Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τι φανερώνουν οι ζωγραφιές για την προσωπικότητα σας;

Τι αποκαλύπτει το τεστ προσωπικότητας;

19 Ιουνίου 2019 19:10
Τι φανερώνουν οι ζωγραφιές για την προσωπικότητα σας;

Οι ψυχολόγοι μπορούν να σας αποκαλύψουν πολλά για την προσωπικότητα σας αλλά και ένα απλό τεστ μπορεί να σας βοηθήσει! Τι μπορεί να φανερώνουν οι ζωγραφιές για την προσωπικότητά σας;

Οι ψυχολόγοι πιστεύουν ότι, όπως όλοι έχουμε τη μοναδική μας υπογραφή, οι ζωγραφιές μας χρησιμεύουν ως μοναδικές πηγές πληροφοριών που αποκαλύπτουν πολλά για τον αληθινό εαυτό μας. Όταν σχεδιάζουμε, υποσυνείδητα προβάλλουμε τα κύρια χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας πάνω στο χαρτί.

Σχεδιάστε ένα σπίτι, ένα δέντρο και έναν άνθρωπο. Τώρα ετοιμαστείτε να ανακαλύψετε τι μπορεί να φανερώνουν τα σχέδια αυτά για την προσωπικότητά σας.

Τι αναλύεται στο σχέδιό σας;

Οι διαστάσεις του σχεδίου αντιπροσωπεύουν το επίπεδο της αυτοπεποίθησής σας.
Οι γραμμές (η πίεση του μολυβιού, η σταθερότητα) δείχνουν το επίπεδο αποφασιστικότητας και το πόσο άνετα αισθάνεστε κατά τη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Για παράδειγμα, εάν έχετε τραβήξει δύο φορές την ίδια γραμμή, αυτό δείχνει ανασφάλεια και δυσαρέσκεια.
Η σαφήνεια αντιπροσωπεύει την αρμονία και την ευελιξία.

Το σπίτι αντιπροσωπεύει τις οικογενειακές σχέσεις -πώς βλέπετε και ερμηνεύετε την οικογενειακή ζωή. Λέει πολλά για το πώς αισθάνεστε για τις οικογενειακές αξίες γενικά και την οικογένειά σας ειδικότερα.

Στέγη: Αντιπροσωπεύει την πνευματική ζωή.
Καμινάδα: Η συναισθηματική και σεξουαλική ζωή. Ο καπνός που βγαίνει από την καμινάδα συμβολίζει την εσωτερική ένταση.
Τοίχος: Η σταθερότητα και τα δυνατά σημεία της προσωπικότητάς σας.
Πόρτες και παράθυρα: Σχέση με τον περιβάλλοντα κόσμο, επίπεδο ολοκλήρωσης. Για παράδειγμα, μια πολύ μεγάλη πόρτα δείχνει ότι είστε πολύ εξαρτημένοι.
Πεζοδρόμιο: Η πρόσβαση στην οικογενειακή ζωή.
Γη: Σταθερότητα και επαφή με την πραγματικότητα.
2. Η εικόνα του δέντρου

Το δέντρο συμβολίζει τις βαθύτερες και πιο ασυνείδητες πτυχές της προσωπικότητας. Αντιπροσωπεύει εκείνα τα πράγματα που συνήθως κρατάτε για τον εαυτό σας.

Φύλλωμα: Ιδέες, σκέψεις. Για παράδειγμα, όσο πιο πυκνό είναι, τόσο πιο άμεσα συνδέεται με την ψυχική παραγωγικότητα.
Κλαδιά: Κοινωνικές επαφές, φιλοδοξίες και επίπεδο ικανοποίησης ή απογοήτευσης.
Κορμός: Αντιπροσωπεύει την αίσθηση του εαυτού σας, την ακεραιότητα της προσωπικότητάς σας. Αν ο κορμός γέρνει, αυτό σημαίνει ότι είστε ευέλικτοι και προσαρμόζεστε εύκολα.
Ρίζες: Σχετίζονται με το ασυνείδητο και τον εσωτερικό κόσμο σας, τον έλεγχο της πραγματικότητας και τον προσανατολισμό.
Γη: Επαφή με την πραγματικότητα και τη σταθερότητα. Για παράδειγμα, η απουσία της αντιπροσωπεύει δυσκολίες αντιμετώπισης της πραγματικότητας.
3. Η εικόνα του ανθρώπου

