Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σε αυτό το ξενοδοχείο δεν πληρώνεις απλά πρέπει να απαντήσεις σωστά!

Το ξενοδοχείο Trivial Pursuit ανοίγει...

17 Απριλίου 2019 13:30
Σε αυτό το ξενοδοχείο δεν πληρώνεις απλά πρέπει να απαντήσεις σωστά!

Τελευταία, η εταιρία Hasbro έχει βάλει σκοπό να «ζωντανέψει» όλα εκείνα τα επιτραπέζια που παίζαμε ώρες ατελείωτες μικροί. Από τη μία η Monopoly αποκτά δικό της θεματικό πάρκο στο Χονγκ Κονγκ κι από την άλλη το Trivial Pursuit γίνεται ξενοδοχείο, όπου η διαμονή σ’ αυτό βασίζεται στις γενικές σου γνώσεις!


Το πολυτελές ξενοδοχείο βρίσκεται 30 μίλια έξω από τη Μόσχα και λειτουργεί βάσει των κανόνων του αγαπημένου επιτραπέζιου γνώσεων, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να απολαύσουν δωρεάν διαμονή 2 ημερών, απαντώντας απλώς σωστά σε τυχαίες, εύκολες και δύσκολες ερωτήσεις. Όπως για παράδειγμα ποιος ποταμός διασχίζει τη Μόσχα, ποιο το ύψος του Ναπολέοντα σε εκατοστά, καθώς και ποιος ο πρώτος χαρακτήρας του Walt Disney.

Πρόκειται για ένα πρότζεκτ της εταιρίας Hasbro – όπου ανήκει το παιχνίδι Trivial Pursuit – και του πρακτορείου Leo Burnett Moscow και θα διαρκέσει από τις 20 Μαΐου έως τις 14 Ιουνίου. Η προθεσμία για τις κρατήσεις ωστόσο τελειώνει στις 28 Απριλίου.

Τα πάντα, λοιπόν, σε αυτό εξαρτώνται από τις γνώσεις που έχεις.
Ακόμα και για την αίτηση κράτησης που θα κάνεις, απαιτείται να δώσεις απάντηση στην εξής ερώτηση «Ποια ήταν η φιγούρα που προκάλεσε την πτώση της Τροίας;».



Να σημειώσουμε ότι εκτός από γενικές γνώσεις, κατά την αίτηση κράτησης πρέπει να αποδείξεις ότι διαθέτεις και το επιτραπέζιο παιχνίδι. Είπαμε, δωρεάν, αλλά για το επιτραπέζιο έστω θα πρέπει να έχεις ξοδευτεί.

Επιστρέφοντας όμως στο ξενοδοχείο, δε θυμίζει και τόσο αυτά που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε.
Πρόκειται για μία διώροφη εξοχική κατοικία, με 3 κρεβατοκάμαρες, σάουνα, τζάκι και μπάρμπεκιου. Ωστόσο, από τις φωτογραφίες του εσωτερικού του, μπορούμε να πούμε ότι η διαμονή σε αυτό αξίζει τα λεφτά της τις ερωτήσεις της και με το παραπάνω!

Τεράστια αποτυχία για το πρώτο ξενοδοχείο με ρομπότ!

Χρήσιμα είναι τα ρομπότ, αλλά όχι τόσο στον ρόλο του ξενοδόχου, όπως αποδεικνύει το πρώτο ρομποτικό ξενοδοχείο στον κόσμο!

Είχε ανοίξει πριν τέσσερα χρόνια στην Ιαπωνία και τώρα αναγκάζεται να «απολύσει» τα ρομπότ του και να τα αντικαταστήσει με ανθρώπους!

Το Ξενοδοχείο Henn na («Το Παράξενο Ξενοδοχείο») άρχισε να λειτουργεί το 2015 και γρήγορα κέρδισε μια θέση στο βιβλίο των παγκόσμιων ρεκόρ Γκίνες.

Στη ρεσεψιόν τον υποδεχόταν ένα ρομπότ που έκανε το «τσεκ ιν» και του έδινε το κλειδί του δωματίου, στο οποίο τον οδηγούσε ένα άλλο ρομπότ, που κρατούσε και τη βαλίτσα του.

Το δωμάτιο φυσικά μόλις είχε καθαριστεί από ρομπότ, αργότερα στο μπαρ του ξενοδοχείου ένα άλλο ρομπότ έφτιαχνε και σερβίριζε τα κοκτέιλ, κάποιο άλλο χόρευε και πάει λέγοντας.

Η εταιρεία Huis Ten Bosch που είχε υπό τον έλεγχό της το ξενοδοχείο, πίστευε ότι με τον τρόπο αυτό θα μείωνε το κόστος λειτουργίας της και θα συμβάδιζε με το πνεύμα της εποχής.

Στην πράξη τα πράγματα πήγαν μάλλον στραβά, όπως επισημαίνει ο «Economist». Ο ρομποτικός ρεσεψιονίστ δυσκολευόταν να απαντήσει στις ερωτήσεις των πελατών, ο ρομποτικός γκρουμ αδυνατούσε να βγει από το ξενοδοχείο ή να ανέβει σκάλες για να εξυπηρετήσει τους πελάτες με τις αποσκευές τους, ακόμη και η ρομποτική χορεύτρια κάποια στιγμή χάλασε.

Τελικά, οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου συνειδητοποίησαν ότι έπρεπε να αυξήσουν το προσωπικό τους, όχι μόνο για να εξυπηρετούν πια και άνθρωποι εργαζόμενοι τους πελάτες, αλλά επίσης για να βοηθούν και να επισκευάζουν τα ρομπότ. Κάπως έτσι, το ξενοδοχείο αποφάσισε να «απολύσει» περισσότερα από τα μισά από τα συνολικά 243 ρομπότ του.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share