Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Τα ιστορικά γεγονότα που καθόρισαν τη χρονιά που γεννηθήκατε!

Τι συνέβη όταν γεννήθηκες;

18 Μαρτίου 2019 10:45
Τα ιστορικά γεγονότα που καθόρισαν τη χρονιά που γεννηθήκατε!

Τι συνεβη οταν γεννηθηκες: 2005
Ο Τυφώνας Κατρίνα ήταν από τα θλιβερότερα γεγονότα που σημάδεψαν τις ΗΠΑ και σόκαραν τον κόσμο, προκαλώντας ζημιές 100 δισ. δολ.

Στην Ελλάδα από την άλλη, η χρονιά που γεννήθηκες, έφερε θριάμβους με την Εθνική μας ομάδα μπάσκετ να κατακτά στο Βελιγράδι το χρυσό μετάλλιο του Eurobasket.

Τι συνεβη οταν γεννηθηκες: 2004
Σεισμός μεγέθους 9,1 στις ακτές της Ινδονησίας προκάλεσε τεράστιο τσουνάμι στον Ινδικό Ωκεανό πλήττοντας την Ινδονησία, την Ταϊλάνδη, την Σρι Λάνκα και την Ινδία στις 26 Δεκεμβρίου στοιχίζοντας τη ζωή σε 220.000 ανθρώπους.

Στην Ελλάδα, έπειτα από 108 χρόνια οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί αγώνες επιστρέφουν στην χώρα που τους γέννησε. 202 χώρες από όλον τον κόσμο σε σύνολο 11.099 αθλητών. Η Ελλάδα κατακτά 16 μετάλλια (6 χρυσά, 6 αργυρά, 4 χάλκινα). Παράλληλα η Εθνική Ελλάδος ποδοσφαίρου κερδίζει την διοργανώτρια ομάδα της Πορτογαλίας με 1-0 και ανακηρύσσεται Πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Τι συνεβη οταν γεννηθηκες: 2003

Αν γεννήθηκες αυτή τη χρονιά, πρέπει να ξέρεις ότι μετά από μήνες αναφορών σχετικά με το Ιράκ και τα πυρηνικά του όπλα. οι ΗΠΑ και άλλες συμμαχικές τους δυνάμεις επιτίθενται στην Βαγδάτη τον Μάρτιο. Ο ίδιος ο Σαντάμ Χουσείν συλλαμβάνεται τον Δεκέμβριο.

Η Ελλάδα συγκλονίζεται από τον τραγικό θάνατο 21 μαθητών στο ύψος των Τεμπών καθώς επέστρεφαν από την 3ήμερη εκδρομή, όταν το λεωφορείο που τους μετέφερε για το Μακροχώρι της Ημαθίας συγκρούστηκε σφοδρά με νταλίκα που μετέφερε νοβοπάν στο 388ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Τι συνεβη οταν γεννηθηκες: 2002

Στην Αγγλία πεθαίνει η βασιλομήτωρ στα 101 της χρόνια στον ύπνο της, μια από τις μακροβιότερες βασίλισσες της χώρας.

Στην Ελλάδα, τη χρονιά που γεννήθηκες, ήρθε το ευρώ.

Τι συνεβη οταν γεννηθηκες: 2001
Οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ σημάδεψαν όλο τον κόσμο και στοίχισαν τη ζωή σε 3000 άτομα.

Η Ελλάδα γίνεται μέλος της Ευρωζώνης και ξεκινά να λειτουργεί το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Τι συνεβη οταν γεννηθηκες: 1999
Το 1999 η Πορτογαλία παραδίδει το Μακάο στην Κίνα, στις ΗΠΑ έχουμε το μεγάλο σκάνδαλο του Κλίντον με την Μόνικα Λεβίνσκι και το ΝΑΤΟ πραγματοποιεί βομβαρδισμούς κατά της Γιουγκοσλαβίας, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που το ΝΑΤΟ επιτίθεται σε κυρίαρχο κράτος.

Στην Ελλάδα, άλλο ένα τραγικό συμβάν συγκλονίζει τη χώρα με τον σεισμό 5,9 Ρίχτερ στην Αθήνα. Το εργοστάσιο της εταιρείας Ρικομέξ καταρρέει, με 39 νεκρούς εργαζόμενους.

Τι συνεβη οταν γεννηθηκες: 1998
Στον κόσμο ξεκινά ο Δεύτερος Πόλεμος του Κονγκό (γνωστός και ως «Μεγάλος Πόλεμος της Αφρικής»), με 9 Αφρικανικά κράτη και περίπου 20 στρατιωτικές ομάδες να συγκρούονται μεταξύ τους και ιδρύεται η Google από τον Λάρι Πέιτζ και τον Σεργκέι Μπριν.

, Στην Ελλάδα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου ανακοίνωσε την υποτίμηση της δραχμής κατά 14% έναντι των ξένων νομισμάτων.

