Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Γιατί οι Ιταλοί πίνουν καπουτσίνο μόνο το πρωί;

Μήπως ξέρουν κάτι παραπάνω;

19 Ιουνίου 2019 10:49
Γιατί οι Ιταλοί πίνουν καπουτσίνο μόνο το πρωί;

Από τότε που γνωρίσαμε τον εσπρέσο έχει γίνει η πιο αγαπημένη μας επιλογή για καφέ. Δίπλα του και ο καπουτσίνο με το πλούσιο αφρόγαλα, που απολαμβάνουμε εξίσου. Βέβαια, αν έχετε σκοπό να επισκεφθείτε την Ιταλία, να ξέρετε ότι καπουτσίνο μπορείτε να πιείτε μόνο το πρωί.

Για τους Ιταλούς καθώς ο καπουτσίνο περιέχει γάλα, θεωρείται πρωινό ρόφημα, που μπορεί κάποιος να παραγγείλει μόνο νωρίς το πρωί και σίγουρα όχι μετά το μεσημεριανό. Επιπλέον, μιας και το γάλα προκαλεί δυσπεψία, προτιμούν να το καταναλώνουν πολύ νωρίς το πρωί.

Πάντως δεν θα μείνετε δυσαρεστημένοι από τις επιλογές καφέ που έχετε μετά τις 11 το μεσημέρι, μιας και οι Ιταλοί σερβίρουν συχνά τον ζεστό εσπρέσο με μια φέτα λεμονιού, που λένε ότι αναδεικνύει τις πιο γλυκές νότες του καφέ. Πολύ ξεχωριστό, έτσι;

Πηγή: olivemagazine.gr

Απίστευτη πρωτοπορία: Καπουτσίνο... με κρόκο αβγού!

Θεωρούμε γενικά ότι είμαστε ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι, πρόθυμοι να ενστερνιστούμε πρωτοποριακές ιδέες και να ζήσουμε νέες εμπειρίες. Πρέπει να το παραδεχτούμε όμως: Αβγό στον καφέ μας δύσκολα θα βάζαμε.

Το εν λόγω ρόφημα έχει προκαλέσει σάλο τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο, καθώς φωτογραφίες του έχουν γεμίσει το Instagram χάρη στο νεουορκέζικο καφέ, Round K. H προσθήκη αβγού στον καφέ αποτελεί κορεατική παράδοση από τη δεκαετία του ’60 και ’70, η οποία αντλεί έμπνευση από ένα δημοφιλές ποτό που συνήθιζαν να σερβίρουν στις καφετέριες τότε και το οποίο περιείχε στιγμιαίο καφέ, μια πρέζα αλάτι, έναν ωμό κρόκο, σησαμέλαιο, κουκουνάρι ή καρύδια. Το ρόφημα είχε ως στόχο να κατευνάσει την πείνα όσων το επέλεγαν, αλλά και να τους χαρίσει ενέργεια.

Στη σύγχρονή του εκδοχή όμως το ρόφημα αυτό με μία δόση εσπρέσο, έναν ελαφρώς βρασμένο κρόκο, αφρόγαλα και κακάο για γαρνιτούρα, μάλλον μόνο να προκαλέσει έχει ως στόχο, αφού ειλικρινά δυσκολευόμαστε να φανταστούμε κάποιον να το παραγγέλνει με λαχτάρα. Είναι λάθος βέβαια να κρίνουμε κάτι από τη στιγμή που δεν το έχουμε δοκιμάσει και αφού μάλιστα πολλοί χρήστες του διαδικτύου υποστηρίζουν ότι ο καφές έτσι είναι πιο κρεμώδης και γλυκός.

Η όλη ιδέα είναι που μάς προκαλεί αηδία. Ίσως και να ήμασταν πρόθυμοι να πάρουμε μια γουλιά εάν κάποιος δεν μάς έλεγε ότι περιέχει αβγό. Ποιος ξέρει, μπορεί και να μάς άρεσε!

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share