Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Δώρισε σπέρμα στην ομοφυλόφιλη φίλη του και ανακηρύχθηκε...πατέρας!

Από δικαστήριο στην Αυστραλία!

19 Ιουνίου 2019 14:47
Δώρισε σπέρμα στην ομοφυλόφιλη φίλη του και ανακηρύχθηκε...πατέρας!

Ενας άνδρας που, πριν από τουλάχιστον μια δεκαετία, έγινε δότης σπέρματος για να μπορέσει να αποκτήσει παιδί μια ομοφυλόφιλη φίλη του έχει γονικά δικαιώματα σχετικά με την κόρη τους, έκρινε σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο της Αυστραλίας.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι επειδή ο δότης αναφερόταν στην ληξιαρχική πράξη γέννησης και είχε "υπερβολικά στενή" σχέση με το κορίτσι είναι ο πατέρας και έχει δικαίωμα λόγου για το αν θα μεταφερθεί στη Νέα Ζηλανδία για να ζήσει μόνιμα.

Το 2006 ο εν λόγω άνδρας, που αναφέρεται με το ψευδώνυμο "Ρόμπερτ" για νομικούς λόγους, συμφώνησε να γίνει δότης σπέρματος για μια φίλη του που θα υποβαλλόταν στη συνέχεια σε εξωσωματική γονιμοποίηση.

Παρότι δεν ζούσαν μαζί, ο Ρόμπερτ είχε έναν "διαρκή ρόλο" στη ζωή του παιδιού και συμμετείχε σε αυτήν οικονομικά, ενώ είχε λόγο για την υγεία, την εκπαίδευσή του και την γενική ευημερία του, ανέφεραν οι δικαστές.

Προβλήματα εμφανίστηκαν όταν η μητέρα του κοριτσιού και η σύντροφός της θέλησαν να εγκατασταθούν στη Νέα Ζηλανδία το 2015.

Η δικαστής Μάργκαρετ Κλίρι ανακοίνωσε ότι ένα κατώτερο δικαστήριο κακώς είχε κρίνει εναντίον του πατέρα και κατέληξε ότι το παιδί θα πρέπει να παραμείνει στην Αυστραλία ώστε ο πατέρας να μπορεί να το επισκέπτεται.

Δεν είναι σαφές, λόγω της ιδιαιτερότητας της σχέσης, αν η υπόθεση θα αποτελέσει δεδικασμένο για το μέλλον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μία μάνα ψυχορραγούσε στην άκρη του δρόμου. Μόλις πρόσεξε τι είχε στο πλευρό της… Πάγωσε!

Ήταν ένα συνηθισμένο απόγευμα όπως κάθε άλλο για την Chloe Enright από το Dunsborough τηςΑυστραλίας. Οδηγούσε προς το σπίτι της με τα δύο της παιδιά όταν είδε κάτι στην άκρη του δρόμου. Ήταν ένα νεκρό καγκουρό. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι κάτι ασυνήθιστο στους δρόμους της Αυστραλίας.

Ένιωσε όμως για κάποιο λόγο πως έπρεπε να πλησιάσει για να δει καλύτερα. Όταν βγήκε από το αμάξι της, δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια της: Ένα νεογέννητο καγκουρό καθόταν δίπλα στο άψυχο σώμα της μητέρας του.


Χωρίς να το σκεφτεί, άρπαξε το μωρό και το τύλιξε στη ζακέτα της. Εκείνο έκλαιγε και έτρεμε. Συνήθως, τα μωρά καγκουρό μένουν στον μάρσιπο της μητέρας τους μέχρι να έχουν τρίχωμα και να μπορούν να ανοίξουν τα μάτια τους.


Η Chloe ήξερε πως την περίμενε πολύ δουλειά. Αλλά τα παιδιά της είχαν ενθουσιαστεί με την ιδέα του να έχουν ένα νεογέννητο καγκουρό μαζί τους στο σπίτι.

Όταν πήγε σπίτι, έψαξε πληροφορίες από το FAWNA, έναν οργανισμό που σώζει άγρια ζώα, για το πώς να φροντίσει το μωράκι.

Εκείνοι της έστειλαν ένα πακέτο με πληροφορίες και εργαλεία που θα της χρειαζόντουσαν.


Το πιο σημαντικό ήταν πως έπρεπε να το κρατήσουν ζεστό, έτσι ώστε να μην χάσει την αίσθηση του ζεστού μάρσιπου της μητέρας του. Έπρεπε να τον ταΐζουν 4 φορές τη μέρα, μέχρι να γίνει 18 μηνών.

Η κόρη της Chloe, Lily, αποφάσισε να ονομάσει την καινούργια της φίλη Angel.

Η Chloe ξέρει πως η Angel έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της, αλλά χαίρεται που θα την φροντίζει όσο μεγαλώνει. Το μόνο σίγουρο είναι πως η μικρή θα έχει όσο αγάπη και φροντίδα χρειάζεται με αυτή την οικογένεια. Ευτυχώς που βρήκαν ο ένας τον άλλον!

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share