Τι συνεβη οταν γεννηθηκες: 1995
Κατά τη διάρκεια μιας πολύκροτης δίκης ο πρώην ποδοσφαιριστής O.J. Simpson (φωτ.) αθωώνεται για το θάνατο της πρώην γυναίκας του Nicole Brown Simpson και του φίλου της Ronald Goldman. Δολοφονείται ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Γιτζάκ Ράμπιν.

Στην Ελλάδα ο Δημήτρης Τσοβόλας ιδρύει το Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα (ΔΗ.Κ.ΚΙ.).

Τι συνεβη οταν γεννηθηκες: 1994
Εκλέγεται στη Νότια Αφρική ο Νέλσον Μαντέλα και αποτελεί τον πρώτο μαύρο ηγέτη της χώρας.

Ανοίγει επίσης μεταξύ Αγγλίας και Γαλλίας η σήραγγα της Μάγχης, για την ολοκλήρωση της οποίας χρειάστηκαν 15.000 εργάτες για περισσότερα από επτά χρόνια, επιτρέποντας στους επιβάτες να ταξιδέψουν μεταξύ των δύο χωρών σε 35 λεπτά, ενώ ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 Άιρτον Σένα σκοτώνεται σε ατύχημα στο Γκραν Πρι που διεξάγεται στην Ίμολα.

Στην Ελλάδα πεθαίνει ο μεγάλος συνθέτης Μάνος Χατζιδάκις.

Τι συνεβη οταν γεννηθηκες: 1991
Όταν γεννήθηκες συνέβησαν τα ακόλουθα: Οι ΗΠΑ βομβαρδίζουν το Ιράκ και διώχνουν τις δυνάμεις του Σαντάμ Χουσείν από το Κουβέιτ ενώ ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ παραιτείται, η ΕΣΣΔ διαλύεται βάζοντας τέλος στον Ψυχρό Πόλεμο.

Η Ελλάδα θρηνεί τους 36 Έλληνες τουρίστες που σκοτώνονται στην Κωνσταντινούπολη, καθώς σημειώνεται φωτιά στο τουριστικό λεωφορείο που τους μεταφέρει.

Τι συνεβη οταν γεννηθηκες: 1989
Στην Κίνα έχουμε το μακελειό της πλατείας Τιάνανμεν όπου χάνουν τη ζωή τους εκατοντάδες άνθρωποι. Στη Γερμανία πέφτει το τείχος του Βερολίνου και το τάνκερ της Exxon Valdez προσκρούει σε ύφαλο στην Αλάσκα και 11 εκατομμύρια γαλόνια πετρέλαιο χύνονται στη θάλασσα.

Τη χρονιά που γεννήθηκες στην Ελλάδα ξεκινά τις εκπομπές του το Mega Channel, ο πρώτος ελληνικός ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός πανελλαδικής εμβέλειας και τον Δεκέμβριο Βγαίνει στον αέρα και το δεύτερο κατά σειρά πανελλαδικής εμβέλειας μη κρατικό κανάλι, ο ANT1.

Αεροσκάφος της Ολυμπιακής Αεροπλοΐας συντρίβεται στη Σάμο.

Τι συνεβη οταν γεννηθηκες: 1988
Εκρηκτικός μηχανισμός εκρήνυται στην πτήση 103 της Pan-Am πάνω από το Λόκερμπι της Σκωτίας σκοτώνοντας 259 επιβάτες και πλήρωμα αλλά και 11 άτομα στο έδαφος. Ο πόλεμος Ιράν-Ιράκ λαμβάνει τέλος με απόφαση των Ηνωμένων Εθνών.

Στην Ελλάδα ξεσπά το σκάνδαλο Κοσκωτά, όταν ο υπουργός Παιδείας Γιώργος Παπανδρέου καταγγέλλει τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Γιώργο Κοσκωτά για παράνομες συναλλαγές με την τράπεζα Μέριλ Λιντς.

Η ημερομηνία γέννησης σχετίζεται και με το πόσα χρόνια θα ζήσουμε!

Αν είχατε τη δυνατότητα να κάνετε ένα χωροχρονικό ταξίδι, δεν θα το τολμούσατε; Δεν θα ήσασταν περίεργοι έστω και λίγο να δείτε πώς θα ήταν μετά από κάποια χρόνια η ζωή σας;

Το βέβαιο είναι ότι ανέκαθεν ο άνθρωπος ήθελε να μπορέσει να ανοίξει έστω ένα μικρό παραθυράκι στο μέλλον και να ρίξει μια κρυφή ματιά.

Οι μάντεις στην αρχαιότητα, οι προβλέψεις των αστρολόγων μετέπειτα ή των ανθρώπων που υποστηρίζουν ότι έχουν το ιδιαίτερο χάρισμα της ενόρασης, ή ακόμη και η ερμηνεία κάποιων προφητικών ονείρων, προέκυψαν ακριβώς από την ανάγκη του ανθρώπου, την έμφυτη περιέργεια αν θέλετε, να προβλέψει ή καλύτερα, να γνωρίζει γεγονότα που θα συμβούν αργότερα.

