Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Το πιο απίστευτο Airbnb βρίσκεται στην Κρήτη και δεν θα πιστεύετε τι είναι!

Πραγματικά θα εκπλαγείτε!

3 Απριλίου 2019 14:50
Το πιο απίστευτο Airbnb βρίσκεται στην Κρήτη και δεν θα πιστεύετε τι είναι!

Έχουμε ακούσει περίεργες περιπτώσεις Airbnb αλλά αυτή την φορά το πιο απίθανο συνέβη στην Κρήτη! Στο Παλαιόκαστρο στο Ηράκλειο της Κρήτης βρίσκεται το πιο απίθανο Airbnb που νοικιάζει μόνο ένα κρεβάτι... Ναι καλά διαβάσετε! Οι Έλληνες είναι πολύ πρωτοποριακοί και αυτό φαίνεται!

Ο τίτλος του «ακινήτου» είναι «Summer Bed under the Stars» (Καλοκαιρινό κρεβάτι κάτω από τ’ αστέρια) και ουσιαστικά πρόκειται για ένα κρεβάτι, σε εξωτερικό χώρο!

Η ανάρτηση, προφανώς, απευθύνεται σε πιο... ρομαντικές ψυχές που θέλουν να επιστρέψουν για λίγο στην ατίθαση εφηβεία, θαυμάζοντας ταυτόχρονα τον έναστρο ουρανό της Κρήτης.

Αυτό το διαμέρισμα στο Λυκαβηττό είναι μόλις 25τ.μ. αλλά ξεπερνάει σε πολυτέλεια και βίλες!

Οι παροχές και το κόστος διανυκτέρευσης

Το μήνυμα της ιδιοκτήτριας στο Airbnb αναφέρει το εξής:

«Να ονειρεύεσαι κάτω από 1.000 αστέρια στο καλοκαιρινό κρεβάτι. Να κοιμάσαι σε ανοιχτό χώρο, αλλά σε ένα όμορφο και “ζεστό” κρεβάτι! Μόλις 100 μέτρα από τη θάλασσα και 13 χιλιόμετρα από τη βασική πόλη της Κρήτης, το Ηράκλειο».

Στο κείμενο επιπλέον τονίζεται ότι οι επισκέπτες μπορούν να χρησιμοποιούν την τουαλέτα και το ντους, καθώς και την κοινόχρηστη κουζίνα.

Το Airbnb ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι δεν περιλαμβάνονται -προφανώς- κλιματισμός, τηλεόραση, θέρμανση και... ανιχνευτής καπνούς, όμως διατίθεται πρωινό και πλυντήριο.

Η τιμή για τη διανυκτέρευση, όπως εμφανίζεται στο Airbnb, είναι στα 32 ευρώ, ενώ μαζί με το κόστος καθαρισμού και υπηρεσιών μπορεί να φτάσει στα 41 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι το ίδιο ακίνητο έχει εμφανιστεί και στην τιμή των 21 ευρώ τη βραδιά στο Airbnb.

Οι κριτικές επισκεπτών

Δείτε ένα ακόμα περίεργο περιστατικό: Νοίκιασαν σπίτι μέσω AirBnb και βρέθηκαν σε... οίκο ανοχής!

Το «Καλοκαιρινό κρεβάτι κάτω από τ’ αστέρια» έχει σχεδόν 5/5 αστέρια, με τους επισκέπτες να μιλούν για έναν ονειρικό κήπο, με ελαιόδεντρα και ανέσεις.

«Μείναμε μια νύχτα στον καταπληκτικό κήπο και κοιμηθήκαμε κάτω από τα αστέρια σε ένα γλυκό και ρομαντικό κρεβάτι. Θα μπορούσαμε να μείνουμε σε αυτόν τον κήπο για πάντα» αναφέρεται σε μια κριτική.

Αλλος επισκέπτης πλέκει το εγκώμιο της ιδιοκτήτριας και υποστηρίζει ότι ήταν μια «ωραία εμπειρία». Ο ίδιος εξηγεί, ωστόσο, ότι «αν είστε ευαίσθητοι στους ήχους, η λεωφόρος δεν είναι μακριά».

Να σας θυμίσουμε: Ζευγάρι ανακάλυψε κρυφή κάμερα στο δωμάτιο που νοίκιαζε μέσω Airbnb (Photos)

Εκτός νόμου τα σπίτια Airbnb!

Απόφαση πάρθηκε να βγουν εκτός νόμου τα τουριστικά σπίτια Airbnb στη Μαδρίτη!

