Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020

Όταν η επικαιρότητα εμπνέει την τέχνη: Η Τερέζα Μέι έγινε γλυπτό από άμμο!

Δείτε τις φώτος..

15 Μαΐου 2019 19:29
Όταν η επικαιρότητα εμπνέει την τέχνη: Η Τερέζα Μέι έγινε γλυπτό από άμμο!

Πάντα η τέχνη εμπνέεται από την επικαιρότητα και πόσο μάλλον από το πολιτικό γίγνεσθαι. Το Brexit είναι ένα που απασχολεί πολύ τους Βρετανούς και γενικά όλο τον κόσμο. Στο κέντρο του θέματος η Τερέζα Μέι που έγινε και εικαστικό έκθεμα από άμμο!

Ένα γιγαντιαίο γλυπτό αποκαλύφθηκε στο Φεστιβάλ του Γουέστον σούπερ Μέιρ, στη νοτιοδυτική Αγγλία. Εικονίζει το κεφάλι της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, στη βάση μιας γκιλοτίνας πάνω στην οποία αναγράφεται η λέξη «Brexit».

γλυπτό τερέζα μει

Η Μέι δεν είναι μόνη της σε αυτό το έργο. Τη συνοδεύουν δύο άλλα γλυπτά από άμμο, ομοιώματα των προέδρων της Ρωσίας και των ΗΠΑ, Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ, οι οποίοι «χειροκροτούν το γεγονός ότι η Τερέζα Μέι προσπαθεί να αποκόψει το Ηνωμένο Βασίλειο από την Ευρώπη», εξήγησε ο Ολλανδός καλλιτέχνης Γιοχάνες Χόγκεμπρινκ σε βίντεο που ανάρτησε στο Facebook. «Όμως, κάνοντάς το, κόβει και το δικό της κεφάλι», πρόσθεσε.

γλυπτό τερέζα μει 3

«Ελπίζω ότι η Τερέζα Μέι θα έλθει, θα δει (το γλυπτό) και θα τα σταματήσει όλα» (σ.σ. το Brexit), συνέχισε ο δημιουργός του έργου. «Ίσως και άλλοι άνθρωποι να αλλάξουν άποψη για να μείνει τελικά η Βρετανία στην ΕΕ επειδή ενωμένοι, είμαστε πιο δυνατοί», κατέληξε.

Ο δήμος του Νορθ Σόμερσετ από την πλευρά του έκανε λόγο για «μια τέχνη που προκαλεί κάποιον να σκεφτεί», υπενθυμίζοντας ότι η πόλη είχε επιλεγεί στο παρελθόν από τον διάσημο καλλιτέχνη του δρόμου Μπάνκσι «για να περάσει τα ισχυρά μηνύματά του».

γλυπτό τερέζα μει 2

Brexit: Συνέχιση των συνομιλιών ανάμεσα σε κυβέρνηση και Εργατικό Κόμμα!

Brexit: Συνέχιση των συνομιλιών ανάμεσα σε κυβέρνηση και Εργατικό Κόμμα!

Συνέχιση των συνομιλιών ανάμεσα σε κυβέρνηση και Εργατικό Κόμμα για το Brexit αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο!

Ακόμη στο υπουργικό συμβούλιο συμφωνήθηκε πως είναι «επιτακτική» η επικύρωση της συμφωνίας για το Brexit μέχρι την θερινή διακοπή των εργασιών του κοινοβουλίου, που συνήθως ξεκινά τον Ιούλιο.

Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε τη συνέχιση των συνομιλιών με το Εργατικό Κόμμα για την εξεύρεση λύσης στο Brexit.

Brexit

Οι υπουργοί που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις παρουσίασαν τις λεπτομέρειες των συμβιβασμών που η κυβέρνηση είναι έτοιμη να εξετάσει για να εξασφαλίσει μία συμφωνία που θα επιτρέψει στην Βρετανία να φύγει από την ΕΕ με μία συμφωνία, το συντομότερο δυνατό.

Το υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε τη συνέχιση των συνομιλιών με το Εργατικό κόμμα για να δει τι μπορεί να γίνει για το Brexit. Ωστόσο, συμφωνήθηκε ότι είναι επιτακτικό να φέρει το νομοσχέδιο για την συμφωνία αποχώρησης έγκαιρα, ώστε να λάβει τη βασιλική έγκριση μέχρι τη θερινή διακοπή του κοινοβουλίου» είπε εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, σχετικά με το υπουργικό συμβούλιο.

Brexit: Η Γαλλία δεν θα δεχτεί «επαναλαμβανόμενες αναβολές»!

Brexit

Η Γαλλία δεν θα δεχτεί «επαναλαμβανόμενες αναβολές» για το Brexit!

«Οι Βρετανοί θα λάβουν μέρος στις ευρωεκλογές, είναι περίπλοκο και συζητήσιμο, αλλά δεν θεωρούμε ότι η διαδικασία θα τελειώσει πριν από τις 23 Μαΐου. Οι ευρωεκλογές μπορεί να είναι πολιτικό σοκ που θα καταλήξει σε διακομματική συμφωνία πριν από τις 30 Ιουνίου, Αλλά, εάν η κατάσταση δεν ξεκαθαρίσει την 21η Οκτωβρίου, το χρονικό σημείο οπότε συγκροτείται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν θα κάνουμε κύκλο ευρωπαϊκών συνόδων κορυφής για το Brexit», προειδοποίησε.

Δεν πρόκειται να ανεχθεί «επαναλαμβανόμενες αναβολές» του Brexit η Γαλλία και γι’ αυτό το λόγο ζητεί από το Λονδίνο την επίτευξη λύσης πριν από την 31η Οκτωβρίου. Τη δήλωση έκανε στους δημοσιογράφους σύμβουλος της Γαλλικής Προεδρίας.

Brexit

Η Γαλλία άσκησε ισχυρή πίεση τον περασμένο μήνα για να δοθεί στο Λονδίνο βραχεία παράταση της προθεσμίας, αντίθετα με την Γερμανία που ήθελε μεγαλύτερη χρονική παράταση, με το επιχείρημα ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να εξακολουθήσει να τελεί υπό πίεσιν.

Τελικά, μεταξύ των ευρωπαίων ηγετών συμφωνήθηκε εξάμηνη καθυστέρηση.

 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share