Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πιστεύετε σε θαύματα; Εικόνα της Παναγίας εντοπίστηκε άθικτη μετά από φωτιά!

Τι λένε οι κάτοικοι της περιοχής;

14 Μαρτίου 2019 11:20
Πιστεύετε σε θαύματα; Εικόνα της Παναγίας εντοπίστηκε άθικτη μετά από φωτιά!

Περί θαύματος μιλούν οι κάτοικοι του Λαγκαδά.

Εικόνα είχε κλαπεί από δύο άγνωστους ιερόσυλους πριν από εννέα μέρες οι οποίοι εισέβαλαν στον ναό από τον οποίο άρπαξαν και άλλους δύο επιστήθιους σταυρούς.

Μια φωτιά σε περιοχή έξω από τον οικισμό του Ηράκλειου στο Λαγκαδά, ήταν από ό,τι φάνηκε η αιτία για να βρεθεί η εικόνα μεγάλης αξίας της Παναγίας της Δακρυούσας από τον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Ηρακλείου.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, το πολύτιμο εικόνισμα βρέθηκε εντελώς τυχαία την Τρίτη, σε ερημική τοποθεσία του χωριού, ανάμεσα σε βάτα και καλαμιές που πήραν φωτιά πριν λίγες μέρες.


Την κλεμμένη εικόνα ανακάλυψαν δύο άτομα που ερευνούσαν την περιοχή γύρω από το εργοστάσιό τους, καθώς τις προηγούμενες μέρες έγινε απόπειρα διάρρηξης σε αυτό και κοιτούσαν την αυλή περιμετρικά, βλέποντας ξαφνικά κάτι να γυαλίζει ανάμεσα στα καμένα. Πλησιάζοντας, βρήκαν την εικόνα που είχε κλαπεί από τον ναό του χωριού.

Ο εφημέριος του ναού πάτερ Φώτιος Αρβανιτίδης μιλώντας στο lagadas.net χαρακτήρισε την απροσδόκητη εύρεση της εικόνας ως θεϊκή παρέμβαση, καθώς η εικόνα βρέθηκε χωρίς να φέρει την παραμικρή γρατσουνιά ή κάψιμο.

Να σημειωθεί ότι ο ναός του Αγίου Αθανασίου Ηρακλείου πολλές φορές έχει γίνει στόχος διαρρηκτών οι οποίοι συνήθως αφαιρούν τα χρήματα που υπάρχουν στο παγκάρι. Μάλιστα στον ναό έχουν τοποθετηθεί συστήματα ασφαλείας και κάμερες τα οποία όμως δεν στάθηκαν ικανά να τους αποθαρρύνουν.

Η εικόνα του Ιησού Χριστού σχηματίστηκε στον ουρανό πάνω από την Ιταλία και όλοι μιλούν για θαύμα!

Στον ουρανό μιας Ιταλικής πόλης εμφανίστηκε μία λάμψη μέσα από τα σύννεφα που μοιάζει με την εικόνα του Ιησού Χριστού.

Ο Alfredo Lo Brutto, από την Agropoli της Ιταλίας, φωτογράφησε την ηλιαχτίδα που ξεπροβάλει από τον γκρίζο ουρανό πάνω από τη θάλασσα.

Το σχήμα που δημιουργήθηκε από το εντυπωσιακό φως μοιάζει με το διάσημο άγαλμα του Χριστού στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας.

“Ήμουν μαγεμένος από την εικόνα. Δεν συνηθίζω να ανεβάζω εικόνες στα κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά αυτές ήθελα να τις ανεβάσω γιατί ήθελα να δουν κι άλλοι άνθρωποι αυτό το θαύμα,”είπε ο Alfredo.

Το ασυνήθιστο φως στον ουρανό φαίνεται να δείχνει την εικόνα του Ιησού Χριστού να ξεπροβάλλει μέσα από τα σύννεφα.

Η εντυπωσιακή εικόνα του Ιησού Χριστού προκαλεί ρίγος ακόμα και στους πιο δύσπιστους!

TAGS
 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share