Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Αυτό το φαστφουντάδικο είναι μόνο...για μέλισσες!

Απίστευτο...

28 Μαΐου 2019 11:20
Αυτό το φαστφουντάδικο είναι μόνο...για μέλισσες!

Μια μίνι εκδοχή του εμβληματικού ρεστοράν της αποκάλυψε η McDonald's, σε μια προσπάθεια να προσελκύει καθημερινά χιλιάδες «σημαντικούς επισκέπτες»: μέλισσες. Το πλήρες λειτουργικό ταχυφαγείο είναι, σύμφωνα με τη διεθνή αλυσίδα fast food, «το μικρότερο McDonald's στον κόσμο», αλλά στην πραγματικότητα είναι μια πλήρως λειτουργική κυψέλη.

Το φραντσάιζ άνοιξε στη Σουηδία, και με το διάσημο λογότυπο στην οροφή είναι η επιτομή της νέας πρωτοβουλίας της φίρμας για την ευζωία και την προστασία των μελισσών. Των τόσο σημαντικών για την επικονίαση, τη διαδικασία γονιμοποίησης των φυτών.

Το McHive είναι πλήρες: αυλή, χώρος για να κάθεσαι έξω, δύο drive-thru παράθυρα, όλες οι διαφημιστικές πινακίδες της McDonald's. Στο εσωτερικό όμως, δεν βρίσκει κανείς μια μηχανή McFlurry για το τηγάνισμα, αλλά μια αποικία μελισσών σε πολλά «τελάρα».

Το «μικρότερο McDonald's στον κόσμο» υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το σκανδιναβικό στούντιο NORD DDB για να αποτίσει φόρο τιμής αλλά και να τραβήξει την προσοχή στα πολλά McDonald's στη Σουηδία τα οποία, στις στέγες τους, έχουν τοποθετήσει κυψέλες, αγριολούλουδα και επιφάνειες με γρασίδι στην προσπάθειά τους να σώσουν τις μέλισσες.

«Η πρωτοβουλία άρχισε σε τοπικό επίπεδο, αλλά τώρα επεκτείνεται» λένε από το NORD DDB, που είχε την επίβλεψη του πρότζεκτ. «Περισσότερα φραντσάιζ σε όλη τη Σουηδία συνενώνουν τις δυνάμεις τους σε αυτή την προσπάθεια, και έχουν ήδη αρχίσει να αντικαθιστούν το γρασίδι γύρω από τα ρεστοράν τους με λουλούδια και φυτά που είναι σημαντικά για την ευζωία των μελισσών».

Αδιανότητο: Tέσσερις μέλισσες ζούσαν μέσα στο μάτι της! (Βίντεο)

Μια νεαρή γυναίκα από την Ταϊβάν πήγε στο νοσοκομείο στις αρχές της εβδομάδας για να παραπονεθεί για τα πρησμένα της μάτια, η διάγνωση που περίμενε να ακούσει από τους γιατρούς ήταν εκείνη της απλής μόλυνσης.

Αντί γι' αυτό όμως, η 29χρονη άκουσε κάτι από τους οφθαλμίατρους που την άφησε με ανοιχτό το στόμα.

Κάτω από τα βλέφαρά της ζούσαν τέσσερις μικροσκοπικές μέλισσες, που... τρέφονταν με τα δάκρυά της.

Η ιατρική ομάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Φουγίν που εξέτασε την γυναίκα χαρακτήρισε το περιστατικό «πρωτοφανές».

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου μετά την επέμβαση, ο Δρ. Χουνγκ Τσι-τινγκ, επικεφαλής του οφθαλμολογικού τμήματος του νοσοκομείου, περιέγραψε πώς αφαίρεσε ένα-ένα τα σώματα των εντόμων, τραβώντας προσεκτικά τα πόδια τους κάτω από ένα μικροσκόπιο.

Όσο για το πώς βρέθηκαν τα έντομα μέσα στα μάτια της γυναίκας, η εξήγηση είναι απλή: Η νεαρή κοπέλα είχε πάει στο νεκροταφείο για να φροντίσει το μνήμα ενός συγγενή.

Να σας θυμίσουμε την πραγματικότητα που τα ανατρέπει όλα! - 5 μύθοι για την υγεία των ματιών!

Ενώ ξεχορτάριαζε τον τάφο, τα έντομα χώθηκαν κάτω από τα βλέφαρά της και εκείνη απέδωσε το τσούξιμο που αισθάνθηκε στο χώμα που μετέφερε πάνω της ο αέρας.

Επιστρέφοντας σπίτι της, η κοπέλα ξέπλυνε με νερό τα μάτια της. Μέσα όμως σε λίγες ώρες η ενόχληση έγινε έντονος πόνος και η περιοχή πρήστηκε αισθητά.

Τότε η νεαρή αποφάσισε να πάει στον γιατρό, που αρχικά νόμιζε ότι επρόκειτο για μόλυνση, προτού εντοπίσει τα μικροσκοπικά πλασματάκια, ακόμα ζωντανά, να κινούνται στα μάτια της ασθενούς του.

Το συγκεκριμένο είδος μέλισσας είναι μικρό σε διαστάσεις και προσελκύεται από τον ανθρώπινο ιδρώτα και τα δάκρυα.

Οι «sweat bees» (όπως είναι το παρατσούκλι τους) δεν είναι επιθετικές και τσιμπούν μόνο εάν προκληθούν. Το ευτύχημα ήταν ότι η νεαρή ήταν αρκετά προνοητική ώστε να μην τρίψει τα μάτια της, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλη ζημιά.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share