Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τι είναι το "Κίνημα των Μαγισσών";

Οι #witchesofinstagram!

21 Ιουνίου 2019 15:19
Τι είναι το

Σημάδι της εποχής είναι η επιστροφή των μαγισσών. Η μάγισσα επιστρέφει όχι μόνο στη μόδα αλλά και γενικά στην ποπ κουλτούρα. Μάγισσες μπορείς να δεις παντού, όπως έγραψε πριν λίγο καιρό το περιοδικό «W»: τις συναντάς στις πασαρέλες του Tom Ford, της Prada, του Rodarte, του Dior, του Maison Martin Margiela, αλλά και σε άλλους σχεδιαστές, με μαύρα φορέματα, πολλά σιφόν και μεγάλα καπέλα.

Με το ίδιο θέμα επανέρχεται η γερμανική FAZ κάνοντας μία ανάλυση για τις μάγισσες του σήμερα και πώς αυτές έχουν «κυριεύσει» τη ζωή.



Όπως σημειώνει η εφημερίδα, μάγισσες θα δεις και στους δρόμους της Νέας Υόρκης και της Ουάσιγκτον, όπου συγκεντρώνονται για να διαμαρτυρηθούν κατά του Ντόναλντ Τραμπ ή κατά του Μπρετ Κάναβο, μέλος του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ.

Στο Διαδίκτυο, το κίνημα των μαγισσών εμφανίζεται στο Instagram κάτω από το hashtag #witchesofinstagram, το οποίο συγκεντρώνει 2,7 εκατομμύρια καταχωρήσεις. Ακόμη και στην αγορά βιβλίων, αυτός ο τύπος γυναίκας, ο οποίος υποτίθεται ότι έχει σκοτεινές δυνάμεις, είναι το αστέρι που αναδύεται.

Δεκάδες βιβλία εμφανίστηκαν τα τελευταία δύο χρόνια με θέμα τις μάγισσες, συμπεριλαμβανομένων των «Witches, Sluts, Feminists: Conjuring the Sex Positive» της Kristen J. Sollee (2017), «Craft: How to Be a Modern Witch» της Gabriela Herstik (2018) και το γαλλικό «Sorcieres: La puissance invaincue des femmes» από τη Mona Chollet (2018).

Και στη μικρή οθόνη όμως οι μάγισσες κάνουν δυναμική επανεμφάνιση με το ριμέικ της τηλεοπτικής σειράς της δεκαετίας του 1990 «Μάγισσες», αλλά και την ταινία του Netflix «The Chilling Adventures of Sabrina», όπως και με την αναγγελία του ριμέικ της ταινίας «Οι μάγισσες» με πρωταγωνίστρια την Αν Χάθαγουεϊ.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

«Όταν μπήκα στην κλινική, ζύγιζα 31 κιλά. Σήμερα είμαι μια κούκλα χάρη στο Instagram»

Η ανορεξία είναι μια από τις πιο επικίνδυνες ιατρικές καταστάσεις που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος. Είναι μια διαταραχή που ουσιαστικά μας στρέφει εναντίον μας.

Όταν τα βαθιά ριζωμένα σωματικά ζητήματα δεν επιλυθούν, θα εκδηλωθούν με έναν τρόπο που δεν μπορούμε εύκολα να ξεπεράσουμε. Χάρη στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, έχουμε τώρα την ευκαιρία να μιλήσουμε πιο ανοιχτά για τέτοια θέματα.



Υπάρχει πάντα μια καλή πιθανότητα να ανατρέξουμε σε κάποιον που περνάει ακριβώς το ίδιο πράγμα. Η ανορεξία μπορεί να γίνει θανατηφόρα αν δεν αντιμετωπιστεί και δυστυχώς, υπάρχουν πολλές νέες γυναίκες με αυτό το πρόβλημα.

Η Emelle είναι μια γυναίκα από την Αγγλία που αντιμετώπιζε μια ιδιαίτερα σοβαρή περίπτωση ανορεξίας.



Ήξερε ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει να ζει με αυτόν τον τρόπο για πολύ. Στη χειρότερη περίπτωση, το σωματικό της βάρος είχε μειωθεί δυσανάλογα στα 31 κιλά. Δεν ήταν σε θέση να βρει κάποιο αγόρι.

Έτσι, η Emelle άρχισε να πιστεύει ότι ήταν πάρα πολύ χοντρή για να θεωρηθεί ελκυστική. Από εκεί και πέρα, η σχέση της με το φαγητό άρχισε να χαλάει εντελώς.



Αρνήθηκε να πιστέψει ότι υπήρχε πραγματικό πρόβλημα. Το σώμα της είχε προσαρμοστεί στο νέο της βάρος και σπάνια αισθάνονταν αδύναμη.

Αν και οι φίλοι και τα μέλη της οικογένειας της Emelle προσπαθούσαν να βοηθήσουν, εκείνη τους κατηγορούσε ότι προσπάθησαν να καταστρέψουν τη ζωή της.


Μόλις άρχισε να συνειδητοποιεί ότι είχε σοβαρή ανάγκη για βοήθεια, στράφηκε στο Instagram. Βρήκε πολλές χρήσιμες ιστορίες ανάκαμψης.

Η Emelle σύντομα άρχισε να επαναφέρει το βάρος της και να αναπτύσσει μια πολύ πιο υγιή σωματική διάπλαση ως αποτέλεσμα αυτής της ενθάρρυνσης.


Η Emelle ζυγίζει πλέον 55 κιλά και είναι χαρούμενη για αυτό. Τώρα, μοιράζεται την ιστορία της για να ενθαρρύνει άλλους.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share