Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2020

Κι όμως: Δεν πρέπει να δίνετε τη θέση σας στους ηλικιωμένους στα μέσα μεταφοράς!

Δείτε γιατί!

20 Ιουνίου 2019 15:27
Κι όμως: Δεν πρέπει να δίνετε τη θέση σας στους ηλικιωμένους στα μέσα μεταφοράς!

Είναι για καλό σκοπό! Δείτε γιατί!

Οι περισσότεροι από εμάς, όταν βρισκόμαστε σε κάποιο λεωφορείο ή σε τρένο, δίνουμε τη θέση μας σε κάποιον ηλικιωμένο. Σύμφωνα με τους ειδικούς όμως, μόνο καλό δεν κάνει αυτό στους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας!

Όπως υποστηρίζει ο Σερ Μουρ Γκρέι καθηγητής της Οξφόρδης και σύμβουλος της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας, οι ηλικιωμένοι πρέπει να ενθαρρύνονται να είναι όρθιοι και να περπατάνε 10 λεπτά την ημέρα για να διατηρούνται σε φόρμα!

Κι όμως: Δεν πρέπει να δίνετε τη θέση σας στους ηλικιωμένους στα μέσα μεταφοράς!

«Πρέπει να ενθαρρύνουμε την δραστηριότητα, μην λέμε στους ανθρώπους να μην κουνιούνται. Και σκεφτείτε δύο φορές πριν παραχωρήσετε τη θέση σας στο λεωφορείο ή στο τρένο σε άτομο μεγαλύτερης ηλικίας. Η ορθοστασία είναι εξαιρετική άσκηση γι' αυτά», δήλωσε ο καθηγητής στη Sun.

Αυτή είναι η πρώτη χώρα που παρέχει δωρεάν τα ΜΜΜ!

Το Λουξεμβούργο ετοιμάζεται να γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα παρέχει δωρεάν τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Οι φιλόδοξες προτάσεις της επανεκλεγείσας κυβέρνησης συνασπισμού του πρωθυπουργού Ξαβιέ Μπετέλ, που είχε υποσχεθεί προεκλογικά να δώσει έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος, προβλέπουν την κατάργηση από το ερχόμενο καλοκαίρι των εισιτηρίων σε τρένα, τραμ και λεωφορεία.

Η πρωτεύουσα της χώρας, η πόλη του Λουξεμβούργου, αν και έχει μόλις 110.000 κατοίκους, αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα με τα μποτιλιαρίσματα καθώς συρρέουν για τους δουλειές τους καθημερινά περίπου 400.000 άτομα απ’ όλη τη χώρα κι άλλοι 200.000 από τη Γαλλία, το Βέλγιο και τη Γερμανία.

Το σχέδιο της κυβέρνησης εντάσσεται σ’ ένα πρόγραμμα ενθάρρυνσης των πολιτών να χρησιμοποιούν τα δημόσια μέσα μεταφοράς. Ήδη η επιβίβαση σ’ αυτά είναι δωρεάν για όσους είναι κάτω των 20 ετών. Μέχρι τώρα το εισιτήριο για 120' στοιχίζει δύο ευρώ. Οι λεπτομέρειες της πρότασης δεν έχουν ακόμη εξεταστεί πλήρως -όπως π.χ. το τι θα γίνει ως προς τη διάκριση στις θέσεις πρώτης και δεύτερης κατηγορίας στα τρένα.

 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share