Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Το εντυπωσιακό σπάνιο μανιτάρι... που αιμορραγεί!

Απίστευτο!

21 Μαΐου 2019 14:28
Το εντυπωσιακό σπάνιο μανιτάρι... που αιμορραγεί!

Το Hydnellum peckii είναι ένα μη βρώσιμο μανιτάρι, το οποίο ξεχωρίζει αμέσως με την εντυπωσιακή εμφάνισή του και ευδοκιμεί κυρίως κάτω από τα κωνοφόρα δέντρα στη βόρεια Αμερική και την Ευρώπη.

Ακήκει στο γένος Hydnellum της οικογένειας Bankeraceae και είναι γνωστό με τις κοινές ονομασίες «μανιτάρι που αιμορραγεί», «δόντι που αιμορραγεί», «δόντι του διαβόλου» αλλά και «φράουλες με κρέμα γάλακτος»

Το εντυπωσιακό μανιτάρι φέρει στην επιφάνειά του κατακόκκινες υγρές κηλίδες που μοιάζουν με αίμα, δίνοντας την εντύπωση ότι αιμορραγεί.

Στην ουσία πρόκειται για ένα υγρό που εκκρίνεται στο «καπέλο» του μύκητα, ένα είδος χρωστικής ουσίας που έχει ιδιότητες παρόμοιες με το γνωστό αντιπηκτικό ηπαρίνη, το οποίο τον προστατεύει από τους εχθρούς του.

Αποτελεί ένα από τα ωραιότερα είδη μυκήτων που υπάρχουν στον κόσμο.

8+2 πιο παράξενα είδη καφέ στον κόσμο!

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως πίνουν τον καφέ τους σε άλλες χώρες του εξωτερικού; Υπάρχουν διαφορετικά είδη καφέ στον κόσμο και πραγματικά για κάποια δεν είχαμε ιδέα!

Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε τα 10 πιο παράξενα είδη καφέ στον κόσμο!

Με τυρί, βούτυρο, πιπέρι ακόμα και με κανέλα ή μελάσα, οι άνθρωποι απολαμβάνουν τον καφέ τους με διάφορους τρόπους που προκαλούν εντύπωση. Μια δοκιμή μπορεί, τελικά, να μην σας πείσει!

Cafe de Olla, Μεξικό

Μαύρος δυνατός καφές με μελάσα και κανέλα. Ο καφέ βράζεται σκέτος και ο χρήστης προσθέτει μελάσα κατά βούληση και κανέλα για να γλυκάνει και να αρωματίσει εξτρά τον καφέ του.

Kopi Luwak, Ινδονησία

Σπάνιος και πανάκριβος καφές που λαμβάνεται από τα ομώνυμα αξιαγάπητα ζωάκια τα οποία καταναλώνουν τους κόκκους καφέ και στη συνέχεια αφοδευουν. Τα περιττώματά τους καθαρίζονται και συλλέγεται ο πιο αρωματικός καφές.

Kopi Joss, Ινδονησία

Συνηθισμένος καφές κατά τα άλλα αν εξαιρέσει κανείς ότι μετά το ψήσιμο προστίθεται στο φλιτζάνι ένα κομμάτι… κάρβουνο καυτό! Ο λόγος; Έτσι εξαλείφεται η οξύτητα του καφέ και το ρόφημα γίνεται πιο ελαφρύ.

Καφές με μαύρο πιπέρι, Μαρόκο

Για τους Μαροκινούς ο καφές γίνεται πιο απολαυστικός με λίγο μαύρο πιπέρι στο τέλος.

Καφές με αλάτι, Σκανδιναβία

Λίγο αλάτι στον καφέ τους μειώνει την πικρίλα του ροφήματος.

Kopi Gu You, Σιγκαπούρη

Καφές με βούτυρο που διαλύεται στο ζεστό ρόφημα. Σκοπός είναι να αποκτήσει ο καφές περισσότερο άρωμα.

Καφές με τυρί, Σουηδία

Κίτρινο τυρί για την ακρίβεια κόβεται σε μικρά κομματάκια και πέφτει αργά στον καυτό καφέ που λειτουργεί σαν φοντί! Συνήθως επιλέγεται γκούντα ή ένταμ αλλά και τοπικά σκανδιναβικά τυριά.

Καφές με αυγά, Φινλανδία

Και μάλιστα ολόκληρα αυγά, μαζί με τα κελύφη! Ο καφές αλέθεται μαζί με το αυγό, μετά διαλύεται σε βραστό νερό, φιλτράρεται και σερβίρεται!

Καφές από κοπριά ελέφαντα, Ταϊλάνδη

Οι ελέφαντες τρώνε τους κόκκους καφέ, αφοδεύουν και από τα περιττώματα συλλέγεται αρωματικός λαχταριστός καφές!

Café con Limao, Βραζιλία

Καφές με λεμόνι (φλούδα ή χυμός), αφού το ξινό διορθώνει τον κακό καφέ και τον γλυκαίνει.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share