Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Λονδίνο: H πρώτη 3D διάβαση πεζών!

Το μέλλον της ασφάλειας για τους πεζούς!

10 Απριλίου 2019 19:57
Λονδίνο: H πρώτη 3D διάβαση πεζών!

Η διάβαση στο Λονδίνο μοιάζει να αιωρείται πάνω από τον δρόμο, δημιουργώντας μια οφθαλμαπάτη που είναι ορατή από τους οδηγούς αυτοκινήτων που έρχονται και από τις δύο κατευθύνσεις.

Τοποθετήθηκε στην St John’s Wood High Street στο Γουεστμίνστερ, στο πλαίσιο δωδεκάμηνης δοκιμής. Αν είναι επιτυχής, θα επεκταθεί σε όλη τη συνοικία.

«Η τρισδιάστατη διάβαση πεζών μπορεί να είναι το μέλλον της ασφάλειας για τους πεζούς στους δρόμους όλης της χώρας» είπε το μέλος του δημοτικού συμβουλίου του Γουεστμίνστερ, Τιμ Μίτσελ. Το δημοτικό συμβούλιο υιοθέτησε αυτή τη λύση μετά από παράπονα κατοίκων και δασκάλων στο κοντινό Barrow Hill Junior School.

Αν και είναι η πρώτη δοκιμή τρισδιάστατης διάβασης πεζών στη Βρετανία, έχουν γίνει ανάλογες δοκιμές στην Ισλανδία, την Ινδία, τη Νέα Ζηλανδία και τις ΗΠΑ. «Δημοσιεύματα έδειξαν ότι παρόμοιες δοκιμές στο Νέο Δελχί, στην Ινδία, είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση της μέσης ταχύτητας έως και κατά 40%» ανέφερε το δημοτικό συμβούλιο του Γουεστμίνστερ.

Aπίστευτο: Θεσσαλονικιός περιέφραξε δρόμο για να μην τρέχουν οι οδηγοί!

Ένα ιδιαίτερα περίεργο και συνάμα παράδοξο τρόπο σκέφτηκε κι έκανε πράξη ένας Θεσσαλονικιός για να σταματήσει τους διερχόμενους οδηγούς που έτρεχαν στον συγκεκριμένο οδικό σημείο.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στην ομάδα του στην ομάδα, ''Active Thessaloniki'', ο εν λόγω κάτοικος περίφραξε μόνος του το σημείο. Όπως αναφέρει χρήστης του Facebook που δημοσίευσε τις φωτογραφίες, ''ζήτησε να βαλει ο δήμος σαμαράκια για να μην τρέχουν οι οδηγοί στην 3η οδό (Ταγαράδες Θεσσαλονίκης).

Ο δήμος απάντησε αρνητικά επειδή είναι παράνομη η τοποθέτηση... τελικά αποφάσισε να περιφράξει το οικόπεδο του μέχρι τα όρια του αγροτεμαχίου του, χωρίς τις προβλεπόμενες απο το νόμο επιπλέον παραχωρήσεις για ελάχιστο φάρδος 5 μέτρων σε αγροτικούς δρόμους''.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share