Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020

Γι' αυτό δεν πρέπει να βγάζετε μέδουσες και τσούχτρες στις παραλίες!

Προσοχή!

24 Ιουνίου 2019 16:31
Γι' αυτό δεν πρέπει να βγάζετε μέδουσες και τσούχτρες στις παραλίες!

Τις τελευταίες ημέρες ειδικά στον κορινθιακό κόλπο αλλά και σε άλλες παραλίες της Ελλάδας έχουν γεμίσει με μέδουσες και τσούχτρες.

Σε πολλές περιπτώσεις οι λουόμενοι βγάζουν τις μέδουσες έξω με απόχες, κουβάδες ή ότι άλλο εργαλείο βρουν. Αυτό όμως μολύνει τις παραλίες και θέτει σε κίνδυνο παιδιά και ενήλικες με βεβαρημένο πρόβλημα υγείας, σύμφωνα με το Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας.

Γιατί δεν πρέπει να βγάζουν οι πολίτες τις μέδουσες έξω στην παραλία:

undefined

Οι μέδουσες έτσι και βγουν έξω στην παραλία με την ζέστη αρχίζουνε να μυρίζουνε άσχημα μετά από λίγη ώρα. Άρα είναι μια ακόμα εστία μόλυνσης που δεν πρόκειται να κάτσει κανένας να την καθαρίσει.

Έτσι και κάποιος πατήσει τα πλοκάμια της μέδουσας ακόμα και εάν είναι ελαφρά θαμμένα στην άμμο εκκρίνει ένα υγρό το οποίο προκαλεί τσούξιμο και κνησμό.

Και τα άτομα που τσιμπηθούν από μέδουσα χρειάζονται απαραίτητα πρώτες βοήθειες.

Σε άτομα με ευαίσθητο ή με βεβαρημένο πρόβλημα υγείας μπορεί να αποβεί και μοιραίο, εξαρτάται βεβαίως πάντα από το είδος της μέδουσας αλλά και από το πρόβλημα υγείας του κάθε ανθρώπου.

Οι μέδουσες τρώνε μικρά ψάρια και ζωοπλαγκτόν αλλά αποτελούν και τροφή για άλλα θαλάσσια είδη.

​Και στην τελική οι μέδουσες θα μείνουν για λίγες ημέρες και μετά θα παρασυρθούν από τα ρεύματα μακριά από τις παραλίες.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Απίστευτο: Έτσι είναι να κολυμπάς ανάμεσα σε χιλιάδες μέδουσες! (Video)

Eπιστημονικά τη λένε Aurelia aurita και είναι η «μέδουσα του φεγγαριού», ένα πλάσμα διαφορετικό από τα άλλα.

Ο οπερατέρ Lucas Richter κατάφερε να βρεθεί ανάμεσα σε χιλιάδες από αυτές στα ανοιχτά της Καλιφόρνια, καταγράφοντας εντυπωσιακές εικόνες.

Η «μέδουσα του φεγγαριού» είναι μικρή σε μέγεθος, και στο βίντεο βλέπουμε μερικές χιλιάδες από αυτές που δημιουργούν ένα εξωπραγματικά διαφανές νέφος.

 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share