Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κι όμως! Δεν έχει η Αίγυπτος τις περισσότερες πυραμίδες!

Δείτε ποια χώρα τις έχει!

3 Ιουνίου 2019 16:51
Κι όμως! Δεν έχει η Αίγυπτος τις περισσότερες πυραμίδες!

Παρά τα όσα γνωρίζουμε, η Αίγυπτος μπορεί να είναι ταυτισμένη με τις πυραμίδες, αλλά δεν έχει και τις περισσότερες!

Η χώρα με τις περισσότερες πυραμίδες στον κόσμο, είναι το Σουδάν, όπου βρίσκονται 200 με 255 γνωστές πυραμίδες, ενώ η Αίγυπτος διαθέτει 138.

Βέβαια, υπάρχουν τεράστιες διαφορές, κοινά σημεία, αλλά και πολλά αναπάντητα ερωτήματα. Οι πυραμίδες του Σουδάν άρχισαν να φτιάχνονται από τα μέλη του Βασιλείου του Κους, ενός αρχαίου πολιτισμού που κυβέρνησε περιοχές κατά μήκος του ποταμού Νείλου από το 1070 π.Χ. έως το 350 μ.Χ.

Πρόκειται για την περιοχή της αρχαίας Νουβίας, η οποία εκτείνεται στη νότια Αίγυπτο και το βόρειο Σουδάν, δηλαδή από το Ασσουάν μέχρι τη Χαρτούμ.

Οι Κουσίτες άρχισαν να χτίζουν τις πυραμίδες περίπου 500 χρόνια μετά τους Αιγυπτίους, ωστόσο, το κοινό σημείο είναι πως και οι δύο πολιτισμοί τις χρησιμοποιούσαν για να θάβουν τους νεκρούς τους. Ήταν και αυτές τριγωνικές, γιατί όπως λένε οι αρχαιολόγοι, βοηθούσαν τις ψυχές να φτάσουν στον ουρανό.

Τα μεγέθη των πυραμίδων, όμως, διαφέρουν πάρα πολύ. Η μέση πυραμίδα των Κουσιτών κυμαίνεται σε ύψος μεταξύ 6 και 30 μέτρων, ενώ ο μέσος όρος των αιγυπτιακών πυραμίδων, είναι περίπου 138 μέτρα.

Μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των πυραμίδων Κουσίτ είναι η αρχαία πόλη της Μερόε, η οποία βρίσκεται κοντά στο κέντρο του σύγχρονου Σουδάν. Αυτή η πόλη μόνη της περιλαμβάνει, περίπου 200 από 255 πυραμίδες της χώρας, γεγονός που υποδηλώνει ότι σε κάποια περίοδο, ήταν μια ακμάζουσα μητρόπολη.

Παρά τη γνώση που τους και γύρω από ποια χρονική περίοδο χτίστηκε, οι ερευνητές εξακολουθούν να έχουν πολλά ερωτήματα σχετικά με τις πυραμίδες του Σουδάν, που ακόμα δεν μπορούν να απαντηθούν πλήρως.

Μήπως χρησιμοποιούσαν τις ίδιες μεθόδους με τους Αιγυπτίους; Πόσο καιρό τους πήρε για να τις χτίσουν; Τι συνέβη με την κοινωνία ως σύνολο; Κανείς δεν είναι απόλυτα βέβαιος.

Πάντως, ομάδες αρχαιολόγων εργάζονται στο Μερόε αναζητώντας απαντήσεις. Ένας από τους σύγχρονους και αποδοτικούς τρόπους που ακολουθούν, είναι η χρήση drone, για να σαρώνουν την περιοχή από ψηλά, για να βρουν νέα στοιχεία για έναν πολιτισμό που χάθηκε.

Πηγή: newmoney.gr

Απίστευτο:Σε live αναμετάδοση,αρχαιολόγοι ανοίγουν μια σαρκαφάγο στην Αίγυπτο!

Μια εκληκτική εμπειρία μοιράστηκε το Discovery channel με τους τηλεθεατές του. Συγκεκριμένα στην εκπομπή TV Sunday υπήρξε live αναμετάδοση από αρχαιολόγους στην Αίγυπτο.

Μια ομάδα αρχαιολόγων βρίσκεται στην Αίγυπτο όπου και ανακάλυψε ένα τάφο με 40 μούμιες. Μέσα στον μεγάλο τάφο βρήκαν πολλά έργα τέχνης, αγάλματα και πολλούς άλλους θησαυρούς.

Ανατριχιαστικό: Η στιγμή που το τρένο παρασύρει το ασθενοφόρο!

Προχωρώντας στο ταφό, ήρθαν αντιμέτωποι με μια φοβερή ανακάλυψη. Μια εντυπωσιακή σαρκοφάγο!

Οι θεατές λοιπόν, παρουκολούθησαν ζωντανά το άνοιγμα της σαρκοφάγου, η οποία έκρυβε σπουδαίο θησαυρό!

Μέσα στη σαρκοφάγο υπηρχε μια καλοδιατηρημένη μούμια και γύρω της θησαυροί.

Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους η μούμια ανήκει στον αρχιερέα του θεού Τώθ, ο οποίος ήταν θεός της σοφίας και της μαγίας.

Δείτε το βίντεο:

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share