Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Μυστήριο στη Βενετία: Τελικά αυτό το γκράφιτι ανήκει στον Banksy;

Δείτε αναλυτικά...

15 Μαΐου 2019 18:24
Μυστήριο στη Βενετία: Τελικά αυτό το γκράφιτι ανήκει στον Banksy;

Μεγάλο μυστήριο έχει δημιουργήσει ένα γκράφιτι στη γειτονική μας χώρα και συγκεκριμένα στη Βενετία. Το γκράφιτι δεν έχει υπογραφή οπότε όλοι υποθέτουν ότι ανήκει στον ιδιαίτερο καλλιτέχνη Banksy.

Να σας πούμε ότι τον καλλιτέχνη αυτόν δεν τον έχει δει κανείς. Κανείς δεν ξέρει πως είναι το πρόσωπο καθώς φτιάχνει τα έργα τέχνη όταν δεν βλέπει κανείς. Πρόσφατα κιόλας είχαμε τη χαρά να δούμε έργα και στην Αθήνα.

Στην Βενετία λοιπόν, υπάρχει ένα γκράφιτι που απεικονίζει ένα παιδάκι το οποίο φοράει σωσίβιο και κρατά στο χέρι του έναν πυρσό βρέθηκε στον τοίχο ενός σπιτιού στο κανάλι Κα Φοσκάρι. Στο γκράφιτι έχει δοθεί η ονομασία «Naufrago bambino» («Παιδί που επέζησε του ναυαγίου») και εικάζεται ότι το έργο ανήκει στον παγκοσμίως γνωστό καλλιτέχνη του δρόμου Banksy, η ταυτότητα του οποίου παραμένει άγνωστη.

Το στιλ με το οποίο έχει ζωγραφιστεί το γκράφιτι παραπέμπει στα έργα του Banksy,παρότι μέχρι στιγμής ο ίδιος ο καλλιτέχνης δεν έχει επιβεβαιώσει ότι είναι δημιούργημά του, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, που επισημαίνει ότι κατά κανόνα ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης ανεβάζει στο Instagram φωτογραφίες των έργων του.

Έργα του Banksy έχουν βρεθεί κατά το παρελθόν στην Ιταλία. Πριν από μερικά χρόνια στην πλατεία Τζιρολαμίνι της Νάπολης ανακαλύφθηκε ένα γκράφιτι στο οποίο δόθηκε το όνομα «Η ένοπλη Μαντόνα». Το 2016 με πρωτοβουλία των Iταλών εικαστικών που αξιολογούν τα έργα των καλλιτεχνών του δρόμου, το έργο αυτό καλύφθηκε με γυαλί για να προστατεύεται.

Τα γκράφιτι του,είναι πολύ δημοφιλή τόσο στους λάτρεις της σύγχρονης τέχνης όσο και στους συλλέκτες. Ο καλλιτέχνης Banksy έχει καταφέρει να παραμένει στη σκιά και κανείς εκτός από τους στενούς συνεργάτες του δεν ξέρει επακριβώς πως είναι ο ίδιος και ποιο είναι το πραγματικό του όνομα.

Το εντυπωσιακό και συνάμα συγκινητικό γκράφιτι στο Πέραμα!

Έβαλε όλο το ταλέντο του και την ευαισθησία του για τα ζώα και έφτιαξε ένα υπέροχο γκράφιτι για τα αδεσποτάκια του καταφυγίου στο Πέραμα!

Ο Άμπε Φερέιρα ομόρφυνε με μια ζωγραφιά το καταφύγιο του Ζωοφιλικού & Περιβαλλοντικού Συλλόγου Περάματος, όπου φιλοξενούνται προσωρινά 90 σκύλοι μέχρι να υιοθετηθούν.

Με φόντο το γκράφιτι του Άμπε Φερέιρα, τρεις εθελοντές -η Νάνσυ, η Αγγελική και οΓιάννης- φωτογράφισαν σε αυθόρμητες πόζες τα ζώα του καταφυγίου, ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες τους για υιοθεσία.

Ο Ζωοφιλικός & Περιβαλλοντικός Σύλλογος Περάματος δεν μπορούσε παρά να ευχαριστήσει θερμά την ομάδα των τεσσάρων νέων ανθρώπων, που σε συνθήκες την ανυπόφορη ζέστη, επισκέφθηκαν το καταφύγιο, φωτογραφίζοντας τ’ αδέσποτα ζώα και ομορφαίνοντας το χώρο με ιδιαίτερη ευαισθησία.

«Χίλια ευχαριστώ στην ομάδα των τεσσάρων νέων παιδιών που σήμερα… κάτω από τον ανελέητο ήλιο και την ανυπόφορη ζέστη…. ήρθαν με σκοπό να φωτογραφήσουν τα αδεσποτάκια μας… και να ομορφύνουν τον χώρο μας με ιδιαίτερη ευαισθησία!

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share