Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ο 11χρονος που δεν μπορεί να ζήσει χωρίς καφέ!

Απίστευτο κι όμως αληθινό!

12 Ιουνίου 2019 15:37
Ο 11χρονος που δεν μπορεί να ζήσει χωρίς καφέ!

Χωρίς την απαραίτητη δόση από το φάρμακό του - ένα διπλό εσπρέσο την ημέρα - ένας εντεκάχρονος δεν μπορεί να ελέγξει τα ανησυχητικά συμπτώματα της σπάνιας νόσου από την οποία υποφέρει..

Όταν οι γονείς ενός 11χρονου αγοριού αγόρασαν κατά λάθος ντεκαφεϊνέ καφέ αντί για κανονικό, μία σπάνια γενετική μυική διαταραχή – την οποία ήξεραν ότι μπορούσε να ελεγχθεί με δύο δόσεις εσπρέσο καθημερινά – εκδηλώθηκε προκαλώντας του ανεξέλεγκτους και επίπονους μυϊκούς σπασμούς.

Μετά από τέσσερις μέρες αγωνίας και ιατρικών επισκέψεων οι γονείς κατάλαβαν ότι είχαν αγοράσει λάθος καφέ. Όταν το παιδί άρχισε να πίνει ξανά καφέ με καφεΐνη τα συμπτώματα υποχώρησαν. «Είναι μία από αυτές τις απίστευτες περιπτώσεις που γράφουν την ιστορία της ιατρικής», δήλωσε ο Emmanuel Flamand-Roze, συγγραφέας της μελέτης που δημοσιεύθηκε στο Annals of Internal Medicine για τη νόσο που ταλαιπωρεί τον ασθενή του.

Άθελά τους, οι γονείς πραγματοποίησαν ένα διπλά τυφλό πείραμα placebo – την πιο απαιτητική εξέταση για να δει κανείς αν ένα φάρμακο ή μια θεραπεία λειτουργεί πραγματικά.

Το «διπλά τυφλό» μέρος σημαίνει ότι ούτε οι ασθενείς, ούτε τα άτομα που πραγματοποιούν το πείραμα γνωρίζουν αν το φάρμακο που έχει χορηγηθεί είναι πραγματικό ή ψευδές.

Σε αυτή την περίπτωση, το «ατυχές» τεστ απέδειξε την αποτελεσματικότητα της καφεΐνης σαν μία θεραπεία για την δυσκινησία – μια κατηγορία διαταραχών που χαρακτηρίζονται από βίαιες, ακούσιες μυικές κινήσεις – που προκαλούνται από μετάλλαξη στο γονίδιο ADCY5.

Πηγή: ygeiamou

Απίστευτο κόλπο χρησιμοποιεί ένας εργοδότης στις συνεντεύξεις!

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Xero, Trent Innes ισχυρίζεται ότι έχει επινοήσει μια απλή δοκιμασία που χρησιμοποιεί κατά τη διάρκεια κάθε συνέντευξης για να αποφασίσει αν κάποιος είναι ο σωστός για τον ρόλο και μάλιστα αυτή περιλαμβάνει... καφέ!

Μιλώντας στο The Ventures, για τους υποψήφιους εργαζόμενους είπε:

"Θα σε πάω πάντα για μια βόλτα σε μια από τις κουζίνες μας και με κάποιο τρόπο καταλήγεις πάντα με ένα ποτό.

Μετά γυρίζουμε προς πίσω στο γραφείο όπου λαμβάνει χώρα η συνέντευξη μας και ένα από τα πράγματα που ψάχνω πάντα στο τέλος της συνέντευξης είναι, εάν ο συνεντευξιαζόμενος πάρει το άδειο του ποτήρι πίσω στην κουζίνα.

Μπορείτε να αναπτύξετε δεξιότητες, να αποκτήσετε γνώση και εμπειρία, αλλά πραγματικά καταλήγουμε στην κουλτούρα, η οποία φαίνεται από το αν κάποιος πλύνει το φλιτζάνι του καφέ του''.

Όλα λοιπόν σχετίζονται με την «κουλτούρα» ενός χώρου εργασίας. Το κόλπο βασίζεται στο ότι η κουζίνα γραφείου είναι πάντα τακτοποιημένη.

''Αν έρθετε στο γραφείο μια μέρα μέσα στο Xero, θα δείτε ότι οι κουζίνες είναι πάντα καθαρές και αστραφτερές, χωρίς βρώμικα ποτήρια στον νεροχύτη''.

"Είναι πολύ απλά ένα κόλπο για να σιγουρευτώ ότι ο υποψήφιος θα «ταιριάξει» πραγματικά με τον χώρο και τη φιλοσοφία της εταιρείας μας".

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Ο καφές που κάνει 67 ευρώ!

Νέα έρευνα: Ο καφές δεν επηρεάζει τελικά τις αρτηρίες μας

Δείτε όλα τα νέα για περίεργα θέματα στο Athensmagazine.gr!

 
 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share