγκ νόμιζε πως πιθανότατα το σκυλί είχε κατευθυνθεί προς το παρακείμενο αυτοκινητόδρομο, αφήνοντας χωρίς ψάξιμο τις απότομες πλαγιές της περιοχής, η βάση των οποίων απείχε περισσότερα από 200 μέτρα από την κορυφή, όπου βρίσκονταν την ημέρα της εξαφάνισης του σκυλιού, θεωρώντας απίθανο το ενδεχόμενο το σκυλί της να έπεσε από αυτό το ύψος και να επιβίωσε.

Όμως, ο Shadow είχε διαφορετική γνώμη... Αφού επιβίωσε της πτώσης από το παραπάνω υψόμετρο, έχοντας σπάσει ένα από τα μπροστινά του πόδια, το άτυχο σκυλί επιδόθηκε σε έναν πρωτόγνωρο αγώνα επιβίωσης, καθώς η τροφή και το νερό απουσίαζαν δραματικά από το αφιλόξενο σημείο όπου είχε βρεθεί.

Μοναδική του ελπίδα ήταν η κατανάλωση των βρύων και των λειχηνών που υπήρχαν σε αφθονία στα βράχια της ακτής, ενώ η υγρασία από την εξάτμιση του θαλασσινού νερού κατάφερε να τον κρατήσει στη ζωή επί σχεδόν 45 ημέρες.

Τότε ήταν που ένα ζευγάρι παραθεριστών που έκαναν κανό στα ανοιχτά εντόπισαν τον εξουθενωμένο Shadow κι αφού έφτασαν στο σημείο, τον διέσωσαν, πριν επικοινωνήσουν με τις αρμόδιες αρχές για να αναφέρουν το συμβάν.

Λίγο αργότερα, εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές, όταν η απογοητευμένη ιδιοκτήτρια αντίκρισε τον σκύλο της που θεωρούσε χαμένο για πάντα, με την ίδια να επισημαίνει πως δεν σταμάτησε ποτέ να ελπίζει ότι θα τον ξαναέβλεπε ζωντανό μπροστά της.

Τα πολύ δύσκολα, πλέον, έχουν περάσει για την Γουίτινγκ και τον survivor Shadow, ο οποίος ετοιμάζεται για δύο αρκετά δύσκολες χειρουργικές επεμβάσεις, ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η κίνησή του, με την νεαρή ιδιοκτήτριά του να διοργανώνει πάρτι υποδοχής, καλώντας φίλους και γνωστούς να συμβάλουν οικονομικά για να επανέλθει πλήρως η υγεία του μετά από αυτήν την μοναδική περιπέτεια.

Γιατί τα σκυλιά βγάζουν το κεφάλι έξω απ’το παράθυρο του αυτοκινήτου!

Όσοι έχουμε κάποιο ζωάκι σίγουρα έχουμε προσέξει ότι έχει κάποιες περίεργες συνήθειες. Οι γάτες θεωρούνται μακράν οι πιο παράξενες και απρόβλεπτες, αλλά δεν πάνε πίσω και τα σκυλιά. Ας ξεκινήσουμε από το πιο απλό. Μαρκάρουν την περιοχή τους για να δείξουν σε ποιον ανήκει ουρώντας την. Για ποιο λόγο όμως βγάζουν το κεφάλι απ’το παράθυρο του αυτοκινήτου;

Αυτή είναι ακόμη μια πολύ κοινή συνήθεια που έχουν, η οποία ξεκινάει από όταν είναι ακόμη κουτάβια. Ενώ μπορεί να κυνηγάνε τα αυτοκίνητα που περνάνε στον δρόμο, όταν μπουν μέσα σε αυτά κάνουν σαν τα παιδιά που χαζεύουν έξω από το παράθυρο. Μπορεί να έχουμε ακούσει διάφορα γι’ αυτό, υπάρχουν όμως έρευνες που κατάφεραν να απαντήσουν σε αυτή την απορία μας! Τα 9+1 πιο επικίνδυνα σκυλιά του κόσμου!

Αυτοί είναι οι λόγοι που τα σκυλιά βγάζουν το κεφάλι τους από το παράθυρο του αυτοκινήτου!

Υπάρχουν διάφορες έρευνες που καταλήγουν σε διαφορετικά συμπεράσματα για τον λόγο που έχουν τέτοια λατρεία τα σκυλιά με τα παράθυρα, την ώρα που το αυτοκίνητο είναι εν κινήσει, αλλά όλες αυτές συμφωνούν στο γεγονός ότι επειδή έχουν έντονη την αίσθηση της οσμής συλλέγουν πληροφορίες, μυρίζοντας το κάθε μέρος από το οποίο περνάει το αμάξι.

Στην ουσία, μπορούν να απομνημονεύσουν έναν χώρο από την οσμή του. Ωστόσο, υπάρχουν άλλες μελέτες που επικεντρώνονται περισσότερο στο ρόλο της κοινωνικής τους κατάρτισης. Με λίγα λόγια, και εμείς οι άνθρωποι συνηθίζουμε να κολλάμε το κεφάλι μας στο πλάι στο παράθυρο ή να βγάζουμε το χέρι μας έξω από αυτό. Άρα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προσπαθούν να μιμηθούν το αφεντικό τους.

Το πιο πιθανό όμως είναι ότι ισχύει ο συνδυασμός όλων αυτών. Βέβαια, επειδή εμείς οι άνθρωποι είμαστε πολύπλοκα όντα δεν σημαίνει ότι είναι το ίδιο και τα σκυλάκια μας. Αν σκεφτούμε πιο απλά, μπορεί να το κάνουν επειδή μυρίζει έντονα ένα αυτοκίνητο ή ακόμη καλύτερα για να δροσιστούν. Γι’αυτό εξάλλου βγάζουν και την γλώσσα τους εκείνη τη στιγμή.

Ο οποιοσδήποτε από εμάς αν είχε τέτοια τρίχα θα εκμεταλλευόταν την κάθε ευκαιρία για να πάρει λίγο αέρα!

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share