Εκείνοι που έχουν δεχτεί όμως το μεγαλύτερο πόλεμο από τους επιστήμονες αναφορικά με την πρόβλεψη μελλοντικών καταστάσεων είναι οι αστρολόγοι. Και τι δεν έχουν ακούσει, όχι μόνο από τους καταρτισμένους ερευνητές, αλλά και από πολλούς άλλους ανθρώπους οι οποίοι τους απορρίπτουν ασυζητητί!

Οι χαρακτηρισμοί που τους προσάπτουν ποικίλουν: ψευδοεπιστήμονες, απατεώνες, εκμεταλλευτές ευάλωτων ανθρώπων, κ.λ.π.. Το βασικότερο επιχείρημά τους δε, είναι το ακόλουθο: οι κινήσεις των άστρων σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να επηρεάζουν την ανθρώπινη συμπεριφορά.

Κι όμως! Η επιστήμη πλέον σήμερα μπορεί να προβλέπει με βάση την εποχή γέννησης τη μετέπειτα ζωή ενός ανθρώπου. Από το πώς θα είναι η εξωτερική του εμφάνιση, αν θα είναι υγιής, ακόμη και το πώς θα είναι η ψυχολογική του κατάσταση! Με άλλα λόγια, η επιστήμη έρχεται να επιβεβαιώσει τις προβλέψεις της αστρολογίας!

Έχουνε ήδη ολοκληρωθεί διεθνείς πειραματικές μελέτες σε μεγάλα πανεπιστημιακά ιδρύματα στο εξωτερικό που αποκαλύπτουν ότι η εποχή της γέννησης επηρεάζει όλους αυτούς τους διαφορετικούς παράγοντες. Οι βασικές έρευνες διεξήχθησαν στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ στη Βρετανία, στο Πανεπιστήμιο Umea στη Σουηδία, και στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης στην Αυστρία.

Η ημερομηνία γέννησης σχετίζεται και με το πόσα χρόνια θα ζήσουμε!

Επηρεάζουν ο μήνας και η εποχή της γέννησης το πόσα χρόνια θα ζήσουμε; Σε αυτό το παράξενο ερώτημα – παράξενο με την έννοια ότι είναι κάτι που δύσκολα το διερωτάται κάποιος, πόσο μάλλον να το εξετάσει με επιστημονική μέθοδο – επιχειρεί να δώσει απάντηση το Κέντρο Αντιγήρανσης του Πανεπιστήμιου του Σικάγο. Επικεφαλής της προσπάθειας είναι οι Leonid Gavrilov και Natalia Gavrilova, που ήδη έχουν προχωρήσει στην ανακοίνωση των αρχικών τους συμπερασμάτων:

«Αναφέρουμε ένα σημαντικό εύρημα από τη μελέτη μας: ο μήνας της γέννησης αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την μακροζωία των γυναικών (από την ηλικία των 30 ετών και πλέον). Συγκεκριμένα, οι γυναίκες που γεννήθηκαν από τον Μάιο μέχρι τον Δεκέμβριο τείνουν να ζουν κατά μέσο όρο τρία χρόνια περισσότερο από εκείνες που γεννήθηκαν τον Αύγουστο.

Οι γυναίκες που είχαν γεννηθεί το Μαϊο (399 περιπτώσεις) έζησαν 3.61 + – 0.93 χρόνια περισσότερο από εκείνες που γεννήθηκαν τον Αύγουστο. Ακόμη, οι γυναίκες που είχαν γεννηθεί το Δεκέμβριο έζησαν 3.21 + – 0.94 χρόνια περισσότερο από εκείνες που γεννήθηκαν τον Αύγουστο. Το εύρημά μας είναι συνεπές αναφορικά με την θεωρία της μακροζωίας.»

Ποιούς μήνες πρέπει να «συλλάβουμε» για να κάνουμε αγόρι & ποιους κορίτσι.

Στη γειτονική μας Ιταλία, και συγκεκριμένα στην πολυκλινική της Modena η ομάδα του Angelo Cagnacci στράφηκε προς μία άλλη κατεύθυνση: Θα μπορούσε ο μήνας σύλληψης του εμβρύου να επηρεάζει αν θα γεννηθεί αγόρι ή κορίτσι; Ποιοι είναι οι μήνες κλειδιά;

O Cagnacci αποκαλύπτει: «Ο Οκτώβριος είναι ο “καλύτερος” μήνας για αγόρια. Από τα 1.000 παιδιά των οποίων έγινε η σύλληψη τον Οκτώβριο, τα 535 ήταν αγόρια και τα 489 κορίτσια. Αντίστοιχα, ο Απρίλιος είναι ο “καλύτερος” μήνας για τα κορίτσια αφού από τα παιδιά που τα συλλάβανε Απρίλιο τα 513 ήταν κορίτσια και τα 487 αγόρια.»

Συνεπώς, το φθινόπωρο είναι η κατάλληλη εποχή για τη σύλληψη αγοριών και η άνοιξη για τη σύλληψη κοριτσιών σύμφωνα με τον Gagnacci. Εμείς ουδεμία ευθύνη φέρουμε!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share