Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Έριξε χυμό πορτοκαλιού μέσα σε βρασμένο νερό! Απίστευτο αποτέλεσμα! (Video)

Μπορείτε να κάνετε κι εσείς το ίδιο!

15 Ιουνίου 2019 17:32
Έριξε χυμό πορτοκαλιού μέσα σε βρασμένο νερό! Απίστευτο αποτέλεσμα! (Video)

Όταν πρόκειται για δημιουργία είναι η πιο ευχάριστη ώρα και ειδικά όταν μπορείτε να το δοκιμάσετε κι εσείς! Έριξε χυμό πορτοκαλιού μέσα σε βρασμένο νερό! Απίστευτο αποτέλεσμα!

Aν σας έλεγαν πώς ρίχνοντας χυμό πορτοκαλιού μέσα σε βρασμένο νερό θα φτιάχνατε κάτι πολύ λαχταριστό τι θα λέγατε;

Με μια πρώτη σκέψη ακούγεται αρκετά αηδιαστικό.

Τελικά δεν είναι καθόλου αηδιαστικό, αντιθέτως είναι πολύ λαχταριστό. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να δημιουργήσετε δροσερά ζελεδάκια που τα λατρεύουν τα παιδιά.

Για να δημιουργήσετε τα ζελεδάκια όπως θα δείτε και στο βίντεο χρειαζόσαστε 6 πορτοκάλια και ένα πακέτο ζελατίνη.

Γιατί πρέπει να βάζουμε νερό στο ουίσκι;

Πολλοί πίνουν το ουίσκι τους σκέτο ενώ άλλοι επιλέγουν να βάλουν νερό! Ποιο είναι όμως το καλύτερο; Γιατί πρέπει να βάζουμε νερό στο ουίσκι;

Είναι και εκείνοι που βάζουν coca-cola κάτι που δεν είναι και πολύ καλό!

Σύμφωνα με έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο ερευνητικό περιοδικό “Scientific Reports”, το νερό στο ουίσκι είναι η καλύτερη επιλογή που μπορούμε να κάνουμε. “Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι έτσι έχει καλύτερη γεύση”, δήλωσε ο χημικός Björn Karlsson, επικεφαλής της έρευνας. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι λίγο ακόμη «νέρωμα» του ουίσκι, πέρα από αυτό που έχει γίνει κατά την εμφιάλωσή του, βελτιώνει τη γεύση του.

Η προσθήκη νερού -σε σημείο που η περιεκτικότητα του ουίσκι να πέφτει στο 25% έως 27%- φαίνεται πως διευκολύνει τη συγκέντρωση στην επιφάνεια του ποτού των γευστικών ουσιών που το βοηθούν να απελευθερώνει ένα πλούσιο μείγμα αρωμάτων. Άλλωστε, η βρετανική λέξη «ουίσκι » (whiskey) προέρχεται από την κελτική γαελική λέξη «uisge» που σημαίνει «νερό».Δεν υπάρχει ωστόσο ακριβής συνταγή για το πόσο νερό βελτιστοποιεί τη γεύση του ουίσκι, σύμφωνα με τον Karlsson.

Την ίδια άποψη φαίνεται να έχει και ο bartender του Spiti cocktail bar στο Χαλάνδρι, Σίμος Ταγαράς, ο οποίος υποστηρίζει πως μερικές σταγόνες νερού στο ποτό μπορούν να σταματήσουν την ιδιότητα του αλκοόλ να “καίει-παραλύει” τους θύλακες της μύτης και της γλώσσας που σχετίζονται με την όσφρηση και τη γεύση αντίστοιχα. “Η προσθήκη νερού προκαλεί διάσπαση των αμινοξέων δημιουργώντας μία μικρή χημική αντίδραση όπου απελευθερώνει νέες χημικές ενώσεις που ονομάζονται εστέρες, δηλαδή αρώματα”, λέει χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Ο τρόπος που τρώτε μαρτυρά πολλά για την προσωπικότητά σας!

Τι είναι το Ψυχοσάββατο;

Δείτε όλα τα περίεργα θέματα στο  Athensmagazine.gr!

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share