Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τώρα και έργο τέχνης! Ο Michael Jackson έγινε έκθεση!

Δεν θα σταματήσει πότε να μας απασχολεί

29 Μαρτίου 2019 15:40
Τώρα και έργο τέχνης! Ο Michael Jackson έγινε έκθεση!

Μια έκθεση – αφιέρωμα στον Michael Jackson εγκαινιάστηκε στη Γερμανία, παρά το κύμα μποϊκοτάζ της μουσικής του «Βασιλιά της Ποπ», που πυροδότησε το ντοκιμαντέρ “Leaving Neverland”.

Να σας θυμίσουμε την αγαπημένη Neverland του Michael Jackson

Η έκθεση με τίτλο “On The Wall” φιλοξενείται στο Bundeskunsthalle, στη Βόννη, μετά από μια στάση στο Λονδίνο και περιλαμβάνει ποικίλα έργα καλλιτεχνών, εμπνευσμένα από την πορεία του Jackson, αποτυπώνοντας την επιρροή που άσκησε, στην σύγχρονη παγκόσμια μουσική βιομηχανία και ποπ κουλτούρα.

Σύμφωνα με τον επιμελητή της έκθεσης, Nicholas Cullinan, το πρότζεκτ είχε σχεδιαστεί πολύ καιρό πριν από την προβολή του “Leaving everland” στο HBO, όπου διατυπώνονται καταγγελίες σε βάρος του Michael Jackson, για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αγοριών. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό μέχρι τις 14 Ιουλίου 2019.

Οι Ελληνικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί που αποφάσισαν να μην ξανά παίξουν τραγούδια του Michael Jackson!

Η προβολή του ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland» που αφορά στις καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από τον Michael Jackson, έχει προκαλέσει σάλο σε όλο τον κόσμο. Ήδη πολλοί ραδιοφωνικοί σταθμοί στον πλανήτη, όπως το BBC Radio 2, ανακοίνωσαν ότι δε θα ξαναπαίξουντραγούδια του.

Στους ίδιους ρυθμούς αρχίζουν να κινούνται και ελληνικοί σταθμοί καθώς ο «Thema Radio 104,6» αλλά και ο «Easy 97,2» που ανακοίνωσαν πως σταματούν να μεταδίδουν τραγούδια του Μάικλ Τζάκσον.

Με ανακοίνωσή του στο Facebook ο «Easy 97,2» αναφέρει: «Ενημερώνουμε τους ακροατές μας ότι έπειτα από τις τελευταίες καταγγελίες και ισχυρισμούς σχετικά με τον Μάικλ Τζάκσον μέσα από το ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland», αποφασίσαμε να σταματήσουμε να μεταδίδουμε τραγούδια του συγκεκριμένου καλλιτέχνη».

Το ίδρυμα Μάικλ Τζάκσον κατέθεσε αγωγή 100 εκατ. δολαρίων για το ντοκιμαντέρ-σοκ!

Αγωγή ύψους 100 εκ. δολαρίων κατέθεσε το ίδρυμα Μάικλ Τζάκσον κατά της ΗΒΟ για να αποτρέψει την προβολή του επίμαχου ντοκιμαντέρ με τις σοκαριστικές μαρτυρίες για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από τον «βασιλιά της ποπ».

Στην αγωγή του το ίδρυμα υποστηρίζει ότι το καλωδιακό δίκτυο με την συμπαραγωγή και την προγραμματισμένη για τις 3 και 4 Μαρτίου προβολή του “Leaving Neverland” παραβιάζει μια συμφωνία του 1992, στην οποία δεσμευόταν να μην προβάλει δυσφημιστικό περιεχόμενο για τον τραγουδιστή προκειμένου να μεταδώσει την εκπομπή “Michael Jackson in Concert in Bucharest: The Dangerous Tour”.

Σύμφωνα με τη μήνυση, το ντοκιμαντέρ αφήνει να εννοηθεί ότι ο Τζάκσον κακοποιούσε παιδιά στην ίδια περιοδεία, από την οποία προήλθε το υλικό του κοντσέρτου στο Βουκουρέστι.

Το ντοκιμαντέρ με τις καταγγελίες των Γουέιντ Ρόμπσον και Τζέιμς Σέιφτσακ, ότι τους κακοποιούσε σεξουαλικά ο τραγουδιστής από την ηλικία των δέκα ετών, προβλήθηκε τον περασμένο μήνα σε παγκόσμια πρώτη στο φεστιβάλ κινηματογράφου Sundance.

Το ίδρυμα στην πρώτη κιόλας πρόταση της αγωγής του υποστηρίζει ότι «Ο Μάικλ Τζάκσον είναι αθώος. Τελεία και παύλα». Υπενθυμίζει ότι είχε γίνει έρευνα για παρόμοιες καταγγελίες, ότι ο «βασιλιάς της ποπ» αθωώθηκε στη δίκη του 2005, χαρακτηρίζει αναξιόπιστους τους Ρόμπσον και Σέιφτσακ, επικαλούμενο αντικρουόμενες δηλώσεις τους τα προηγούμενα χρόνια και ανεύθυνο τον δημιουργό του ντοκιμαντέρ που δεν περιέλαβε δηλώσεις υπέρ του Τζάκσον από άτομα που τον γνώριζαν καλά.

Το HBO από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι η αγωγή δεν θα επηρεάσει τα σχέδιά του για την προβολή του “Leaving Neverland”, που θα μεταδώσει και το βρετανικό Channel 4 τις ίδιες ημέρες.

«Παρά τις απελπισμένες προσπάθειες για να υπονομευτεί το ντοκιμαντέρ, τα σχέδιά μας δεν αλλάζουν. Θα προχωρήσουμε με τη μετάδοση του Leaving Neverland στις 3 και 4 Μαρτίου».

Διαβάστε περισσότερες περίεργες ειδήσεις στο Athensmagazine.gr

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share