Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Απίστευτο! Αθώωσαν βιαστές επειδή το θύμα δεν ήταν «ιδιαίτερα ελκυστικό»!

Περίπου 200 άνθρωποι διαδήλωσαν διαμαρτυρόμενοι

12 Μαρτίου 2019 13:18
Απίστευτο! Αθώωσαν βιαστές επειδή το θύμα δεν ήταν «ιδιαίτερα ελκυστικό»!

...έξω από το δικαστήριο στην Αγκόνα, μετά την απόφαση δικαστίνων να αθωώσουν δύο κατηγορούμενους για βιασμό με το σκεπτικό ότι το θύμα έδειχνε «πολύ αρρενωπό» για να πέσει θύμα βιασμού.

Η απόφαση ελήφθη το 2017, αλλά μόλις την Παρασκευή 8 Μαρτίου έγινε γνωστή και το ανώτατο δικαστήριο της χώρας αποφάσισε επανάληψη της δίκης.

Οι δύο άνδρες είχαν κατηγορηθεί το 2015 για τον βιασμό μιας 22χρονης (τότε) περουβιανής γυναίκας και είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα το 2016, ωστόσο ζήτησαν έφεση, η οποία τους αθώωσε με το παραπάνω σκεπτικό.

Στην αναφορά των δικαστίνων αναφέρεται πως η ιστορία του θύματος δεν έγινε πιστευτή επειδή «έμοιαζε με άνδρα και άρα δεν ήταν αρκετά ελκυστική για να πέσει θύμα βιασμού»

«Διάβασα αυτή την πρόταση το 2017 και για αυτό το αναφέραμε στο ανώτατο δικαστήριο» τόνισε η Cinzia Molinaro, η δικηγόρος της γυναίκας,

« Ήταν αηδιαστικό να το διαβάζεις. Ανέφερε διάφορους λόγους για την απόφαση και μεταξύ τους ήταν ότι οι οι κατηγορούμενοι είπαν πως το θύμα δεν τους άρεσε καν, επειδή ήταν άσχημη. Είπαν μάλιστα πως μια φωτογραφία της το έδειχνε αυτό».

Την εν λόγω φωτογραφία είχε στο κινητό του τηλέφωνο ένας κατηγορούμενος, με το όνομα «Βίκινγκ»

Σύμφωνα με την κατάθεση του θύματος, οι δύο άντρες έριξαν ναρκωτικό χάπι στο ποτό της σε μια κοινή τους έξοδο μετά από μάθημα. Ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη γυναίκα είχε αποφανθεί ότι οι τραυματισμοί της ήταν συμβατοί με βιασμό και βρήκε υπνωτική ουσία στο αίμα της.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share