Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Η απίστευτη μεταμόρφωση της 8χρονης που ζύγιζε 190 κιλά! Ήταν το παχύτερο παιδί στον κόσμο...

Σήμερα είναι μία άλλη!

23 Απριλίου 2019 13:39
Η απίστευτη μεταμόρφωση της 8χρονης που ζύγιζε 190 κιλά! Ήταν το παχύτερο παιδί στον κόσμο...

Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας με την μεταμόρφωση της 8χρονης που ζύγιζε 190 κιλά...

Το να είναι κάποιος αδύνατος και να διατηρεί έναν υγιεινό τρόπο ζωής φαίνεται ότι δεν είναι εύκολη υπόθεση. Μάλιστα μια έρευνα του CDC (Centers for Disease Control and Prevention) το 2014 είχε αποκαλύψει ότι το 17% των παιδιών ηλικίας 2 έως και 18 είναι υπέρβαρα.

Η 8χρονη Jessica Leonard άνηκε σε αυτή την κατηγορία αφού ζύγιζε 190 κιλά με αποτέλεσμα να θεωρείται το παχύτερο παιδί στον κόσμο.

Η μητέρα της είχε αναφέρει σε συνέντευξη ότι η Jessica έτρωγε συνεχώς, τουλάχιστον μία φορά κάθε δύο ώρες, και κάθε φορά που προσπαθούσε να την σταματήσει χαλούσε τον κόσμο με τις φωνές της.

Δεν ήταν έκπληξη όταν το υπερβολικό βάρος άρχισε να της προκαλεί προβλήματα υγείας. Δεν μπορούσε να περπατήσει ούτε καν να σταθεί με αποτέλεσμα να μπουσουλάει στο πάτωμα και να μην μπορεί να πάει στο σχολείο. Όμως η κατάσταση χειροτέρεψε και η Jessica ανέπτυξε ξαφνικά αναπνευστικά προβλήματα και έγινε εισαγωγή στο νοσοκομείο.

Εκεί για καλή της τύχη επενέβησαν κοινωνικοί λειτουργεί από την υπηρεσίες προστασίας νέων και αποφάσισαν να την στείλουν σε ένα ειδικό καμπ αδυνατίσματος. Η μεταμόρφωση ήταν πραγματικά απίστευτη αφού μετά από ένα πρόγραμμα δίαιτας, ειδικής διατροφής και άσκησης η Jessica κατάφερε να χάσει 140 κιλά.


Απίστευτο! Πως έχασε κορίτσι 21 ετών 77 κιλά μέσα σε 1,5 χρόνο!

Μια γυναίκα που κέρδισε μια δεύτερη ζωή όταν κατάφερε να τιθασεύσει την εμμονή της με το πρόχειρο φαγητό και την καθιστική ζωή.

Μέχρι πριν από ενάμιση χρόνο η Jessica Beniquez γυρνούσε σπίτι της, άνοιγε τη σακούλα με το φαγητό που είχε πάρει απ’ έξω, καθόταν απέναντι από την τηλεόραση της και περνούσε το υπόλοιπο της ημέρας τρώγοντας και βλέποντας τις αγαπημένες της σειρές στον καναπέ. «Το μόνο που έκανα ήταν να πηγαίνω στη δουλειά, να τρώω και να παρακολουθώ σειρές», λέει η Jessica, η οποία στα 19 της ζύγισε πάνω από 145 κιλά.

Δεν ξέρουμε τι ήταν αυτό ακριβώς που την παρακίνησε (θέμα υγείας ή απλώς θέμα εμφάνισης), αλλά στις αρχές του 2016, πήρε τη μεγάλη απόφαση να αλλάξει τρόπο σκέψης και διατροφής. Με λίγα λόγια να αλλάξει τη ζωή της 360 μοίρες. Και κάπως έτσι κατάφερε κάτι που, στην αρχή τουλάχιστον, έμοιαζε ακατόρθωτο.
Έτσι, έβγαλε το πρόχειρο φαγητό από την καθημερινότητα της και έβαλε τη γυμναστική. Αντικατέστησε το φαγητό απ’ έξω με πιο υγιεινές επιλογές και τις σειρές με καθημερινό περπάτημα και προγράμματα για γυμναστική στο σπίτι που έβρισκε στο YouTube. Μέχρι που πήγε στο γυμναστήριο.

Κι ενώ η παλιά Jessica θα άκουγε «γυμναστήριο» και θα έτρεχε τρομοκρατημένη, η ανανεωμένη Jessica περνάει δύο ώρες καθημερινά μέσα σε αυτό.

Από τότε που ξεκίνησε την προσπάθεια της έχει μεταμορφωθεί ολοκληρωτικά. Τόσο για να βοηθήσει την ίδια όσο και για να εμπνεύσει και άλλους ανθρώπους που μπορεί να θέλουν ή να επιβάλλεται για λόγους υγείας να χάσουν κιλά, η Jessica καταγράφει, εδώ και ενάμισι χρόνο, την πορεία της μέσω του λογαριασμού της στο Instagram όπου την ακολουθούν περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι.

Εκτός από τα σοκαριστικά «πριν» και «μετά» του εαυτού της (επιπλέοντας πια μέσα στα παλιά της ρούχα), ανεβάζει και τις φωτογραφίες από το διατροφικό της πρόγραμμα το οποίο, πλέον, περιλαμβάνει μόνο υγιεινές επιλογές.

«Το όνομά μου είναι Jesssica και είμαι 21 ετών», γράφει σε ένα πρόσφατο ποστ. «Έχω ύψος 1,62 και έχασα 77 κιλά με διατροφή και άσκηση. Όταν ξεκίνησα ήμουν 146 κιλά και τώρα κυμαίνομαι από 65 μέχρι 68. Έχω συναντήσει και ακόμα συναντώ πολλά εμπόδια στη διαδρομή μου, αλλά έτσι είναι αυτές οι προσπάθειες και πρέπει να το αποδεχτώ. Σκοπεύω να αφεθώ και να τα παρατήσω; ΠΟΤΕ», γράφει η νεαρή Jessica η οποία, στη συνέχεια εξομολογείται ότι, παλιότερα μπορεί να έκανε μια απόσταση 5 λεπτών με τα πόδια και να λαχάνιαζε.

Πλέον, το γυμναστήριο έχει μπει για τα καλά στη ζωή της. «Ποτέ δε φανταζόμουν ότι μπορώ να γίνω έτσι. Ήμουν ντροπαλή, αλλά τώρα έχω αποκτήσει πολύ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ενέργεια. Είναι τρελό πόσα πράγματα μπορώ επιτέλους να κάνω που πριν δε μπορούσα καν να τα διανοηθώ», γράφει και γίνεται πηγή έμπνευσης για χιλιάδες ανθρώπους εκεί έξω.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share