Ισχυρό πλήγμα στη «μάστιγα» των ενοικιαζόμενων τουριστικών ακινήτων -των γνωστών Airbnb-, που υποβαθμίζουν το κέντρο των μεγάλων ισπανικών πόλεων και την καθημερινότητα των μόνιμων κατοίκων, ανεβάζοντας ταυτόχρονα κατά 8% ετησίως τις τιμές των ενοικίων, κατάφερε ο Δήμος της Μαδρίτης, θέτοντας ουσιαστικά «εκτός νόμου» το 95% των υπαρχουσών τουριστικών μισθώσεων μέσα από τη θέσπιση αυστηρότατων κριτηρίων λειτουργίας!

Στο μέτρο, που υιοθετήθηκε από την αριστερή δημοτική πλειοψηφία («Μαδρίτη τώρα», της δημάρχου Μανουέλα Καρμένα, και Σοσιαλιστές), αντέδρασε έντονα η κεντροδεξιά μειοψηφία του Λαϊκού Κόμματος και των Ciudadanos, ενώ εκπρόσωποι των ιδιοκτητών και μέλη της πλατφόρμας ενοικίασης Madrid Aloja συγκεντρώθηκαν σε διαμαρτυρία έξω από το δημαρχείο, προαναγγέλλοντας δικαστικές προσφυγές.

Στο ίδιο πνεύμα, κύκλοι της Airbnb κατήγγειλαν τη δημοτική απόφαση ως «ασαφή», «άδικη» και «δυσανάλογα περιοριστική», δηλώνοντας ωστόσο πρόθυμοι να συνεργαστούν με την ισπανική κυβέρνηση και τη δημοτική αρχή για να βρεθούν «ξεκάθαρες και λειτουργικές λύσεις». Ωστόσο, ο αρχιτέκτονας των μέτρων, υπεύθυνος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δημοτικού Συμβουλίου, Χοσέ Μανουέλ Κάλβο, επέμεινε στις προτάσεις του, δηλώνοντας αισιόδοξος για την έκβαση της δικαστικής διαμάχης.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με έρευνες τα Airbnb έφεραν τα πάνω κάτω! Τα σπίτια στο κέντρο είναι πιο ακριβά και από της Εκάλης!

Οι δημοτικές αρχές της Μαδρίτης ακολούθησαν με καθυστέρηση τους δήμους της Βαρκελώνης, της Βαλένθιας και της Πάλμα ντε Μαγιόρκα στις Βαλεαρίδες Νήσους, που έχουν ήδη ξεκινήσει τη μάχη κατά της «ανεξέλεγκτης τουριστικοποίησης».

Στη διάρκεια της θητείας της η αριστερή δήμαρχος της Βαρκελώνης, Αντα Κολάου (γνωστή για τον αγώνα της κατά των εξώσεων), έβαλε λουκέτο σε περίπου 5.000 ενοικιαζόμενα τουριστικά διαμερίσματα, αρνούμενη να εκδώσει νέες άδειες -όπως άλλωστε και ο προκάτοχός της Χαβιέ Τρίας από το 2014- και κυνηγώντας ανελέητα τις παράνομες μισθώσεις. Πέρυσι, εξάλλου, ο Δήμος της Βαλένθιας όρισε ότι τα τουριστικά ενοικιαζόμενα πρέπει να βρίσκονται σε περιοχές εμπορικών καταστημάτων και γραφείων -δηλαδή μακριά από τις κατοικημένες ζώνες- και να μην καλύπτουν πάνω από το 50% των διαμερισμάτων μιας πολυκατοικίας. Τέλος, στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα με απόφαση της τοπικής κυβέρνησης απαγορεύθηκαν οι τουριστικές μισθώσεις σε όλη την πόλη (!) μετά το όργιο παράνομων μισθώσεων τη διετία 2015-2017, που έφτασαν τις 20.000. Από αυτά, μόνο τα 645 διέθεταν νόμιμη άδεια.

Ακολουθώντας τα βήματα των ομολόγων της στις ισπανικές περιφέρειες, η ανεξάρτητη αριστερή δήμαρχος της Μαδρίτης, Μανουέλα Καρμένα, σε συνεργασία με την παράταξη του Σοσιαλιστικού Κόμματος, πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο έναν αυστηρότατο κώδικα λειτουργίας των Κατοικιών Τουριστικής Χρήσης (Viviendas de Uso Turistico ή VUT), που ανατρέπει εκ βάθρων το τοπίο στις τουριστικές μισθώσεις.

