Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019

Αυτός είναι ο λόγος που τα μωρά που γεννιούνται τον Μαΐο είναι ξεχωριστά!

Δείτε τα χαρακτηριστικά τους!

22 Μαΐου 2019 14:13
Αυτός είναι ο λόγος που τα μωρά που γεννιούνται τον Μαΐο είναι ξεχωριστά!

Ο Μάιος βρίσκεται στο απόγειό της Άνοιξης και η θερμοκρασία ανεβαίνει, τα λουλούδια ανθίζουν και φυσικά η διάθεση βελτιώνεται.

Τα παιδιά που γεννιούνται αυτόν τον μήνα,είναι ποιο φωτεινά και αισιόδοξα από τα υπόλοιπα. Διαθέτουν χαρακτηριστικά που τα κάνουν ξεχωριστά.

Νιώθουν πιο τυχερά

Σύμφωνα με μια έρευνα που συμπεριλάμβανε 400.000 ανθρώπους, οι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί τον Μάιο ή το καλοκαίρι νιώθουν πιο τυχεροί από εκείνους που έμελλε να γεννηθούν φθινόπωρο. Αυτό, σύμφωνα με τον βρετανό ψυχολόγο που πραγματοποίησε την έρευνα, μάλλον οφείλεται στη σχέση που αναπτύσσουν οι γονείς με τα νεογέννητα τις πρώτες εβδομάδες της ζωής τους. Όταν οι γονείς καλωσορίζουν το μωρό τους τον Μάιο, η διάθεσή τους είναι καλύτερη ενώ η συμπεριφορά τους πιο εξωστρεφής.

 Αυτός είναι ο λόγος που τα μωρά που γεννιούνται τον Μαΐο είναι ξεχωριστά!

Είναι πιο αισιόδοξα

Μια ελαφρώς διαφορετική μελέτη της Σουηδίας απέδειξε πως τα παιδιά του Μαΐου είναι πιο αισιόδοξα. Οι εθελοντές που συμμετείχαν στην έρευνα υποβλήθηκαν σε 12 ερωτήσεις συσχετικά με το πώς αντιμετωπίζουν τη ζωή τους, για να αποδειχθεί πως τα παιδιά που γεννιούνται αυτόν τον μήνα βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο. Οι γιατροί πιστεύουν ότι αυτό σχετίζεται άμεσα με τον γενέθλιο μήνα των ανθρώπων, αφού τον Μάιο ο ήλιος είναι πιο έντονος, η μέρα μεγαλύτερη και η ποσότητα ντοπαμίνης, της ορμόνης της χαράς, που παράγει ο άνθρωπος είναι υψηλότερη.

Εμφανίζουν λιγότερες αλλεργίες

Μια μελέτη του 2016 η οποία βασίζεται στον εντοπισμό κάποιων δεικτών στο DNA μας που συνδέουν τον μήνα γέννησής μας με τον κίνδυνο αλλεργιών στην μετέπειτα ζωή μας, απέδειξε κάτι ιδιαίτερα ενδιαφέρον. «Οι άνθρωποι που γεννιούνται το φθινόπωρο και το χειμώνα διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για αλλεργικές παθήσεις όπως το άσθμα» ενώ το αντίθετο ισχύει για τα μωρά που γεννιούνται την άνοιξη και το καλοκαίρι. Το σίγουρο είναι πως τα παιδιά του Μαΐου είναι όντως τυχερά, ακόμα και σ’ αυτό!

Ερευνα: Πώς επηρεάζουν τα social media τα παιδιά;

Ο χρόνος που αφιερώνεται στα social media έχει μόνο μικρό αντίκτυπο στην ευημερία των νέων ανθρώπων, παρά την ευρεία αντίληψη ότι ισχύει το αντίθετο.

Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 17.000 έφηβοι διαπίστωσε ότι η οικογένειά τους, οι φίλοι και η σχολική ζωή, όλα είχαν μεγαλύτερο αντίκτυπο στην ικανοποίηση για τη ζωή τους από ότι η χρήση των social media.

