Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Άνοιξε την πόρτα του αεροπλάνου για να...πάει τουαλέτα!

Απίστευτο περιστατικό!

10 Ιουνίου 2019 16:11
Άνοιξε την πόρτα του αεροπλάνου για να...πάει τουαλέτα!

Επιβάτης ήθελε να πάει τουαλέτα, αλλά μπέρδεψε την πόρτα με αυτήν της εξόδου από το αεροπλάνο!

Το περιστατικό συνέβη την Παρασκευή στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ σε πτήση της εταιρείας Pakistan International Airlines από το Μάντσεστερ, στο Ηνωμένο Βασίλειο με προορισμό το Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν.

Το αποτέλεσμα ήταν η πτήση να καθυστερήσει 7 ολόκληρες ώρες.

Εκπρόσωπος της εταιρείας είπε στο CNN ότι ο επιβάτης μπέρδεψε την πόρτα εξόδου με αυτήν του μπάνιου.

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι όλοι οι επιβάτες είναι ασφαλείς.

Το αεροδρόμιο του Μάνστεστερ αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Πηγή: Protothema

Αυτό το ξέρετε: Γιατί τα περισσότερα αεροπλάνα είναι άσπρα;

Τα περισσότερα αεροπλάνα είναι λευκά. Αυτό το ξέρετε. Εκείνο πιθανότατα δεν ξέρετε είναι πως υπάρχουν πολύ συγκεκριμένοι και σοβαροί λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό. Οι λόγοι αυτοί είναι τόσο επιστημονικοί όσο και οικονομικοί.

Ο κύριος λόγος που οδήγησε τα αεροπλάνα στο να είναι λευκά έχει να κάνει με την θερμική επιστήμη. Το λευκό χρώμα αντανακλά καλύτερα το φως του ήλιου κι αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να διατηρείται δροσερή η καμπίνα. Είναι κάτι που άλλωστε γνωρίζουμε και για τα αυτοκίνητα. Τα μαύρα απορροφούν περισσότερη θερμότητα, τα λευκά λιγότερη. Όμως αυτός ο λόγος δεν είναι ο μοναδικός.

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2011 που διεξήχθη από ερευνητές του Πανεπιστήμιο Purdue και από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας για την Άγρια Ζωή, διαπιστώθηκε πως ότι τα λευκά αεροπλάνα αντιμετώπιζαν λιγότερες συγκρούσεις με πτηνά από εκείνα που ήταν σε αποχρώσεις του μπλέ. Αυτό αποδεικνύει πως τα πουλιά για κάποιον λόγο βλέπουν πιο εύκολα τα λευκά αεροπλάνα και κινούνται αναλόγως.


Όμως το λευκό έχει να κάνει και με την ανθρώπινη οπτική, πολύ απλά γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να διακρίνουν μια ρωγμή ή ένα χτύπημα επάνω στο λευκό χρώμα, πράγμα το οποίο σαν εικόνα τουλάχιστον είναι σχετικά καθησυχαστικό.

Ο επόμενος λόγος είναι κάπως… περισσότερο κυνικός. Τα λευκό χρώμα εξοικονομεί χρήματα για τις αεροπορικές εταιρίες. Σκεφτείτε την ποσότητα χρώματος που πρέπει να δαπανηθεί για να βαφτεί ένα αεροσκάφος και στη συνέχεια σκεφτείτε πόσες φορές θα πρέπει να δαπανηθεί άλλο τόσο χρώμα, ξανά και ξανά μέσα στα χρόνια, αφού τα φωτεινά χρώματα οξειδώνονται και η εικόνα ενός αεροπλάνου με οξειδωμένα χρώματα είναι απογοητευτική αν όχι τρομακτική.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share