Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Απίστευτο: Η Νουτέλα φτιάχτηκε... εξαιτίας του Β` Παγκοσμίου Πολέμου!

Το γνωρίζατε;

23 Ιουνίου 2019 16:39
Απίστευτο: Η Νουτέλα φτιάχτηκε... εξαιτίας του Β` Παγκοσμίου Πολέμου!

Αγαπάμε τη Νουτέλα, γνωρίζουμε πολλά για αυτήν, όμως ακόμη δεν τα μάθαμε όλα! Το γνωρίζατε λοιπόν πως ο Πιέτρο Φερέρο, ο μπαμπάς του γλυκίσματος, ζαχαροπλάστης και ιδιοκτήτης της εταιρείας μετέπειτα, είχε την ιδέα της παραγωγής της μια μαύρη περίοδο της ιστορίας;

Τη δεκαετία του 1940, στην Ιταλία απ'όπου κατάγεται η Nutella και είχε το ζαχαροπλαστείο του ο Φερέρο, λόγω πολέμου, οι πρώτες ύλες ήταν μεγάλη πολυτέλεια για όλους. Υπήρχε τρομερή μείωση των εισαγωγών και όπως ήταν φυσικό, το κακάο μιας και δεν ήταν είδος πρώτης ανάγκης ήταν σπάνιο. Ο Φερέρο έπρεπε να βρει τρόπο για να αναπληρώσει την έλλειψη αυτή και αποφάσισε μιας και στην περιοχή καλλιεργούνταν φουντουκιές να φτιάξει ένα γλύκισμα με πάστα από φουντούκι. Το 1946, κυκλοφόρησε την "pasta gianduja" η οποία... κρυβόταν μέσα σε ψωμάκια!

Επειδή, όμως, όλοι τρελαίνονταν για την πάστα και άφηναν στην άκρη το ψωμάκι όπως πρόσεξε ο δαιμόνιος ζαχαροπλάστης, αποφάσισε να την βάλει σε βαζάκι και να την πουλήσει έτσι.

Όταν, όμως, το 1964 το προϊόν άρχισε να εξάγεται, πήρε το όνομά της, "Nutella" από την αγγλική λέξη "nut"!

Αγαπάς τη Νουτέλα. Αλλά αν δεν γνωρίζεις αυτό δεν την αγαπάς πραγματικά!

Η Nutella αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα πρωινά πολλών ανθρώπων. Επίσης πολλοί τη χρησιμοποιούν ως σνακ ή μέσα σε διάφορα γλυκά. Νομίζετε πως ξέρετε τα πάντα για αυτό το πεντανόστιμο σνακ; Διαβάζοντας παρακάτω θα εκπλαγείτε με τα 9 περίεργα πράγματα που ανακαλύψαμε για αυτήν.

Δεν προφέρεται «Νουτέλα» Μπορεί εσείς τόσα χρόνια να την αποκαλείται «Νουτέλα», όπως και όλος ο πλανήτης, αλλά η εταιρεία επιμένει πως το όνομά της διάσημης παχύρευστης σοκολάτας διαβάζεται «Νιουτέλα».

Η ανακάλυψη του διάσημου πρωινού «ψωμί με nutella» Ένα φεστιβάλ που διοργανώθηκε στην Ιταλία το 1950 ήταν υπεύθυνο για τη δημιουργία του διάσημου πρωινού που πολλοί τρώμε και απολαμβάνουμε σήμερα, του «ψωμιού με nutella». Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ κάθε παιδάκι έπρεπε να φέρει στον τοπικό του φούρνο μια φέτα ψωμί και εκεί θα του έβαζαν nutella στο ψωμί με πολύ λίγα χρήματα.


Ψωμί με nutella! Ένα από τα πιο διάσημα σνακ μικρών και μεγάλων.

Μπορείτε να κλειδώσετε τη Nutella σας Ο Daniel Schoblock, ένας νεαρός άντρας, δημιούργησε για πλάκα μια κλειδαριά για τη Nutella ώστε να μην μπορεί κανείς από την οικογένειά σας να αδειάσει το βαζάκι σας. Στην αρχή όλο αυτό έγινε για πλάκα αλλά πλέον ο Daniel δέχεται πολλές παραγγελίες στο γερμανικό ebay.

