Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020

4 Ζώα που τους αρέσουν τα ναρκωτικά!

Κι όμως !

27 Ιουνίου 2019 15:57
4 Ζώα που τους αρέσουν τα ναρκωτικά!

Κι όμως υπάρχουν κάποια ζώα στο ζωικό βασίλειο που.. τους αρέσουν τα ναρκωτικά! Δείτε παρακάτω ποια είναι αυτά...

Άλογα

Τα Locoweed είναι ένα χορτάρι, που αγαπούν τα άλογα. Το συνήθειο ξεκινάει αθώα το χειμώνα, καθώς τους κρύους μήνες είναι το μοναδικό φαγητό, που βρίσκουν οι πεινασμένες ορδές.

Όταν τα άλογα συνειδητοποιήσουν τα αποτελέσματα, το αναζητούν μέχρι να το φάνε όλο. Τα συμπτώματα είναι τρομερά αστεία. Τετράποδα, ογκώδη πλάσματα κοιτάνε τοίχους για ώρες και τρομάζουν με το απλό πέταγμα μιας πεταλούδας.

Βέβαια, μακροπρόθεσμα τα αποτελέσματα είναι άσχημα, καθώς προκαλούν κατάθλιψη και ανορεξία, στειρότητα και καρδιακά προβλήματα.

Bighorn πρόβατα

Όπως οι άνθρωποι έτσι και τα τετράποδα θηλαστικά, μπορούν να εθιστούν πολύ με τα ναρκωτικά. Μόλις τα προβατάκι, συνειδητοποιήσουν την ύπαρξη του και τα συμπτώματα πάνω τους, τρέχουν παντού, για να γλείψουν τον αγαπημένο τους λειχήνα, ακόμα και αν βρίσκεται στο ψηλότερο βουνό.

Αυτή η παραισθησιογόνα μούχλα είναι σπάνια και πάρα πολύ ισχυρή με το πρώτο “σλουρπ”. Τα πρόβατα ξεκινούν την αναζήτηση και ανεβαίνουν στον πιο ψηλό λόφο, για να το καταναλώσουν. Στη συνέχεια, πρέπει να κατέβουν το λόφο υπερβολικά μαστουρωμένα, με ζαλάδες και παραισθήσεις. Όσο να πεις, είναι αστείο θέαμα.

ζώα που πίνουν ναρκωτικά

Λεμούριοι και καπουτσίνο

Φαντάζομαι δεν είσαι τόσο απελπισμένος για να εκνευρίσεις ένα τοξικο milipede για να σου εκτοξεύσει επικίνδυνο δηλητήριο, οι λεμούριοι όμως είναι! Το εκνευρίζουν μέχρι να τους εκτοξεύσει το δηλητήριο του και το τρίβουν πάνω τους, για να αποπαρασιτωθούν και να είναι υπό την επίρροια ναρκωτικών. Και μετά αναρωτιόσουν γιατί στην ταινία Μαδαγασκάρη, αυτά τα ζωάκια κάνουν σαν τρελά.

Οι καπουτσίνο πάλι έχουν μια πιο κοινωνική δραστηριότητα. Κάθονται κυκλικά σε ομάδες και γυρίζουν γύρω γύρω το milipede, για να το μοιραστούν. Το αρνητικό της υπόθεσης είναι ότι το δηλητήριο αυτό περιέχει κυάνιο, που είναι σούπερ επικίνδυνο.

Ελέφαντες

Τα τετράποδα τεράστια θηλαστικά αγαπούν τη μπύρα, που παρασκευάζεται από ρύζι. Και εθίζονται και πολύ. Κάνουν επιδρομές σε χωριά, μέχρι να βρουν κάποια ζυθοποιεία και πίνουν μέχρι να γίνουν “χάλια”.

Βέβαια, αρνητικά περιστατικά, περιλαμβάνουν 6 πεθαμένους ελέφαντες, επειδή έπεσαν πάνω σε ηλεκτροφόρο φράχτη. Γιατί όταν οι ελέφαντες παρτάρουν, παρτάρουν “σκληρά”.

Αυτόν τον ρινόκερο τον φυλάει ο "στρατός"! Μπορείτε να φανταστείτε το λόγο;

Αυτόν τον ρινόκερο τον φυλάει ο

Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο αλλά δεν είναι τον ρινόκερο αυτόν τον φυλάει ο στρατός και είναι πολύτιμος.

Μπορεί να σας φαίνεται αστείο αλλά ο λόγος είναι πολύ σοβαρός...

Είναι ο τελευταίος αρσενικός λευκός ρινόκερος της γης φρουρείται νυχθημερόν από ένοπλουςδασοφύλακες στο πάρκο άγριας ζωής της Κένυας «Ol Pejeta Conservancy».

Τα στοιχεία της WWF μόνο θλίψη προκαλούν. Σύμφωνα με αυτά έως το 1960 υπήρχαν πάνω από 2.000 λευκοί ρινόκεροι. Το όργιο της λαθροθηρίας ωστόσο μείωσε τον αριθμό στα 15 ζώα το 1980, και μόλις σε πέντε το 2015.

Ο Σουδάν είναι ο τελευταίος αρσενικός στον κόσμο και ζει στο πάρκο μαζί με δύο θηλυκές. Τα ζώααποτελούν τους τρεις από τους πέντε τελευταίους επιζώντες του σπάνιου είδους στον πλανήτη.

Αυτόν τον ρινόκερο τον φυλάει ο στρατός! Μπορείτε να φανταστείτε το λόγο

Οι άλλοι δύο λευκοί ρινόκεροι είναι επίσης θηλυκοί και ζουν σε αιχμαλωσία. «Με την αυξανόμενη ζήτηση για κέρατο ρινόκερου και ελεφαντόδοντου, αντιμετωπίζουμε πολλές απόπειρες λαθροθηρίας και ενώ καταφέρνουμε να αντιμετωπίσουμε έναν μεγάλο αριθμό, συχνά κινδυνεύει και η ίδια μας η ζωή», δηλώνει στον «Independent» ένας από τους φύλακες του Σουδάν.

Ο ρινόκερος είναι εξοπλισμένος με ραδιοπομπούς ώστε να αυξηθεί η ασφάλεια και να εντοπίζεται η θέση του διαρκώς, ενώ το κέρατό του έχει αφαιρεθεί ώστε να μην είναι ελκυστικός για τους λαθροκυνηγούς. Ο μοναδικός άλλος αρσενικός λευκός ρινόκερος που υπήρχε, πέθανε το περασμένο Φθινόπωρο από φυσικά αίτια και όπως όλα δείχνουν το ίδιο θα συμβεί και με τον Σουδάν.

Αυτόν τον ρινόκερο τον φυλάει ο στρατός! Μπορείτε να φανταστείτε το λόγο

Έως τότε όμως θα πρέπει να ζευγαρώσει με μία από τις δύο θηλυκές του πάρκου (ακόμα καλύτερα και με τις… δύο) έτσι ώστε να μην καταδικαστεί σε εξαφάνιση το είδος, ύστερα από 50 εκατομμύρια χρόνια ζωής!

Αυτό προσπαθούν να επιτύχουν αγωνιωδώς οι υπεύθυνοι του πάρκου, καθώς το προσδόκιμο ζωής των λευκών ρινόκερων είναι από 40 έως 50 χρόνια και ο Σουδάν διανύει ήδη το 40ο έτος της ηλικίας του.

 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share