Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Κίνδυνος! Φίδι-ζόμπι κυκλοφορεί ελεύθερο και σπέρνει τον πανικό! Παριστάνει το ψόφιο όταν...

Είναι επικίνδυνα

13 Ιουνίου 2019 08:09
Κίνδυνος! Φίδι-ζόμπι κυκλοφορεί ελεύθερο και σπέρνει τον πανικό! Παριστάνει το ψόφιο όταν...

Μια δημοσίευση στο Facebook από τον επίσημο λογαριασμό των Κρατικών πάρκων και Αναψυχής της Βόρειας Καρολίνας αποκάλυψε πως στην πολιτεία των ΗΠΑ υπάρχουν φίδια - ζόμπι, τα οποία ωστόσο είναι εντελώς ακίνδυνα.


Η κωδική ονομασία των συγκεκριμένων ερπετών προέρχεται από μια ιδιαίτερη συνήθειά τους. Όταν ένα τέτοιο φίδι αισθάνεται ότι απειλείται, γυρνά ανάποδα με ανοιχτό το στόμα και παριστάνει το νεκρό. Μόλις ο κίνδυνος απομακρυνθεί και το ερπετό νιώσει ασφαλές, «ξαναζωντανεύει» και εξαφανίζεται.

Τα ερπετά αυτά ποικίλουν στο χρώμα, αλλά τα πιο συνηθισμένα είναι καφέ ή γκρίζα με σκούρες καφέ κηλίδες. Δεν είναι δηλητηριώδη αλλά τείνουν να εμφανίζουν ιδιότητες όπως η κόμπρα, σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές.

«'Οταν απειλούνται, τα φίδια φουντώνουν και αναπτύσσουν τους λαιμούς τους όπως οι κόμπρες ενώ μπορεί να χτυπήσουν επανειλημμένα» τονίζουν οι ειδικοί ερπετολόγοι. «Αν ο αντίπαλος συνεχίσει, το φίδι θα αποδειχθεί θανάσιμο» εξηγούν.

Το φίδι «ζόμπι», που φτάνει σε μήκος μέχρι και 1.5 μέτρο, απαντάται σε όλη την ανατολική πλευρά της χώρας, από τη Φλόριντα και το Τέξας μέχρι τη Μινεσότα, σύμφωνα με το Μουσείο της Φλόριντα.

Ο αστικός μύθος λέει ότι το φίδι μπορεί να αναμειγνύει το δηλητήριο με την αναπνοή του και έτσι μπορεί να σκοτώσει ένα άτομο από απόσταση είκοσι πέντε μέτρων, αλλά το μουσείο είπε ότι κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια.

Πανικός: Φίδι σε κεντρικό δρόμο του Βόλου!

Ένα φίδι έκανε την εμφάνισή του σήμερα σε κεντρικό δρόμο του Βόλου δημιουργώντας ένα πανικό!

Το φίδι έκανε βόλτες στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη με Φερών, κοντά στα αρχαία ευρήματα και πολύ κοντά στον κεντρικό σταθμό του ΟΣΕ στον Βόλο.

Περαστικοί προσπαθούσαν να το αποφύγουν, φοβούμενοι ένα πιθανό δάγκωμα.

Τις τελευταίες εβδομάδες, τα περιστατικά εμφάνισης φιδιών εντός της πόλης του Βόλου είναι πολλά, ενώ προχθές ένα από αυτά έκανε την εμφάνισή του στην οδό Ιάσονος με Ιωλκού.

Καστοριά: Σκυλάκι έσωσε τα αφεντικά του από φίδι!

Ένα γεναίο σκυλάκι ράτσας Jack Russel στεκόταν άφοβα δίπλα στους ιδιοκτήτες του καθώς αποδείχθηκε ιδανικός για να τους προστατεύει ακόμη και σε εισβολές ερπετών στην αυλή του σπιτιού τους στην περιοχή Χλόη της Καστοριάς!

Το γενναίο σκυλάκι αντιλήφθηκε ένα μεγάλο φίδι που είχε τρυπώσει στην αυλή χωρίς να το πάρουν είδηση οι ένοικοι με αγριεμένα γαβγίσματα, υποχρέωσε τον ανεπιθύμητο επισκέπτη να κουλουριαστεί, αλλά και την ιδιοκτήτρια του σπιτιού να βγει από αυτό για να δει γιατί γάβγιζε.

Η γυναίκα τρομοκρατήθηκε όταν αντίκρισε το αρκετά μεγάλο ερπετό και ειδοποίησε αμέσως την Πυροσβεστική.

Μέχρι να φτάσουν οι πυροσβέστες και να πιάσουν το φίδι για να το μεταφέρουν στο φυσικό του περιβάλλον, ο δυναμικός σκυλάκος στεκόταν άφοβα δίπλα του!
 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share