Ο άνθρωπος αντιπροσωπεύει τον ιδανικό σας εαυτό. Δείχνει τη στάση σας απέναντι στον κόσμο, πώς συνυπάρχει η κοινωνική σας ζωή με τον εσωτερικό σας κόσμο,

Κεφάλι: Νοημοσύνη, επικοινωνία, φαντασία, κοινωνικότητα. Για παράδειγμα, εάν το κεφάλι είναι μεγαλύτερο από το σώμα, σημαίνει ότι έχετε εντυπωσιακές πνευματικές ικανότητες.
Μαλλιά: Σεξουαλικότητα και αισθησιασμός.
Μάτια: Κοινωνική επικοινωνία και αντίληψη για τον κόσμο γύρω σας.
Στόμα: Αισθησιασμός, σεξουαλικότητα και λεκτική επικοινωνία. Εάν το στόμα είναι απλά μια ευθεία γραμμή, σημαίνει ότι είστε προφορικά επιθετικός.
Χέρια: Προσαρμογή και ενσωμάτωση στον κοινωνικό κόσμο.
Πόδια: Επαφή με την πραγματικότητα, υποστήριξη, σταθερότητα και ασφάλεια.

To quiz που έγινε viral - Διάλεξε ένα ζώο και δες τι αποκαλύπτει για τον χαρακτήρα σου!

Υπάρχουν πάρα πολλά τεστ που μας δείχνουν πτυχές της προσωπικότητά μας. Ένα από αυτά είναι και το παρακάτω τεστ, το οποίο εκτός από ευχάριστο μας αποκαλύπτει μερικές πτυχές του χαρακτήρα μας που δεν γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε το αγαπημένο σας ζωάκι και να δείτε τι σημαίνει αυτή σας η επιλογή.

Κοάλα

Εάν επιλέξατε το κοάλα τότε αυτό που σας χαρακτηρίζει είναι η αγάπη για τη δικαιοσύνη και την ισότητα. Επίσης είστε περισσότερο μοναχικοί, γι αυτό και νιώθετε καλά όταν μένετε μόνοι σας. Οι λέξεις που σας χαρακτηρίζουν είναι οι εξής: Αθωότητα, καθαρότητα, ισότητα, οργάνωση και αυτονομία.

Ιππόκαμπος

Είστε ευαίσθητοι, συμπονετικοί και έχετε αρκετά ανεπτυγμένη την ενσυναίσθηση. Σκέφτεστε πρώτα τους άλλους και μετά τον εαυτό σας και σας πληγώνουν τα αρνητικά σχόλια.

Πτηνό

Θέλετε να είστε περιτριγυρισμένοι από ανθρώπους που σας υποστηρίζουν και σας στέλνουν θετική ενέργεια. Έχετε συναντήσει πολλούς τοξικούς ανθρώπους, όμως τους καταλαβαίνετε αμέσως και τους απομακρύνετε.

Ελέφαντας

Είστε ο άνθρωπος που μπορούν να σας εμπιστευτούν όλοι, γιατί ξέρετε να κρατάτε μυστικά. Πάντα σκέφτεστε πριν πράξετε, ενώ μερικές φορές μπορεί να γίνετε πολύ πεισματάρηδες ή αδιάφοροι.

Λύκος

Είστε ένα ζεστό και αισιόδοξο άτομο. Σας αρέσει να βοηθάτε τους συνανθρώπους σας και είστε αρκετά υπομονετικοί. Είστε από εκείνους τους ανθρώπους που δεν ακολουθούν ό,τι τους λένε οι άλλοι και όταν μένετε για πολύ καιρό μόνοι σας, νιώθετε θλίψη.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share