Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019

Απίστευτες εικόνες απο Αυστραλό δύτη- Μια ανάσα απο τα σαγόνια του καρχαρία!

Μία δόση άγνοιας κινδύνου!

12 Απριλίου 2019 13:16
Απίστευτες εικόνες απο Αυστραλό δύτη- Μια ανάσα απο τα σαγόνια του καρχαρία!

Ο Αυστραλός δύτης βρέθηκε μία ανάσα από τα σαγόνια του καρχαρία, χαρίζοντας μερικές ανεπανάληπτες υποθαλάσσιες λήψεις.

Σκοπός του 32χρονου Kέιν Όβερολ, που βρέθηκε στα ανοιχτά των ακτών της ανατολικής Αυστραλίας, ήταν να καταγράψει από απόσταση αναπνοής τους μεγαλύτερους θηρευτές των ωκεανών. Αυτό όμως που του έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση ήταν ο μεγάλος λευκός καρχαρίας, μήκους σχεδόν 5 μέτρων.

Απίστευτες εικόνες απο  Αυστραλό δύτη:Μια ανάσα απο τα σαγόνια του καρχαρία!

Να σας θυμίσουμε κάτι Απίστευτο: Βρετανός πήγε για ψάρεμα και έπιασε... (Βίντεο)

Ακόμα και οι φωτογραφίες από το εσωτερικό των σαγονιών του 5μετρου «τέρατος», με τις τριπλές σειρές από τα κοφτερά του δόντια προκαλούν τρόμο!

Απίστευτο βίντεο: Δύτες κολύμπησαν πλάι σε έναν γιγαντιαίο λευκό καρχαρία!

Ένας μεγάλος λευκός καρχαρίας, από τους μεγαλύτερους που έχει δει ποτέ άνθρωπος, εντοπίστηκε στα νερά ανοικτά των ακτών της Χαβάης από μια ομάδα δυτών, που είχε την πολυτέλεια να κολυμπήσει στο πλάι αυτού του τρομερού θαλάσσιου αρπακτικού.

Ο θηλυκός καρχαρίας, μήκους έξι μέτρων, με σημάδια παρόμοια με αυτά του Deep Blue, ενός από τους μεγαλύτερους καρχαρίες που έχουν θεαθεί ποτέ, εμφανίστηκε απροειδοποίητα την Τρίτη, καθώς ανυποψίαστοι μικρότεροι καρχαρίες-τίγρεις απολάμβαναν ένα λουκούλλειο γεύμα: κατασπάραζαν το πτώμα μιας φάλαινας σε αποσύνθεση, κοντά στο νησί Οάχου.

«Βλέπαμε μερικούς (καρχαρίες-τίγρεις) όταν έφθασε, κι όλοι οι υπόλοιποι καρχαρίες έγιναν καπνός. Τότε, άρχισε να τρίβεται πάνω στο σκάφος», αφηγήθηκε η Όσιαν Ράμζι, δύτρια, στην εφημερίδα Honolulu Star-Advertiser.

«Ήταν απλά ένας ευγενικός γίγαντας που ήθελε να χρησιμοποιήσει το σκάφος μας για να ξυστεί», εξήγησε η Ράμζι, επαγγελματίας δύτρια και ειδική στους καρχαρίες, που δίνει αγώνα για την προστασία τους.

Κολύμπησε πλάι-πλάι με τον θηλυκό καρχαρία για «μεγάλο μέρος της ημέρας» και τράβηξε καθηλωτικά πλάνα από τη συνάντηση.

Κατά τη Ράμζι ο καρχαρίας, που πρέπει να είναι ηλικίας τουλάχιστον πενήντα ετών και ζυγίζει κάπου δυόμισι τόνους, ήταν «σοκαριστικά φαρδύς», διότι μάλλον κυοφορεί.

Σπάνια συναντά κανείς μεγάλους λευκούς (Carcharodon carcharias) στη Χαβάη, καθώς τα νερά εκεί είναι συνήθως υπερβολικά ζεστά για τα γούστα τους.

 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share