Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Αυτό το κέρμα από τις δραχμές μπορείς να πουλήσεις για 5.000 ευρώ στο διαδίκτυο!

Μήπως έχετε κι εσείς στην κατοχή σας κάποιο κέρμα;

30 Ιουνίου 2019 19:01
Αυτό το κέρμα από τις δραχμές μπορείς να πουλήσεις για 5.000 ευρώ στο διαδίκτυο!

Θυμάστε πριν αρκετά χρόνια που όλες οι συναλλαγές στην Ελλάδα πραγματοποιούνται με τις δραχμές; Μπορεί μετά το ευρώ η χρηματική τους αξία να έπεσε, σήμερα όμως φαίνεται ότι ένα νόμισμα των 100 δραχμών, μπορεί να πωληθεί σε συλλέκτες μέχρι και για 5.000 ευρώ!

Το τελευταίο διάστημα, πολύς κόσμος που είχε κέρματα των 100 δραχμών άρχισε να τα βγάζει προς πώληση στο διαδίκτυο, ζητώντας σαν αντίτιμο μεγάλα χρηματικά ποσά, σε αντίθεση με το e-Bay, όπου το ένα κοστίζει μόλις ένα ευρώ.

Σύμφωνα με δήλωση ειδικού εκτιμητή νομισμάτων πάντως, υπάρχουν ορισμένα σπάνια νομίσματα μεγάλης, δυστυχώς όμως αυτά δεν βρίσκονται στην κατοχή των πολιτών. Τα νομίσματα των 100 ή λιγότερων δραχμών, μπορεί μεν να πωλούνται στο διαδίκτυο, όμως η αξία τους είναι μηδαμινή, με την αντικειμενική τους αξία να είναι στα 2 ευρώ, το ένα κιλό αυτών.

Βέβαια, υπάρχουν ελάχιστα νομίσματα των 100 δραχμών με τον Μέγα Αλέξανδρο που κοστίζουν 3.000 ευρώ έκαστο, όμως η πλειοψηφία των Ελλήνων μάλλον δεν τα έχει δει ποτέ της. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν 15 νομίσματα που κόπηκαν το 1990 σε PROOF κατάσταση και αυτά αξίζουν 3.000 το καθένα, όμως βρίσκονται ήδη στα χέρια συλλεκτών και όχι σε κουμπαράδες περασμένων δεκαετιών.

Το ελληνικό κέρμα των 2 ευρώ που έχει αξία... 80.000 ευρώ!

Μήπως είχατε στις τσέπες σας μία περιουσία και δεν το γνωρίζατε;

Ένα ελληνικό κέρμα των 2 ευρώ του 2002 προσφέρεται στη διαδικτυακή πλατφόρμα πωλήσεων eΒay στην τιμή των 80.000 ευρώ.

Το εν λόγω κέρμα έχει την εξής ιδιαιτερότητα σύμφωνα με την περιγραφή του κατόχου του:

«Το χαμηλότερο μικρό αστέρι του ευρώ περιέχει το γράμμα "S". Επιπλέον, ο αριθμός 2 δεν είναι κεντραρισμένος».

Στο κέρμα των 2 ευρώ απεικονίζεται σκηνή από ψηφιδωτό που βρέθηκε στη Σπάρτη (3ος αι. μ.Χ.) και αναπαριστά την αρπαγή της Ευρώπης από τον Δία, μεταμορφωμένο σε ταύρο. Η Ευρώπη είναι μια μορφή της ελληνικής μυθολογίας από την οποία πήρε το όνομά της η Ήπειρός μας.

Για το εάν αυτή η περιγραφή είναι αρκετή για να πείσει τους συλλέκτες είναι βέβαια ένα θέμα, καθώς ο κάτοχός του αναφέρει πως το πουλά «χωρίς εγγύηση και επιστροφή».

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share