Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

6+1 χρήσιμα κόλπα που μάθαμε στο σχολείο και τα κάνουμε ακόμα!

Νοσταλγούμε αυτές τις εποχές...

24 Μαρτίου 2019 12:45
6+1 χρήσιμα κόλπα που μάθαμε στο σχολείο και τα κάνουμε ακόμα!

Θα θυμηθείτε τα παιδικά σας χρόνια...
Μερικά κόλπα είναι τόσο απλά και χρήσιμα που μπορεί να φανούν ωφέλιμα για πολλές γενιές.

Αλλά με την πάροδο του χρόνου, κατά κάποιο τρόπο ξεχνιούνται και μετατρέπονται σε μακρινές αναμνήσεις.

Αποφασίσαμε να θυμηθούμε μερικά παλιά κόλπα που μάθαμε στα παιδιά μας και χρησιμεύουν στην καθημερινότητά μας μέχρι και σήμερα. Επίσης δείτε το 8χρονο αγόρι από τη Νιγηρία που μένει σε καταφύγιο αστέγων αλλά κατάφερε να γίνει πρωταθλητής στο σκάκι!

1)Προσδιορίστε τον χρόνο πριν από το ηλιοβασίλεμα

Ενώστε τα δάχτυλά σας και τοποθετήστε το χέρι με τέτοιο τρόπο ώστε ο ήλιος να «ακουμπάει» τον δείκτη. Τώρα μετρούν τον αριθμό των δακτύλων μέχρι τη γραμμή του ορίζοντα. Κάθε ένα από τα δάκτυλα αντιστοιχούν περίπου σε 15 λεπτά μέχρι το ηλιοβασίλεμα.

2)Μάθετε πόσες μέρες έχει ο μήνας

Σφίξτε τα χέρια σας σε γροθιές και αντιστοιχήστε τους μονούς μήνες στις αρθρώσεις. Ανάμεσα στις αρθρώσεις είναι οι ζυγοί μήνες. Αν ο μήνας πέφτει πάνω σε άρθρωση, τότε έχει 31 ημέρες, διαφορετικά έχει 30 ή λιγότερες.

3)Μάθετε πότε μεγαλώνει ή μικραίνει το φεγγάρι

Για να εξηγήσετε σε ένα παιδί πότε μεγαλώνει ή πότε μικραίνει το φεγγάρι, ζητήστε του να βάλει ένα όρθιο δάχτυλο στη μέση του φεγγαριού. Αν σχηματίζεται το γράμμα C, τότε το φεγγάρι μεγαλώνει, ενώ αν σχηματίζεται το γράμμα D, τότε το φεγγάρι μικραίνει.

4)Ελέγξτε την ποιότητα των μπαταριών

Η διάκριση της καλής και της άδειας μπαταρίας είναι πολύ απλή. Σηκώστε δύο όρθιες μπαταρίες σε ύψος 1-2 cm πάνω από μια επιφάνεια και ρίξτε τις. Αν η μπαταρία αναπηδήσει και πέσει, σημαίνει ότι είναι άδεια.

5)Πολλαπλασιασμός στα δάχτυλα

Συνήθως, τα παιδιά απομνημονεύσουν γρήγορα τον πολλαπλασιασμό των μικρών αριθμών, αλλά με τους αριθμούς 6, 7, 8 και 9, υπάρχουν δυσκολίες. Για να βοηθήσετε τα παιδιά, διδάξτε ένα απλό κόλπο.

Γυρίστε τις παλάμες προς το μέρος σας και αριθμήστε κάθε δάχτυλο, ξεκινώντας με το μικρό δάχτυλο, από το 6 έως το 10. Τώρα, για παράδειγμα, για να πολλαπλασιάστε 7 × 8, συνδέστε το δάχτυλο που αντιστοιχεί στον 7ο αριθμό με το δάχτυλο που αντιστοιχεί στον 8ο αριθμό στο δεξί χέρι. Το πλήθος των δαχτύλων, συμπεριλαμβανομένων των ενωμένων δαχτύλων, και κάτω αντιπροσωπεύουν τις δεκάδες (έχουμε 5 δάχτυλα). Και τα δάχτυλα που βρίσκεται στην κορυφή, πρέπει να πολλαπλασιαστούν μεταξύ τους – αντιστοιχούν στις μονάδες (σε αυτή την περίπτωση πολλαπλασιάζουμε 3 επί 2). Απάντηση: 7 × 8 = 56.
Με αυτόν τον τρόπο είναι δυνατόν να πολλαπλασιάζουμε γρήγορα με το 6, 7 και 8.

6)Μήκος

Αν χρειάζεται να μετρήσετε κάτι, αλλά δεν έχετε κάποιο χάρακα, τότε μπορείτε να το κάνετε με τα δάχτυλά σας του ενός χεριού. Σύμφωνα με τις ανθρώπινες αναλογίες, η απόσταση ανάμεσα στην άκρη του αντίχειρα και του δείκτη είναι περίπου 18 cm, και η απόσταση μεταξύ του αντίχειρα και του μικρού δαχτύλου – περίπου 20 cm.

