Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Οι Μάγια λάτρευαν τον...Μπάτμαν!

Ο Camazotz, ο Θεός - Νυχτερίδα!

24 Μαΐου 2019 11:23
Απίστευτο κι όμως αληθινό: Οι Μάγια λάτρευαν τον...Μπάτμαν!

Κι όμως! Οι Αρχαίοι Μάγια λάτρευαν τον...Μπατμαν!

Όχι τον μασκοφόρο εκδικητή του Γκόθαμ, αλλά έναν άλλο άνθρωπο (ή μάλλον Θεό) νυχτερίδα, που του μοιάζει απίστευτα!

Το όνομα του ήταν Camazotz και συμβόλιζε την νύχτα, τον θάνατο και τις θυσίες.

Για να ακριβολογούμε όμως, το όνομα του δεν σημαίνει "άνθρωπος - νυχτερίδα", αλλά "νυχτερίδα - δολοφόνος", αφού προέρχεται από τις λέξεις ‘kame (=θάνατος) και sotz' (=νυχτερίδα).

Η λατρεία του ξεκινάει γύρω στο 200 π.Χ στην Οαξάκα του Μεξικό σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αρχαιολογικά δεδομένα, ενώ φαίνεται ότι παρά την μακάβρια του διάσταση, ήταν αρκετά δημοφιλής ανάμεσα στους Μάγια.

(Ίσως επειδή τον φοβούνταν...)

Κλείνει ο νέος Μπάτμαν! Ποιός θα είναι;

Μετά από την απεγνωσμένη αποχώρηση του Μπεν Άφλεκ από τον ρόλο του Μπάτμαν στοκινηματογραφικό σύμπαν της D.C. και το σίριαλ αναφορικά με την διαδοχή του μασκοφόρου εκδικητή της Γκόθαμ, η Warner φαίνεται να είναι πολύ κοντά στο να "κλείσει" το επίμαχο όνομα.

Σύμφωνα με αποκλειστική αναφορά του Variety, η Warner βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τονΡόμπερτ Πάτινσον, γνωστό στο ευρύ κοινό από τον ρόλο του Έντουαρντ στο "Twilight" και του Σέντρικ Ντίγκορι από το "Χάρι Πότερ και το Κύπελλο της Φωτιάς".

Οι αντιδράσεις στο άκουσμα αυτής της είδησης ήταν σφοδρές από τους φαν της D.C, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο Πάτινσον έχει απομακρυνθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια από τέτοιους ρόλους, συμμετέχοντας σε φιλμ με καλύτερη ανταπόκριση από τους σινεκριτικούς.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Πέθανε ο... Batman!

Τελικά ο Μπάτμαν είναι GAY; (PHOTOS)

Δείτε όλα τα περίεργα θέματα στο  Athensmagazine.gr!

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share