Ο νέος κανονισμός θέτει χρονικό όριο ενοικίασης στο Airbnb ή παρεμφερείς πλατφόρμες τις 90 ημέρες. Αν κάποιος διαθέσει για μεγαλύτερο διάστημα το διαμέρισμά του σε τουρίστες, θα θεωρηθεί ότι ασκεί εμπορική δραστηριότητα και θα χρειάζεται νέα, ειδική άδεια, με τις αντίστοιχες φορολογικές και γραφειοκρατικές επιβαρύνσεις.

Το βασικότερο, όμως, είναι ότι τα διαμερίσματα εντός οικιστικού ιστού που διατίθενται προς ενοικίαση μέσα από πλατφόρμες βραχυχρόνιας διαμονής θα πρέπει να διαθέτουν ξεχωριστή είσοδο από αυτήν που χρησιμοποιούν οι ένοικοι της πολυκατοικίας. Επιπλέον, το κάθε ακίνητο θα πρέπει να βρίσκεται σε κτίριο με ξεχωριστό ασανσέρ για τους επισκέπτες, καθώς δεν θα επιτρέπεται στους τουρίστες η χρήση του ανελκυστήρα των ενοίκων.

Με βάση αυτά τα δρακόντεια -κατ’ ουσίαν απαγορευτικά- κριτήρια, το 95% των μαδριλένικων VUT θα πρέπει να διακόψουν οριστικά τη λειτουργία τους, αφού στις περισσότερες περιπτώσεις είναι πολεοδομικά ή οικονομικά ανέφικτο για τους ιδιοκτήτες τους να προχωρήσουν στις απαραίτητες προσαρμογές. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, τουλάχιστον 9.944 εγγεγραμμένα ακίνητα δεν μπορούν να προσαρμοστούν στους νέους κανονισμούς και μόλις 524 θα μπορούσαν να συνεχίσουν νόμιμα τη λειτουργία τους με τις κατάλληλες μετατροπές.

Η «El Pais» επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για τον αριθμό των ενοικιαζόμενων τουριστικών διαμερισμάτων στη Μαδρίτη! Η δημοτική παράταξη του Λαϊκού Κόμματος -που καταψήφισε τα μέτρα, για να μην περιοριστεί η ελεύθερη αγορά- τα υπολογίζει σε 10.467, βάσει μητρώων. Οι Σοσιαλιστές τα ανεβάζουν σε 15.000, δεδομένου ότι ως τώρα δεν υπάρχει σαφές νομικό πλαίσιο για τη λειτουργία τους, ενώ οι υπηρεσίες του Δήμου της Μαδρίτης κάνουν λόγο για 10.000-12.000 τουριστικές μισθώσεις, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων υπερβαίνει τις 90 μέρες το χρόνο.

Να σημειωθεί πως η δημοτική αρχή της ισπανικής πρωτεύουσας χώρισε το ιστορικό κέντρο σε τρεις ομόκεντρους δακτυλίους (1, 2 και 3), με επιμέρους διαφοροποιήσεις στα μέτρα για κάθε ζώνη (είσοδοι ανάλογα με την εμπορική χρήση ή όχι του ισογείου κ.λπ.), που δεν αλλάζουν όμως την ουσία των αυστηρών μέτρων.

Το διαμέρισμα Airbnb που είναι βγαλμένο μέσα από παραμύθι!

Ο Χοσέ Μανουέλ Κάλβο υπερασπίστηκε τους περιορισμούς, τονίζοντας πως «η τουριστική μαζικοποίηση δεν φέρνει προστιθέμενη αξία στις πόλεις, αλλά, αντιθέτως, τις υποβαθμίζει». Υπογράμμισε, χαρακτηριστικά, ότι στη συνοικία Σολ αναλογούν πλέον δύο τουρίστες σε κάθε κάτοικο και στην περιοχή Κορτές η αναλογία είναι 1,3 προς 1. Επίσης, η σοσιαλίστρια δημοτική σύμβουλος Μερσέδες Γκονζάλες χαρακτήρισε τα μέτρα απαραίτητα για να μη μετατραπεί το κέντρο της Μαδρίτης σε «τουριστικό θεματικό πάρκο που διέπεται από το νόμο της ζούγκλας», προσθέτοντας ότι η έκρηξη τουριστικών καταλυμάτων ανεβάζει τα ενοίκια 8% ετησίως, πλήττοντας τις λαϊκές τάξεις.

Διαβάστε περισσότερα περίεργα θέματα στο Athensmagazine.gr.

TAGS
 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share