Φυσικά, αυτή η μέθοδος δεν είναι αρκετά ακριβής, γιατί ο καθένας έχει διαφορετικό μέγεθος χεριών. Αλλά μπορεί να φανεί χρήσιμο αν θέλετε να μετρήσετε ένα μεγάλο αντικείμενο.

7)Μάθετε πόσες μοίρες έχει μια γωνία

Ανοίξτε τα δάχτυλα του χεριού σας στο μέγιστο και τοποθετήστε το χέρι στην επιφάνεια πάνω στην οποία θέλετε να μετρήσετε τη γωνία. Το μικρό δάχτυλο πρέπει να βρίσκεται στη βάση της γωνίας: είναι 0 °. Η γωνία μεταξύ του αντίχειρα και μικρού δάχτυλου είναι ίση με 90 °, οι γωνίες μεταξύ του μικρού δακτύλου και των άλλων δαχτύλων είναι αντιστοίχα 30 °, 45 ° και 60 °.

Μια αληθινή ιστορία: Στα 22 έτρωγε από τα σκουπίδια και στα 30 της έφτασε να έχει 100εκατ. δολάρια!


Η ζωή της ξεπερνά κάθε φαντασία!
Σοφία Αμορούσο είναι μια 30χρονη επιχειρηματίας που κατάφερε στην Αμερική αυτό που στη χώρα μας είναι αδύνατο

Κάποτε έκλεβε από καταστήματα και έψαχνε σε σκουπιδοτενεκέδες για φαγητό, σήμερα έχει μια περιουσία άνω των 100 εκατ. δολαρίων. Πώς τα κατάφερε; Η Αμορούσο ξεκίνησε πουλώντας βίντατζ ρούχα στο eBay το 2006, αλλά σήμερα η εταιρεία της, η Nasty Gal απασχολεί 350 άτομα, έχει 550.000 πελάτες την ημέρα, 1.000.000 followers στο Facebook και διάσημες θαυμάστριες.
Το σίγουρο είναι ότι η Αμορούσο δεν είναι η τυπική επιχειρηματίας. Ήταν εννέα ετών όταν διαπιστώθηκε ότι πάσχει από διαταραχή ελλειμματικής προσοχής. Στα 16 της χρόνια, έπαιρνε ήδη αντικαταθλιπτικά.
Στα 18 διασχίζει με ωτο-στοπ τη δυτική ακτή των ΗΠΑ, ταξιδεύοντας μαζί με φορτηγατζήδες που είχαν επιθετικές διαθέσεις και «βουτώντας» σε σκουπιδοτενεκέδες για να βρει τζάμπα φαγητό. Στα 19 της την πιάνουν να κλέβει από κατάστημα.
Και σε όλη της τη ζωή, δεν είχε καταφέρει να παραμείνει σε μια δουλειά για πάνω από δύο εβδομάδες. Στην πραγματικότητα, έπρεπε να την πιάσουν να κλέβει για να αποφασίσει στα 22 της χρόνια να αλλάξει τη ζωή της.

Έπιασε δουλειά και αγόρασε το βιβλίο «Ακόμα και οι χαζοί μπορούν να ανοίξουν μια επιχείρηση στο eBay». Το πρώτο πράγμα που πούλησε στο eBay ήταν ένα κλεμμένο βιβλίο. Αλλά η επιχείρησή της, η Nasty Gal (που πήρε το όνομά της από ένα τραγούδι της Betty Davis) ήταν το αποτέλεσμα της ανίας της και του πάθους της για τα βίντατζ ρούχα.

Η Αμορούσο ξόδευε ώρες για να φτάσει στα πιο απομακρυσμένα μαγαζιά και να διαπραγματευτεί τις τιμές, προκειμένου να αγοράσει με το κιλό ρούχα σε δεύτερο χέρι. Από την πρώτη στιγμή, εκμεταλλεύτηκε τα social media, αναζητώντας πελάτες στο MySpace.
Έβρισκε νέα μοντέλα στο ίντερνετ για την επιχείρησή της, και τις πλήρωνε με μπέργκερ. Γνώριζε πώς να κατατροπώσει τους ανταγωνιστές της, γιατί ανήκε και η ίδια στο δημογραφικό κοινό στο οποίο στόχευαν. Και πολύ γρήγορα, τα ρούχα της πωλούνταν σε απίστευτες τιμές. Τελικά, το eBay την έδιωξε, έπειτα από έναν καβγά με άλλους χρήστες.


Αλλά αυτό αποδείχθηκε ευλογία για την Αμορούσο, καθώς έτσι μπόρεσε να γιγαντώσει την επιχείρησή της. Αγόρασε το domain name NastyGalVintage.com και πλέον ήταν κανονική επιχειρηματίας. Σύντομα, έκανε προσλήψεις για να ανταποκριθεί στον αυξανόμενο όγκο των παραγγελιών.

Χρειαζόταν ολοένα και μεγαλύτερα γραφεία. Και την ημέρα που είχε 1 εκατ. δολάρια στο λογαριασμό της, η Αμορούσο έβγαλε φωτογραφία το αποδεικτικό, γιατί πίστευε πως ίσως να μην ξαναέβλεπε ένα τέτοιο νούμερο.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share