Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Έρευνα: Τι ξεχωριστό έχουν τα μωρά που γεννιούνται το καλοκαίρι;

Δείτε εδώ!

23 Μαΐου 2019 19:16
Έρευνα: Τι ξεχωριστό έχουν τα μωρά που γεννιούνται το καλοκαίρι;

Τι ξεχωριστό έχουν τα μωρά που γεννιούνται το καλοκαίρι; Ποια είναι τα στοιχεία που έδειξε η έρευνα για τα παιδιά που έχουν ή πρόκειται να γεννηθούν το καλοκαίρι;

Μετράτε αντίστροφα για τον ερχομό του μικρού ή της μικρής σας; Αυτό το καλοκαίρι θα γίνετε μανούλα;

Εάν είναι η πρώτη σας φορά ως μαμά φοβάστε και λίγο… Σας καταλαβαίνουμε!

Πάμε να δούμε τι λέει μία έρευνα για το μωράκι σας που θα γεννηθεί καλοκαίρι; Τι λέτε;

Σύμφωνα με τους επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Hertfordshire, όσα παιδιά γεννιούνται τους καλοκαιρινούς μήνες έχουν μια πιο αισιόδοξη στάση στη ζωή σε σχέση με όσα γεννιούνται τους χειμερινούς!

Το παιδάκι σας θα βγει αισιόδοξο – τι πιο ωραίο;

Και δεν είναι μόνο αυτό, καθώς οι ειδικοί λένε ότι θα έχει φωτεινό χαμόγελο και λαμπερό παρουσιαστικό!

Πού βασίζουν αυτά τα συμπεράσματα; Στο ότι στο θέμα της αισιοδοξίας συμβάλλουν πολύ οι περιβαλλοντικοί παράγοντες του καλοκαιριού, ο ήλιος, το φως, η καλή μας διάθεση!

Η αλήθεια είναι ότι όταν ένα μωράκι γεννιέται καλοκαίρι έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να βγει έξω πιο πολλές βόλτες από ό,τι ένα παιδάκι που γεννιέται τον χειμώνα. Και η ηλιακή ακτινοβολία επηρεάζει θετικά την ανάπτυξη, τον μεταβολισμό και την ψυχοσύνθεσή του!

Εμείς νομίζουμε ότι παίζει ρόλο και η ψυχολογία της μαμάς. Αν, λοιπόν, είστε και εσείς αισιόδοξη και φωτεινός άνθρωπος, σίγουρα το ίδιο θα το μεταδώσετε και στο μωράκι σας!

Αυτός είναι ο λόγος που τα μωρά που γεννιούνται τον Μαΐο είναι ξεχωριστά!

Ο Μάιος βρίσκεται στο απόγειό της Άνοιξης και η θερμοκρασία ανεβαίνει, τα λουλούδια ανθίζουν και φυσικά η διάθεση βελτιώνεται.

Τα παιδιά που γεννιούνται αυτόν τον μήνα,είναι ποιο φωτεινά και αισιόδοξα από τα υπόλοιπα. Διαθέτουν χαρακτηριστικά που τα κάνουν ξεχωριστά.

Νιώθουν πιο τυχερά

Σύμφωνα με μια έρευνα που συμπεριλάμβανε 400.000 ανθρώπους, οι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί τον Μάιο ή το καλοκαίρι νιώθουν πιο τυχεροί από εκείνους που έμελλε να γεννηθούν φθινόπωρο. Αυτό, σύμφωνα με τον βρετανό ψυχολόγο που πραγματοποίησε την έρευνα, μάλλον οφείλεται στη σχέση που αναπτύσσουν οι γονείς με τα νεογέννητα τις πρώτες εβδομάδες της ζωής τους. Όταν οι γονείς καλωσορίζουν το μωρό τους τον Μάιο, η διάθεσή τους είναι καλύτερη ενώ η συμπεριφορά τους πιο εξωστρεφής.

Είναι πιο αισιόδοξα

Μια ελαφρώς διαφορετική μελέτη της Σουηδίας απέδειξε πως τα παιδιά του Μαΐου είναι πιο αισιόδοξα. Οι εθελοντές που συμμετείχαν στην έρευνα υποβλήθηκαν σε 12 ερωτήσεις συσχετικά με το πώς αντιμετωπίζουν τη ζωή τους, για να αποδειχθεί πως τα παιδιά που γεννιούνται αυτόν τον μήνα βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο. Οι γιατροί πιστεύουν ότι αυτό σχετίζεται άμεσα με τον γενέθλιο μήνα των ανθρώπων, αφού τον Μάιο ο ήλιος είναι πιο έντονος, η μέρα μεγαλύτερη και η ποσότητα ντοπαμίνης, της ορμόνης της χαράς, που παράγει ο άνθρωπος είναι υψηλότερη.

Εμφανίζουν λιγότερες αλλεργίες

Μια μελέτη του 2016 η οποία βασίζεται στον εντοπισμό κάποιων δεικτών στο DNA μας που συνδέουν τον μήνα γέννησής μας με τον κίνδυνο αλλεργιών στην μετέπειτα ζωή μας, απέδειξε κάτι ιδιαίτερα ενδιαφέρον. «Οι άνθρωποι που γεννιούνται το φθινόπωρο και το χειμώνα διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για αλλεργικές παθήσεις όπως το άσθμα» ενώ το αντίθετο ισχύει για τα μωρά που γεννιούνται την άνοιξη και το καλοκαίρι. Το σίγουρο είναι πως τα παιδιά του Μαΐου είναι όντως τυχερά, ακόμα και σ’ αυτό!

TAGS
 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share