Σε ποσοστό 1% επιδρούν τα social media στην ευημερία του εφήβου
Ατελείωτες ώρες κύλισης σε μαθήματα μαγειρικής και στις ιστορίες των πρώην στο Instagram φαίνεται να έχουν μικρή επίδραση στην ευημερία, σύμφωνα με τον καθηγητή Άντριου Πρζιμπίλσκι την Έιμ Όρμπεν από το Oxford Internet Institute (OII) του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Η έρευνά των ακαδημαϊκών υποστηρίζει ότι η επίδραση της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αντιστοιχεί περίπου στο 1% της ευημερίας του εφήβου.

Ερευνα: Πώς επηρεάζουν τα social media τα παιδιά;

Ο καθηγητής Άντριου Πρζιμπίλσκι, διευθυντής έρευνας στο Ινστιτούτο, δήλωσε: «Το 99,75% της ικανοποίησης από τη ζωή ενός ατόμου δεν έχει καμία σχέση με τη χρήση των μέσω κοινωνικής δικτύωσης» προσθέτοντας ότι οι συσχετισμοί μεταξύ της ικανοποίησης από τη ζωή και της χρήσης των social media ήταν «ασήμαντες», σύμφωνα με το dazeddigital.

Η τεχνολογία γίνεται όλο και πιο διαδεδομένη στις ζωές των νέων και οι συνέπειες της χρήσης μέσων κοινωνικής δικτύωσης αποτελεί μια αυξανόμενη ανησυχία για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, αλλά η συγκεκριμένη έρευνα για τη σχέση εφήβων, χρόνου που ξοδεύουν σε οθόνες και ποιότητας ζωής είναι συχνά αντικρουόμενη, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι γονείς δεν πρέπει να ανησυχούν για το χρόνο που περνούν τα παιδιά τους στα social media

«Οι γονείς δεν πρέπει να ανησυχούν για το χρόνο που περνούν τα παιδιά τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης- είναι λάθος να σκέφτονται έτσι» ισχυρίζεται ο καθηγητής. Η Έιμ Όρμπεν κάλεσε τις εταιρείες των social media να δημοσιοποιήσουν δεδομένα χρηστών για να κατανοήσουν καλύτερα πόσο επίδραση έχουν στην ευημερία: «Η πρόσβαση είναι το κλειδί για την κατανόηση των πολλών ρόλων που διαδραματίζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις ζωές των νέων άνθρωποι» είπε.

Σε αντίθεση με άλλες μελέτες, η έρευνα του Oxford Internet Institute (OII) ανέλυσε δεδομένα από την Ιρλανδία, τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο για να στηρίξει τα συμπεράσματά της. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια αυστηρότερη μεθοδολογία για να συγκεντρώσουν πόσο χρόνο περνούν οι έφηβοι σε οθόνες καθημερινά συμπεριλαμβανόμενων τόσο των μετρήσεων που έχουν αναφερθεί από τον εαυτό τους όσο και των ημερολογίων χρήσης. Αυτό είναι σημαντικό δεδομένου ότι πολλές μελέτες που διερευνούν τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας στην εφηβική ηλικία είναι αναξιόπιστες: βασίζονται αποκλειστικά στην αυτοαναφερόμενη χρήση ψηφιακής τεχνολογίας, παρ' όλο που πρόσφατες εργασίες έδειξαν ότι μόνο το ένα τρίτο των συμμετεχόντων δίνουν ακριβή στοιχεία για το πόσο χρόνο ξοδεύουν στο διαδίκτυο, όταν τους ζητηθεί μετά το γεγονός.

Η έρευνα με τίτλο «Screens, Teens and Psychological Well-Being: Evidence from Three Time-Use-Diary Studies» είναι δημοσιευμένη στη Psychological Science.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share