Τετάρτη, 08 Απριλίου 2020

H Κιβωτός του Νώε είναι έτοιμη να σαλπάρει και πάλι … ή σχεδόν!

Η “Κιβωτός του Νώε”!

24 Απριλίου 2019 08:23
H Κιβωτός του Νώε είναι έτοιμη να σαλπάρει και πάλι … ή σχεδόν!

Η Χριστιανική οργάνωση των ΗΠΑ, “Κιβωτός του Νώε”, υλοποιεί ένα πρόγραμμα για να πούμε λίγο φιλόδοξο, αν όχι εντελώς βιβλικό : Να ρίξει στην θάλασσα την Θρυλική Κιβωτό του Νώε, η μάλλον το πιστό αντίγραφό της σε κλίμακα
Η κιβωτός είναι σε θέση να μεταφέρει μέχρι και 5.000 επιβάτες ανά ταξίδι και έχει σχεδιαστεί με βάση τις άμεσες μετρήσεις που παρέχονται από την Αγία Γραφή στο βιβλίο της Γένεσης.
Το έργο έχει καλό σκοπό, τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν στην Βραζιλία για να κατασκευαστούν ανθρωπιστικά κέντρα, χάρη σε ένα μακρύ ταξίδι που θα φέρει χιλιάδες ανθρώπους από την Ευρώπη προς την Νότια Αμερική.
Το ταξίδι θα ξεκινήσει καλοκαίρι και η κρουαζιέρα θα ξεκινήσει από την Ολλανδία προς το Ρίο ντε Τζανέιρο, ενώ θα περνά μέσα από διάφορες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών, συμπεριλαμβανομένου του Σαν Ντιέγκο, το Σιάτλ, Σαν Φρανσίσκο και Long Beach.
undefined
Ο σχεδιαστής και ο κατασκευαστής του πλοίου είναι ο ξυλουργός Johan Huibers, ένας δισεκατομμυριούχος από την Ολλανδία, που χρειάστηκε 4 χρόνια για να ολοκληρώσει το έργο αυτό.

Ο Huibers ομολόγησε ότι η ιδέα του ήρθε στο μυαλό μετά απο ένα όνειρο που είδε με πλημμύρες στα βόρεια της Ολλανδίας.

undefined
Επιπλέον ο Johan ελπίζει ότι ο Νώε θα επανασυνδέσει τους ανθρώπους με το Θεό και ότι μπορεί να παρέχει απαντήσεις σε πολλά νοήματα, δεδομένου ότι το τεράστιο αυτό κτίριο είναι ένα πλήρως διαδραστικό και ενημερωτικό μέρος για την ιστορία της Αγίας Γραφής.

Μεγάλη Τετάρτη - Μέγα Ευχέλαιο: Το φάρμακο για την κάθε ασθένεια!

Μεγάλη Τετάρτη - Μέγα Ευχέλαιο: Το φάρμακο για την κάθε ασθένεια!

Μέγα Ευχέλαιο – Μεγάλη Τετάρτη: Την Μεγάλη Τετάρτη το πρωί γίνεται η Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και το απόγευμα ή το βράδυ γίνεται το Μυστήριο του Αγίου Ευχελαίου, όπου ο παπάς διαβάζει επτά Ευαγγέλια και επτά ευχές για να ευλογήσει λάδι που το χρησιμοποιούμε για τη θεραπεία ψυχικών και σωματικών ασθενειών.

Μετά την ακολουθία του Ευχελαίου ο ιερέας σταυρώνει τους πιστούς με λάδι στο μέτωπο, τα μάγουλα, το πρόσωπο και τα χέρια.

Το ευχέλαιο, που γίνεται στις εκκλησίες, σε μερικούς τόπους, όπως στον Πόντο, γινόταν και στο σπίτι. Στα αντικείμενα που ευλογούνται στη διάρκεια αυτής της τελετής, αποδίδεται ξεχωριστή θεία ιδιότητα και δύναμη.

Τι γιορτάζουμε τη Μεγάλη Τετάρτη;

Ιερό Ευχέλαιο: Πότε, Πώς και Γιατί;

Στα Κοτύωρα, ο παπάς τη Μεγάλη Τετάρτη, γύριζε στα σπίτια για ευχέλαιο. Είχαν σε κάθε σπίτι, έτοιμα αυγά ωμά, αλεύρι και αλάτι. Ο παπάς τους έκανε ευχέλαιο και τη Μεγάλη Πέμπτη αφού έβαφαν τα αυγά, τα πήγαιναν μαζί με το “ευχελιασμένο” αλεύρι και το αλάτι, στην Εκκλησία στον Εσπερινό, μέσα σε καλαθάκια σκεπασμένα καλά με πανί.

Στη Σπάρτη, τρώνε κάθε πρωί, ένα κομμάτι από αυτό το αλεύρι. Τότε παρασκευάζεται και η νέα ζύμη, το προζύμι της χρονιάς.

Η ζύμη του ψωμιού, μπορεί λόγω πολυκαιρίας και μακρόχρονης χρήσης να χάσει την αρχική της δύναμη και καθαρότητα. Για αυτό πρέπει να ανανεωθεί και να αποκτήσει νέα πλήρη δύναμη.

Τι γιορτάζουμε τη Μεγάλη Τετάρτη;

Το μυστήριο του αγίου Ευχελαίου

Στην Αθήνα, τη Μεγάλη Τετάρτη, η εκκλησάρισσα, πήγαινε από σπίτι σε σπίτι και μάζωνε αλεύρι και το ζύμωνε χωρίς προζύμι. Ο παπάς, ακουμπούσε απάνω το Σταυρό με το Τίμιο Ξύλο και το ζυμάρι ανέβαινε. Αυτό θα ήταν το προζύμι της χρονιάς. Η εκκλησάρισσα το μοίραζε κατόπιν στα σπίτια. Με αυτό, ζυμώνουν και τις κουλούρες της Λαμπρής.

 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share