Μπορείτε στην κυριολεξία να κλειδώσετε τη nutella σας.

Η nutella είναι υπεύθυνη για μια αυτοκρατορία 21,5 δισεκατομμυρίων ευρώ Η Maria Franca Fissolo και η οικογένειά της είναι οι ιδιοκτήτες της Ferrero Group που φτιάχνει τα Ferrero Rocher, τις Kinder σοκολάτες και τη Nutella. Πρόκειται για την 32η πιο πλούσια οικογένεια στον κόσμο.

Ο πόλεμος ευθύνεται για τη δημιουργία της Nutella Ο ζαχαροπλάστης Pietro Ferreo κατά τη διάρκεια του πολέμου πρόσθεσε φουντούκια στη σοκολάτα για να μεγαλώσει την ποσότητα σοκολάτας που είχε λόγω έλλειψης κακάο. Έτσι δημιουργήθηκε η nutella.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Θρίλερ με την σημερινή αποχώρηση! Δείτε όλα τα πιθανά σενάρια για το τι θα συμβεί στο συμβούλιο του νησιού!

Το σχήμα του δοχείου είναι επίσης μια μεγάλη επιτυχία της Nutella Η εταιρεία Ferrero ήθελε να φτιάξει ένα βαζάκι που να μην μοιάζει με τα υπόλοιπα που κυκλοφορούσαν. Έτσι έφτιαξε το βαζάκι της Nutella να μοιάζει με μελανοδοχείο. Το συγκεκριμένο σχήμα βοηθάει στο να μην χύνεται εύκολα η Nutella εκτός δοχείου αλλά και στο να γεμίζετε πιο εύκολα το κουτάλι ή το μαχαίρι σας με αυτήν.

Το σχήμα του δοχείου είναι μια ακόμα καινοτομία της nutella.

Σε κάθε δοχείο υπάρχουν 97 φουντούκια Σε κάθε δοχείο των 750 γραμμαρίων υπάρχουν 97 φουντούκια. Μάλιστα, το BBC αναφέρει πως η εταιρεία Ferrero αγοράζει κάθε χρόνο το 25% της παραγωγής φουντουκιών στον κόσμο.

Η Nutella είχε φτιάξει social network πριν το facebook Η Nutella είχε δημιουργήσει το MyNutella.it, το οποίο ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2003, 10 μήνες πριν ξεκινήσει το facebook. Μέσα στο social network της nutella υπήρχαν πάνω από 150.000 μέλη που ανεβάζουν τις σκέψεις τους, φωτογραφίες και δημιουργίες που σχετίζονταν με τη nutella. To 2000 δημιουργήθηκε ένα νέο site, το Nutellaville όπου αν εγγραφόσουν μπορούσες να γίνεις κάτοικος αυτής της εικονικής πόλης. Σήμερα δεν υπάρχει ούτε το site αλλά ούτε και το social network.

Με τη nutella μπορείτε να φτιάξετε εκατοντάδες διαφορετικά γλυκά!

Υπάρχει «Παγκόσμια Ημέρα της Nutella» Μια γυναίκα, η Sara Rosso, ενθουσιασμένη με τη Nutella δημιούργησε την Παγκόσμια Ημέρα Nutella το 2007 και το 2013. Η Nutella της έστειλε ένα γράμμα ευχαριστώντας την αλλά ζητώντας της ταυτόχρονα να σταματήσει να χρησιμοποιεί το όνομα της εταιρείας. Η εταιρεία γρήγορα ζήτησε συγνώμη για το γράμμα που έστειλε καθώς, όπως είπε, ήταν μέρος μιας πολιτικής που ακολουθείται πάντα όταν κινδυνεύει η μάρκα. Την ίδια στιγμή η Rosso συμφώνησε να φαίνεται ξεκάθαρα στο site της (NutellaDay.com) πως όλη αυτή η καμπάνια δεν έχει καμία σχέση με την ίδια την εταιρεία. Και με αυτόν τον τρόπο η Παγκόσμια ημέρα της Nutella σώθηκε.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Κέικ Nutella με φράουλες!

Πεντανόστιμη τάρτα νουτέλα με φράουλες!

Δείτε όλα τα περίεργα θέματα στο Athensmagazine.gr!

 
 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share