Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Η χειρότερη φυλακή όλων των εποχών ή αλλιώς το «Νησί του Διαβόλου»

Περίπου 70.000 άνθρωποι οδηγήθηκαν εκεί!

2 Ιουλίου 2019 13:21
Η χειρότερη φυλακή όλων των εποχών ή αλλιώς το «Νησί του Διαβόλου»

Αυτή είναι η χειρότερη φυλακή όλων των εποχών και.. ονομάζεται γι'αυτό το λόγο το «Νησί του Διαβόλου»!

Η σωφρονιστική αποικία Cayenne είναι πιο γνωστή ως το «Νησί του Διαβόλου». Λίγα μίλια μακριά από τις ακτές της Γαλλικής Γουϊάνα, βρίσκεται ένα σύμπλεγμα νησιών που πλέον έχουν ξεχαστεί από τον υπόλοιπο κόσμο. Κι αυτό γιατί για 101 χρόνια λειτούργησαν ως φυλακή «υψίστης ασφαλείας» για εγκληματίες και πολιτικούς κρατουμένους. Περίπου 70.000 άνθρωποι οδηγήθηκαν εκεί και μόνο 5.000 από αυτούς έφυγαν ζωντανοί. Θεωρείτε η πιο σκληρή φυλακή στην ιστορία του κόσμου.


Η πρόσβαση στο νησί ήταν δύσκολη, ενώ η απόδραση ήταν αδύνατη, λόγω των καρχαριών που κολυμπούσαν στο νησί περιμένοντας τις σορούς των κρατουμένων που είχαν αφήσει την τελευταία τους πνοή στο νησί.
Οι συνθήκες ήταν απάνθρωπες. Έμεναν σε μικροσκοπικά κελιά που είχαν εμβαδόν 1,8 επί 2 μέτρα. Δούλευαν σκληρά, 12 ώρες την ημέρα, δεμένοι με αλυσίδες.

Αν πέθαιναν, γίνονταν συνήθως τροφή για τους καρχαρίες, αν και υπάρχει ένα νεκροταφείο με λιγοστούς τάφους στο νησί. Πολλοί προσπάθησαν να αποδράσουν αλλά μόνο δύο τα κατάφεραν.

Η φυλακή έκλεισε το 1953. Το νησί ανακαινίστηκε την δεκαετία του 1980, αν και πολλές από τις εγκαταστάσεις παραμένουν όπως ήταν. Πλέον έχουν μετατραπεί σε τουριστικό αξιοθέατο. Οι τουρίστες δεν επιτρέπεται να πλησιάσουν στο «Νησί του Διαβόλου», αλλά επισκέπτονται το Royal’s Island, όπου βρίσκονταν μερικά κελιά και τα κτίρια της διοίκησης της φυλακής.

Το ορφανοτροφείο του τρόμου: Δολοφονίες, βασανιστήρια και σεξουαλική κακοποίηση!

Αρκετές είναι οι ιστορίες που υπάρχουν για τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν σε διάφορα ιδρύματα. Ιδίως για ορφανοτροφεία και για το πόσο κακή είναι η μεταχείριση των παιδιών από τους υπεύθυνους για την ανατροφή, τη διαπαιδαγώγηση και τη διαβίωσή τους.

Μια τέτοια φρικιαστική ιστορία ήρθε στην επιφάνεια και για το «St. Joseph’s Orphanage» στη Μεγάλη Βρετανία, το οποίο έχει κλείσει από τη δεκαετία του ’70. Χρειάστηκαν περίπου 40 χρόνια για να… ανοίξουν τα στόματα και όλα όσα έγιναν εκεί από το 1930 και έπειτα να γίνουν γνωστά στον κόσμο…


Η καθολική εκκλησία ήταν υπεύθυνη για αυτό το ορφανοτροφείο στο Μπέρλινγκτον του Βέρμοντ και τα ντοκουμέντα που αποκαλύφθηκαν, μετά από τετράχρονη έρευνα, είναι φρικιαστικά. Οι αναφορές κάνουν λόγο ακόμα και για δολοφονίες παιδιών από καλόγριες, φρικιαστικά βασανιστήρια και σεξουαλική κακοποίηση…

Δείτε το βίντεο

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share